Fakta om mørk chokolade Definitionen 'mørk chokolade' fremgår som regel, når over chokoladen indeholder over 50% kakao. Det menes dog først, at mørk chokolade reelt er sundt, når mængden går over 70%. De fleste typer mørk chokolade, som du kan købe i supermarkedet, indeholder også et sted mellem 50-80%.
Er 80% chokolade sundt?
1) Mørk chokolade er ekstremt næringsrigt
Hvis du vælger mørk chokolade med en høj koncentration af kakao kan du roligt spise løs (alt med måde altså!): det er nemlig rigt på næringsstoffer. Mørk chokolade med ca. 70-85% kakao indeholder blandt andet jern, magnesium, kobber, fibre og en række andre mineraler.
Hvor mørk skal chokolade være for at være sundt?
Men selvom mørk chokolade er sundt, så er det selvfølgelig vigtigt at huske på, at det også er en kaloriebombe. Undersøgelser viser, at den gavnlige effekt kommer, når du indtager 10-30 gram mørk chokolade dagligt. Så hold dig til den mørke af slagsen med et kakaoindhold på minimum 70% – og spis den med måde!
Hvor meget mørk chokolade må man få om dagen?
Mørk chokolade indeholder stadig meget sukker, mættet fedt og kalorier, hvilket som bekendt kan føre til vægtstigning og dermed have den komplet modsatte effekt. Det anbefales at holde sig et stykke på 10-15 g mørk chokolade om dagen.
Hvad er den sundeste chokolade?
Mørk chokolade er nemlig fyldt til randen med næringsstoffer, som har vist sig at kunne booste det kropslige helbred og velbefindende. Den både velsmagende og antioxidantrige mørke chokolade har et højt indhold af ren kakao fra verdens sydligst placerede kakaotræer i blandt andet Mexico og Afrika.
The AMAZING BENEFITS Of Dark Chocolate | Dr. Steven Gundry
Er det sundt at spise mørk chokolade hver dag?
Ja, mørk chokolade kan betegnes som værende sundt i små mængder. Chokolades ernæringsmæssige kvaliteter ligger på højde med nødder, dadler og andre sunde snacks – og hvis du vel at mærke vælger en mørk én af slagsen og nyder den i moderate mængder, så har den mørke variant mange gavnlige effekter.
Er mørk chokolade godt for vægttab?
Du opnår altså ikke nogen vægttabsmæssig effekt af at spise en chokolade over 70%. Der kan dog være en idé i at spise den mørke chokolade, fordi du smagsmæssigt bliver hurtigere ”mæt”, end hvis du spiser en lys chokolade. Dette er individuelt, men kan være et argument for at spise den mørke chokolade frem for den lyse.
Hvad gør mørk chokolade ved kvinder?
Mætter godt
Mørk chokolade kan tilmed give fastere bryster, forlyder det. "Halvdelen af fedtet i chokoladen er stearinsyre, som har en fast konsistens. Det fedt, som vi spiser, indlejres i vores fedtvæv, og hvis vi spiser mørk chokolade i små mængder over længere tid, bliver det hårdt," forklarer Arne Astrup.
Er mørk chokolade godt for blodtrykket?
Undersøgelsen, som kombinerer resultaterne af 20 forskellige studier med 856 forsøgspersoner, indikerer, at chokolade kan være et middel til at reducere forhøjet blodtryk. Således viser undersøgelsen, at der er et sammenfald mellem et moderat dagligt indtag af mørk chokolade og en reduktion af blodtrykket.
Er mørk chokolade godt mod forhøjet kolesterol?
Chokolades ry har virkelig ændret sig igennem tiderne. Man mente førhen, at det var fedende og usundt, men nyere forskning viser, at kakao og mørk chokolade sænker kolesterol og blodtryk, forebygger blodpropper, forbedrer arteriefunktionen og øger insulinfølsomheden.
Er mørk chokolade antiinflammatorisk?
Blandt andet har mørk chokolade en. antiinflammatorisk virkning, som betyder, at det kan. modvirke betændelse i blodårerne.
Er mørk chokolade godt for hjernen?
Forskning har for nyligt bevist, at hvis man spiser mørk chokolade regelmæssigt kan det øge ens generelle kognitive funktion. Det vil sige at mørk chokolade kan forbedre hjernens aktiviteter (hukommelse, sprog og opmærksomhed.)
Hvad bruger man 100% chokolade til?
Chokolade 100 % anvendes s åvel i madlavningen til varme retter, desserter og bagværk som den kan rives over müsli og grød, indgå i granola og smoothie eller ganske enkelt nydes, som den er og i små stykker på den måde, at man lader den smelte langsomt i munden. Det giver en fin og intens smag af kakaobønne.
Kan man spise chokolade hver dag?
Læs også: Sandheden om sukker
Det betyder at en plade 70% chokolade på 100 g typisk indeholder 20 mikrogram cadmium – altså i omegnen af den mængde som en voksen person kan tåle at indtage på en dag. Derfor anbefaler fødevarestyrelsen at man ikke spiser for meget mørk chokolade.
Er der magnesium i mørk chokolade?
Hvor findes magnesium i kosten? Magnesium findes overalt i kosten, men følgende fødevarer er specielt rige på magnesium: Især grønne bladgrøntsager, bælgfrugter, mørk chokolade, nødder og fuldkornsprodukter er rige på magnesium, mens de primære kilder i kosten er kornprodukter, mælk og grøntsager.
Hvor meget koffein er der i 100 g mørk chokolade?
100 g mørk chokolade: 30 mg – OBS: Vælger du mælke- eller flødechokolade, er mængden af koffein halveret.
Kan man spise for meget mørk chokolade?
Videnskabsmagasinets test viser, at der er stor forskel på indholdet af tungmetallet. Og testresultatet har netop fået Fødevarestyrelsen til at anbefale, at man passer på med mørk chokolade. Hvis man spiser mere end 100 gram mørk chokolade om dagen, får man for meget cadmium.
Hvad må man ikke spise når man har for højt blodtryk?
kød, fedt og mælkeprodukter kan øge risikoen for hjerte- og karsygdom. Hvis du har forhøjet blodtryk, bør du desuden spise mindre salt, og ikke spise lakrids dagligt. Kosten skal være varieret og sat sammen, så den indeholder meget frugt, grøntsager og fisk, og mindre fedt og mindre kød og mælkeprodukter.
Kan bananer sænke blodtrykket?
Bananer har også et højt indhold af mineralerne kalium og mangan, som styrker dit blod og immunforsvar og kan sænke dit blodtryk. Bananer kan også bidrage til din indtagelse af magnesium, som hjælper din krop med at optage kalk fra resten af måltidet, og som kan afhjælpe kramper i musklerne.
Er chokolade vanddrivende?
Kakao, et kemisk skatkammer
De udgør omkring 3% af kakaobønnens vægt og består af to tredjedele theobromin og en tredjedel coffein. Theobromin stimulerer hjertemuskulaturen, virker vanddrivende, udvider kranspulsårerne og afslapper den glatte muskulatur.
Hvor sætter chokolade sig på kroppen?
Chokolade (i begrænsede mængder) er godt for dit hjerte, da det styrker indersiden af dine blodårer, så der ikke så let kommer åreforkalkning og blodpropper. Antioxidanterne i den bittersøde snack får blodårerne til at slappe af, så blodet lettere kan løbe igennem, og hjertet ikke skal arbejde så hårdt.
Hvor meget chokolade må man spise?
Det anbefales generelt, at du ikke spiser mere end 50 gram mørk chokolade om dagen. Hvis du vil optimere sundhedsfordelene – altså at du får fordelene ved at indtage antioxidanter, men samtidig små mængder cadmium – bør du indtage 10-20 gram om dagen, hvilket svarer til et eller to kvadrater, som du knækker af pladen.
Er havregryn godt hvis man skal tabe sig?
5 Er havregryn godt, hvis man vil tabe sig? Det korte svar er: Ja. Havregryn indeholder nemlig langsomt optagelige kulhydrater – og kulhydrater er ikke bare kulhydrater. Hvid pasta, hvidt brød, slik og sukker giver dig mange kalorier uden at mætte særligt godt.
Er mørk chokolade afførende?
Et stort stykke mørk chokolade er måske den rette gave til en slægtning med maveproblemer. Nogle stoffer i kakao kan nemlig lindre diarré. Det viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Journal of Nutrition. Kakao er i århundreder blevet anvendt som behandling af diarré i både Europa og Sydamerika.
Kan diabetikere spise mørk chokolade?
Godt for hjertet og mod diabetes
Regelmæssigt indtag af mørk chokolade kan hjælpe med at styrke hjertet, da det kan reducere det ”dårlige” kolesterol i blodet. Det menes også, at et regelmæssigt indtag af mørk chokolade kan hjælpe med at bekæmpe diabetes, da det kan øge insulinfølsomheden, men det er stadig usikkert.