Selvom agurker oprindeligt hører til i langt varmere klimaer, er det faktisk muligt at dyrke nogle af de mere hårdføre sorter på friland herhjemme i Danmark.
Kan man dyrke agurker i Danmark?
De er nemme at dyrke og kræver ikke meget plads. Selvom agurker oprindeligt er hjemmehørende i varmere klimaer, er det muligt at dyrke dem med succes herhjemme. Det kan gøres i et drivhus, en kapillærkasse eller på friland. Med de rigtige forhold kan man opnå en stor og lækker høst af sprøde og saftige agurker.
Hvilket land kommer agurker fra?
Agurken stammer oprindeligt fra det nordøstlige Indien og er teknisk set ikke en grøntsag, men faktisk et bær. Agurken består af 97 % vand og er i familie med både græskar og vandmelon.
Hvornår kom agurker til Danmark?
Agurken kom til Danmark i 1700-1800-tallet. I dag er salatagurk næst efter tomat vores mest almindelige grøntsagskultur i væksthus. Alligevel importeres over halvdelen af hjemmemarkedets forbrug. Vi er næsten selvforsynende med asier fra friland, mens mange drueagurker importeres.
Hvor bliver agurk importeret fra?
Sæson Sæsonen for agurk er fra de danske forhandlere marts til oktober. Men det er muligt fra import at få agurk hele året. Agurkeplanten menes at stamme fra Indien, hvor den herfra har bredt sig til Grækenland, Italien og Kina. Den trives i varme, derfor skal den også vokse i varme væksthuse i Danmark om sommeren.
‘PARAPLY METODEN' - FÅ AGURKER I MASSEVIS HELE SOMMEREN IGENNEM
Hvor bliver agurker produceret?
Agurker stammer oprindeligt fra det sydlige Asien og har derfor brug for meget varme. Planterne kan dog også godt trives herhjemme i Danmark, hvis den får de rigtige forhold. Du kan både dyrke dem i drivhus, på friland og i en kapillærkasse.
Er en agurk en frugt eller en grøntsag?
Vi betragter agurk som en grøntsag, selv om den botanisk set er en frugt eller helt korrekt et bær med mange frø/kerner og den består af ca. 97 % vand. Agurk er i familie med græskar, squash og melon.
Er det sundt at spise agurk?
Agurk er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Agurk har et højt indhold af vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Den har også en god kilde til flere af B-vitaminerne, især B6 og folat, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi hhv.
Hvorfor er agurker pakket i plastik?
Først og fremmest er plastemballage med til at forlænge fødevarens holdbarhed, hvilket også forebygger madspild, der er en af de store CO2-syndere. F. eks. kan kun 1,5 g plast rundt om en agurk øge dens holdbarhed med 14 dage, og det er under 5 pct.
Hvor gammel er agurken?
Agurken stammer oprindeligt fra Indien, hvor den har været dyrket i over 3.000 år, så det er en gammel og velkendt sag. I Danmark har vi kendt agurken siden 1700-tallet, da den kom hertil fra Sydeuropa.
Hvor sund er en agurk?
Her er de mest oplagte grunde til, at agurker betragtes som værende sunde: Rig på næringsstoffer: Agurker indeholder k-vitamin, c-vitamin kalium og antioxidanter, som er sunde for kroppen. Fiberrig: Agurker indeholder kostfibre, som bidrager til en sund tarmfunktion og en velfungerende fordøjelse.
Er agurkeplanter giftige?
Agurken (som botanisk set er et bær), er agurkeplantens spiselige frugt. De er normalt grønne, omkring 30 cm lange og 4 cm i diameter. Hovedindholdet er vand (96-97%), og energiindholdet er derfor meget lavt.
Hvor kommer syltede agurker fra?
Nogle syltede agurker kommer fra den vestindiske agurk, men de fleste kommer fra haveagurken. Cucumis sativus, stammer fra Asien og har været kendt i Danmark siden det 16. århundrede. Arten er den samme som asie, men frugtform og størrelse adskiller de to produkter.
Kan man tage frø fra en agurk?
Overordnet forekommer frø på tre måder
Frø i bælge: Fx bønne, ært og radise. Skal ofte tørre så meget som muligt på planten, inden de høstes. Frø i frugter/grønsager: Fx squash, agurk, tomat og peberfrugt. Kernerne skal tages ud og behandles mere eller mindre, før de tørres.
Kan man dyrke tomat i Danmark?
Du kan både dyrke tomater på friland og i dit drivhus. Det er en plante, der kræver noget pasning, men som det samtidig er muligt for dig at lykkes med uden alt for meget arbejde og besvær. Som tak herfor får du nogle tomater, der smager langt bedre end dem, som du kan købe.
Kan man dyrke Kiwi i Danmark?
Man kan godt dyrke kiwi i Danmark, og man skal være opmærksom på at placeringen er afgørende for høsten. Den trives bedst på en solrig og lun placering, hvor den uden for meget vind kan få masser af sollys til at udvikle de lækre frugter. Du kan også med fordel placere den i et drivhus.
Hvorfor bliver de nye agurker gule?
Årsagen er oftest overvanding, for kompakt jord og især stående vand inde omkring stænglen. En tildækning med spagnum vil ikke hjælpe, og våd spagnum omkring stænglen vil forværre plantens tilstand.
Hvilken frugt kom til Danmark 1892?
1892: Der kom en båd med bananer.
Hvorfor er mine agurker bløde?
Agurker er meget følsomme overfor ethylen, de bliver gule og bløde. Plastfilmen beskytter delvist mod ethylen påvirkning. Se følsomhedstabellen herunder. Hvis agurker bliver opbevaret ved for høj temperatur, kan de også begynde at gulne.
Er agurk godt for vægttab?
En agurk indeholder 0,7 gram protein, 2 gram kulhydrat og 0 g fedt pr. 100 gram. Du kan altså roligt spise agurk både hvis du spiser Keto / Low Carb og/eller gerne vil tabe dig.
Er agurk godt for maven?
Agurk er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Agurk har et højt indhold af vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Den har også en god kilde til flere af B-vitaminerne, især B6 og folat, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi hhv.
Er agurk antiinflammatorisk?
Så er man sikker på at få spist de antiinflammatoriske madvarer. - Man skaber et fundament med antiinflammatoriske råvarer, og så kan man herudover spise andre råvarer uden samme effekt, for eksempel agurk og icebergsalat, der ikke har nær så store antiinflammatoriske egenskaber.
Er en banan en frugt eller grøntsag?
En banan er den aflange såkaldte frugt, som bæres af bananplanten. I daglig tale betegnes bananen således som frugt, men botanisk set er der tale om et bær.
Hvorfor skrælle agurk?
En agurk består næsten kun af vand – derfor er det bedst du lader skrællen sidde, så du ikke kun sidder og spiser en meget vandholdig grøntsag. Skrællen på agurken indeholder magnesium, kalium, kalk, fosfor og A- og K-vitamin.
Hvilken grøntsag er der mest vand i?
Du ved sikkert allerede, atagurker og vandmelon næsten er det rene vand. Men hvor agurken indeholder hele 96,7% vand, ligger vandmelonen kun på 90,2%. Agurken er den madvare, som indeholder mest vand.