Er alle domme offentlige?

Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor offentliggøres domme?

Domsdatabasen vil indeholde civile sager samt udvalgte straffesager med særlig offentlig interesse. Domme offentliggøres i hele domsstrenge. Kendelser fra Højesteret og Sø- og Handelsretten vil også kunne indgå. Øvrige straffesager vil også indgå i databasen, når domstolenes straffesager bliver fuldt digitaliseret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor kan man se om en person er straffet?

Den private straffeattest er den eneste attest med straffeoplysninger, du kan få som privatperson. Du kan fx få brug for den, hvis du søger nyt job.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvilke retssager er offentlige?

I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det vil sige, at borgere og repræsentanter fra pressen har adgang til alle retsmøder. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt, at offentligheden (for eksempel pressen) ikke har adgang til at overvære, hvad der foregår i en del af eller i hele retsmødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor kan jeg se mine retssager?

Minretssag.dk er domstolenes sagsportal, hvor borgere, virksomheder, myndigheder eller deres advokater skal anlægge civile sager ved retterne. Minretssag.dk indeholder sagens oplysninger, processkrifter, bilag m.v.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Er alle retssager offentlige journaler? - CountyOffice.org



Kan man se om en person er tidligere straffet?

Søg i 'strafferegister' og 'navneregister til strafferegister'. Heri registreredes straffede, som var fødte i politikredsen. Den dømmende politikreds sendte altså oplysninger om straffen til den politikreds, hvor den straffede var født. Registrene giver dermed et landsdækkende overblik over en persons domme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigsarkivet.dk

Hvor kan man se afgørelse fra retten?

I Domsdatabasen finder du afgørelser afsagt af domstolene i Danmark fordelt på både civile sager og straffesager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan man se afsagte domme?

Sø- og Handelsretten: Domme afsagt efter den 1. januar 2002 ved Sø- og Handelsretten er tilgængelige via domstolens hjemmeside.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på libguides.cbs.dk

Er retssager offentlige i Danmark?

Under et grundlovsforhør er der i retten – udover dig og din forsvarer – en dommer og en anklager. Læs mere om dommeren og anklageren. I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det vil sige, at borgere (herunder dine pårørende) og journalister har adgang til alle retsmøder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Er alle retssager åbne?

Alle retsmøder er som udgangspunkt åbne for offentligheden. Det betyder, at med mindre dommeren har bestemt andet, kan enhver overvære et retsmøde. Du kan gå til punktet retslister og se hvilke sager, der er berammet i denne og næste uge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvordan finder man oplysninger om personer?

På borger.dk kan du søge information om en persons nuværende adresse. Du kan få aktuelle oplysninger om andre personer fra CPR f. eks. navne- og adresseoplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aarhus.dk

Hvor kan man se hvem der bor hvor?

Du skal selv henvende dig hos din kommune, hvis du vil vide, om andre personer er registreret på din adresse. Du kan enten lave en digital beboerforespørgsel eller henvende dig i Borgerservice. Det koster som regel et mindre gebyr. Derudover skal du kunne dokumentere, at du er ejer af boligen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2nord.dk

Hvad koster en Adresseforespørgsel?

Find adresse på person - adresseforespørgsel

For at få udleveret oplysninger skal du dog forud kunne identificere den person, du ønsker oplysninger om ved enten navn og adresse, navn og fødselsdato eller navn og CPR-nummer. Hver henvendelse koster op til 95 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår offentliggøres en dom?

I nogle tilfælde bliver dommen først afsagt nogle dage efter retsmødet. Dommeren giver besked om, hvornår dommen bliver afsagt. Din forsvarer vil kontakte retten for at få besked om dommens resultat. Normalt har du krav på at få din sag behandlet i både byret og landsret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad er forskellen på en dom og en afgørelse?

Selvom både kendelser og domme er afgørelser truffet af en domstol, er der væsentlige forskelle mellem de to. En dom er rettens endelige afgørelse i en sag, der afgør sagens kerneforhold. En kendelse derimod, afgør ikke sagens kerneforhold, men snarere specifikke spørgsmål, der opstår i løbet af sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lexly.dk

Hvornår afsiges der dom?

Dommen bliver afsagt, når alle afhøringer i sagen er færdige, og forsvareren og anklageren er kommet med deres afsluttende bemærkninger. I nogle tilfælde bliver dommen først afsagt nogle dage efter retsmødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man få aktindsigt i retssager?

Man kan som klart udgangspunkt ikke få aktindsigt i sager inden for strafferetsplejen. Retten til aktindsigt omfatter ikke sager inden for strafferetsplejen. Man kan derfor som klart udgangspunkt ikke få aktindsigt i disse sager – hverken i sagen eller i sagens dokumenter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

Kan man sagsøge det offentlige?

Man kan sagsøge både enkeltpersoner og virksomheder – og endda også offentlige myndigheder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advokatdickmeiss.dk

Er grundlovsforhør offentlige?

Under et grundlovsforhør vil du og din forsvarer, samt en dommer og en anklager, være til stede. Alle retsmøder er som udgangspunkt offentlige og derfor må dine pårørende, journalister og andre borgere også være tilstede.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bergadvokater.dk

Hvad koster det at få aktindsigt?

Hvis elektronisk aktindsigt omfatter mere end 100 sider, kan myndigheden kræve 100 kr. men ikke mere uanset hvor mange sider, der er tale om. Det bemærkes, at de samme betalingsregler gælder for anmodninger om dataudtræk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk

Kan man se anklageskrift?

Hvad kan du få aktindsigt i? Du kan søge aktindsigt i bl. a. efterforskningsmateriale, anklageskrifter og retsmødebegæringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvor kan man se om en dom er anket?

Ankede eller kærede afgørelser fra Højesteret eller landsretterne offentliggøres i Domsdatabasen sammen med de underliggende afgørelser. Du kan se og læse alle de afgørelser som indgår i appelforløbet under banneret ”Oplysning om appel”, der fremgår i bunden af siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domsdatabasen.dk

Kan man vidne anonymt i retten?

Hvis du ikke møder op til retsmødet uden at have givet besked, kan du for eksempel risikere at blive hentet af politiet. Kan jeg være anonym, når jeg skal vidne i retten? Det er kun i helt særlige tilfælde muligt at være anonym, når man bliver afhørt i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Er det ulovligt at lyve i retten?

Dommeren fortæller dig, hvem der er anklager, og hvem der er forsvarer. Derefter får du at vide, at du har pligt til at afgive forklaring, og at du skal tale sandt og kun fortælle, hvad du selv kan huske. Dommeren fortæller dig også, at det er strafbart at afgive falsk forklaring (at lyve) i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man sige nej til at vidne i retten?

Hvis du bliver indkaldt som vidne i retten, har du pligt til at komme. Du kan således ikke selv vælge, om du har tid eller lyst til at vidne. Du kan blandt andet blive idømt en bøde, hvis du ikke kommer til retsmødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk