Amarone-vine laves på forskellige druesorter. De fire gængse druetyper er Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Hvordan fremstilles Amarone-vine? Det særlige ved Amarone-vine er, at druerne bliver plukket og tørrer over vinteren, inden de bliver til en most.
Hvilke druer er der i Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Hvad er Amarone vine?
Det officielle navn er Amarone della Valpolicella. Amarone, der betyder bitter på italiensk, fik i tidernes morgen sit navn for at adskille sig fra dessertvinen Recioto. I dag er Amarone en af de mest populære vine i verden, og særligt i Danmark har Amarone vinen vundet stor popularitet.
Hvad er forskellen på Amarone og Ripasso?
Ligesom Amarone er Ripasso primært lavet af druerne Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Derfor er Ripassoen også kendt som Amaronens lillebror. Stilmæssigt får du her en vin, der minder meget om Amaronen med sit tørre, frugtrige og kraftige udtryk, men i en lettere og mindre sød stil.
Er Ripasso en drue?
Regler for en Ripasso
Druesorterne i en Ripasso er typisk en blanding af Corvina, Corvinone og Rondinella. Enkelte producenter tilføjer også en lille andel af andre druesorter, hvilket der dog maksimalt må udgøre 15% af den samlede mængde.
AMARONE della Valpolicella BLIND PROEVEN!!!
Er Barolo en drue?
Barolo er en rødvin som udelukkende er produceret på Nebbiolo-druer. Den produceres i Piemonte-området som ligger i det nordlige Italien.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella er en vinregion i Verona-provinsen, som er en del af Veneto-området, og ligger øst for Garda-søen. Røde vine med navnet Valpolicella, er oftest lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara.
Hvorfor hedder det Amarone?
Hvorfor hedder det Amarone? Navnet 'Amarone' kommer fra det italienske ord for 'bitter', nemlig "amaro". Det benyttes for at adskille den søde dessertvin Recioto della Valpolicella, som laves på samme druer.
Hvad koster en god Amarone?
Super lækker Amarone Classico. 239,95 DKK v/ 6 stk.
Hvornår skal en Amarone drikkes?
Der er ikke så meget tannin i vinen, som skal blødes op, så den kan drikkes relativt ung og gerne efter 3-5 år. Kan man godt lide mere modne aromaer, kan den godt gemmes yderligere, men så risikerer man, at nogle af vinens karakteristika falder væk. De fleste flasker bør drikkes inden de er 10-15 år gamle.
Hvad betyder della Valpolicella?
Valpolicella, der betyder noget i retning af ”dalen med de mange kældre”, er beliggende i hvad man kan kalde alpernes sidste krampetrækninger, ved foden af Monti Lessini. Zonen starter nordvest for Verona, omkring S. Ambrogio di Valpolicella og går i en vifte mod øst til kommunen Gazzano di Tramigna.
Hvad betyder Amarone?
Amarone er betegnelsen for en bestemt vintype, som laves efter definerede metoder og med udvalgte druetyper fra Norditalien. Hvor kommer Amarone-vine fra? Amarone-vine produceres udelukkende i det Norditalienske vindistrikt ”Valpolicella” i Veneto.
Er Amarone en god vin?
Amarone rødvin er toppen af poppen når vi taler røde dråber. barolo og Brunello følger så fint trop og de kan nok alle tre betegnes, som værende de mest kendte italienske rødvine. Det specielle ved netop Amarone rødvin er, at den laves ud fra en særlig produktionsmetode der hedder “appassimento”.
Hvornår skal en Amarone åbnes?
En god tommelfingerregel er at åbne en kraftig rødvin mindst 2 timer, før du skal drikke den. Ældre Cabernet'er, Bordeaux'er og Rhône-vine bør dekanteres kort inden servering for at undgå, at de bliver flade og kedelige, mens en traditionel Barolo eller Amarone er et par timer om at åbne op.
Hvad drikker man Amarone til?
Amarone duer ikke at sætte sammen med al slags mad. Med dens intense frugt, store kropsfylde og høje alkohol kræves der meget af retten, for at vinen ikke helt skal overdøve smagen i maden. Åbn den i god tid og dekanter meget gerne, så den folder sig ordentligt ud. Og drik den gerne alene - helt uden mad.
Hvordan smager Amarone?
HVORDAN SMAGER EN AMARONE-VIN? En Amarone er helt unik i sin smag og man opdager tydeligt smagen af blomme, sveske, rosin, chokolade, lidt røg og grillkød, sødme og syre. Amarone fås i mange kvalitetsklasser og derfor også til mange forskellige priser.
Hvad spiser man til Amarone vin?
En Amarone kan klare mange madmæssige parringer, som andre vine må give op overfor. Amaronen går fx rigtig godt til dansk julemad og selv ikke rødkål, brunede kartofler, svesker og æbler kan slå den omkuld. Det er den høje alkohol og koncentrationen i vinen, som står godt til den lidt syreholdige mad.
Hvad koster verdens dyreste rødvin?
Det nordjyske selskab Rare Wine har netop solgt verdens dyreste flaske vin. Vinen, der blev solgt på det åbne marked, er en flaske Romanée-Conti fra 1999 og blev solgt for 2,4 mio. kr. ekskl.
Hvor dyrkes Amarone?
Amarone druer fra Valpolicella-distriktet
De "rullende bakker" i den omkringliggende Valpolicella-region bruges til at dyrke de tre primære druer, som bruges i Amarone: Corvina, Rondinella og Molinara. Klimaet er køligere end andre regioner i Italien, hvilket hjælper med at få det høje syreindhold frem i druerne.
Hvad er en Ripasso vin?
Ordet Ripasso på en flaske Valpolicella dækker over en fremstillingsmetode. Vinen Amarone laves af fuldmodne druer, der købet tørres i et rum, så en god del af vandet i druen fordamper og sukkerkoncentrationen stiger. Druerne mister 30-40% i vægt under tørringen.
Hvad betyder Barolo?
Barolo er en rødvin, en af Italiens kraftigste og mest tanninholdige. Den dyrkes ved landsbyen Barolo 50 km sydøst for Torino i Piemonte og har ret til oprindelsesgarantien DOCG. Barolo og naboområdet Barbaresco laver begge udelukkende vine af druen nebbiolo; produktionen af barolo er den største af de to.
Hvad koster Valpolicella Ripasso?
Casalforte Valpolicella Ripasso 2020 - 13,5%
Karakterfuld Ripasso med en blid struktur. 149,00 DKK v/ 6 stk. 99,00 DKK v/ 6 stk.
Er Zinfandel og Primitivo samme drue?
Primitivo og Zinfandel er én og samme drue. Det første navn bruges i Syditalien, det andet i Californien. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt: Primo = første. Italienske udvandrere tog den med til Californien, og som Zinfandel optræder den her som en ren kamæleon.
Hvad er Ripasso lavet på?
Hvad er Ripasso? Valpolicella Ripasso er en italiensk rødvin fremstillet af de traditionelle druesorter fra Valpolicella. Navnet betyder "genpresset" og henviser til den proces, hvor der udvindes mere saft fra skallerne af delvist tørrede druer.
Hvilken drue er Sancerre?
I Sancerre og Pouilly-Fumé bekender vinbønderne sig især til den grønne drue Sauvignon Blanc. Intet andet sted i verden får druen så elegant, mineralsk en stil, som her. Ligesom Chardonnay er blevet udødeliggjort med de hvide Bourgogne-vine, så har Sauvignon Blanc fundet en ikonisk stil i Sancerre og Pouilly-Fumé.