Amarone er en kendt italiensk vin fra Veneto, som laves ud fra en særlig produktionsmetode kaldet "appassimento", hvor man tørrer de høstede druer på bambusmåtter, træplader eller plastikbakker i typisk to til tre måneder før presningen.
Hvilket land kommer Amarone fra?
Hvor kommer Amarone vin fra? Amarone vine kommer udelukkende fra Valpolicella ved Veneto i det nordøstlige Italien. Vinregionen Veneto har tre underområder; Classico, Valpantena og Est, som har hver sit særpræg til Amarone vinene. Så forvent markante forskelle hvis du smager amarone fra de forskellige underområder.
Er Ripasso italiensk?
Ripasso vine er kraftige og smagfulde Italienske vine fra Valpolicella i Veneto-distriktet.
Hvor laves Amarone vin?
Amarone vin produceres udelukkende i det Norditalienske vindistrikt ”Valpolicella” i Veneto. Vinregionen kan inddeles i tre mindre områder: Classico, Valpantena og Est. Valpolicella kan oversættes til ”dalen med de mange kældre”.
Hvem opfandt Amarone?
Turris Amarone Classico
Producenten der "opfandt" Amarone.
Italienske klassikere: Amarone, Barolo og Brunello
Hvad er forskellen på Amarone og Ripasso?
Ligesom Amarone er Ripasso primært lavet af druerne Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Derfor er Ripassoen også kendt som Amaronens lillebror. Stilmæssigt får du her en vin, der minder meget om Amaronen med sit tørre, frugtrige og kraftige udtryk, men i en lettere og mindre sød stil.
Hvorfor hedder det Amarone?
Hvorfor hedder det Amarone? Navnet 'Amarone' kommer fra det italienske ord for 'bitter', nemlig "amaro". Det benyttes for at adskille den søde dessertvin Recioto della Valpolicella, som laves på samme druer.
Hvad koster en god Amarone?
Super lækker Amarone Classico. 239,95 DKK v/ 6 stk.
Hvornår skal en Amarone drikkes?
Der er ikke så meget tannin i vinen, som skal blødes op, så den kan drikkes relativt ung og gerne efter 3-5 år. Kan man godt lide mere modne aromaer, kan den godt gemmes yderligere, men så risikerer man, at nogle af vinens karakteristika falder væk. De fleste flasker bør drikkes inden de er 10-15 år gamle.
Hvad betyder della Valpolicella?
Valpolicella, der betyder noget i retning af ”dalen med de mange kældre”, er beliggende i hvad man kan kalde alpernes sidste krampetrækninger, ved foden af Monti Lessini. Zonen starter nordvest for Verona, omkring S. Ambrogio di Valpolicella og går i en vifte mod øst til kommunen Gazzano di Tramigna.
Er Barolo italiensk?
Barolo er navnet på de største vine fra Piemonte i Italien. Barolo er udelukkende lavet på Nebbiolo druen og går også under betegnelsen "kongernes vin". De er oftest komplekse, kraftige og samtidigt elegante rødvine. Hos os i Kjær & Sommerfeldt finder du kun nøje udvalgte Barolo rødvine.
Hvor kommer Valpolicella fra?
Valpolicella er navnet på en vinregion, som er beliggende i Verona-provinsen i Norditalien. Verona er en del af Veneto-området, som ligger øst for Gardasøen. Navnet Valpolicella stammer fra latin, hvor 'val poly cella' kan oversættes til 'dalen med de mange kældre'.
Hvad hedder champagne på italiensk?
Det ser vi nærmere på her. Champagne er navnet på et område i Frankrig, Cava det samme i Spanien og Prosecco lige så i Italien. Fælles for dem er at, de alle er mousserende vine eller vine med bobler om man vil.
Er Amarone en god vin?
Amarone rødvin er toppen af poppen når vi taler røde dråber. barolo og Brunello følger så fint trop og de kan nok alle tre betegnes, som værende de mest kendte italienske rødvine. Det specielle ved netop Amarone rødvin er, at den laves ud fra en særlig produktionsmetode der hedder “appassimento”.
Hvilket land kommer Barolo fra?
I den nordvestlige del af Italien, nærmere bestemt i Piemonte syd for Torino, ligger et 1.200 hektar stort område. Her produceres vinen Barolo, der anprises som kongernes vin og vinenes konge.
Kan Amarone gemmes?
Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent. Amarone kan nydes ung eller gemmes i kælderen.
Hvad spiser man til Amarone vin?
En Amarone kan klare mange madmæssige parringer, som andre vine må give op overfor. Amaronen går fx rigtig godt til dansk julemad og selv ikke rødkål, brunede kartofler, svesker og æbler kan slå den omkuld. Det er den høje alkohol og koncentrationen i vinen, som står godt til den lidt syreholdige mad.
Hvilke glas til Amarone?
Store vine som fx australsk Shiraz og Amarone fra Veneto vil også have glæde af at rundes af i de store bourgogneglas. Alt i alt kan langt de fleste 'hverdagsvine' sagtens drikkes af gode, almindelige vinglas - men der findes altså også vine hvor det rigtige glas kan gøre underværker for smagen.
Hvad drikker man Amarone til?
Den kraftige vin passer godt til de klassiske juleretter og anden kraftig mad, der kræver et modstykke med en powervin, der har vægt i den sødlige retning. Men vær opmærksom på, at en meget alkoholtung Amarone på 16-17% kan blive en meget mættende oplevelse til nogle retter, der måske kræver lidt mere syre i vinen.
Hvornår skal en Amarone åbnes?
En god tommelfingerregel er at åbne en kraftig rødvin mindst 2 timer, før du skal drikke den. Ældre Cabernet'er, Bordeaux'er og Rhône-vine bør dekanteres kort inden servering for at undgå, at de bliver flade og kedelige, mens en traditionel Barolo eller Amarone er et par timer om at åbne op.
Hvad koster verdens dyreste rødvin?
Det nordjyske selskab Rare Wine har netop solgt verdens dyreste flaske vin. Vinen, der blev solgt på det åbne marked, er en flaske Romanée-Conti fra 1999 og blev solgt for 2,4 mio. kr. ekskl.
Hvilke druer er der i Amarone?
Den mest berømte vin af tørrede druer skabes af især Corvina druer i området Valpolicella mellem Verona og Gardasøen. Oprindelig blev vinen produceret af de mest modne druer – de druer, der sidder yderst på en klase og har fået mest sol, Recioto. I dag laves vinen ofte stadig af særligt udvalgte drueklaser.
Hvad er en Ripasso vin?
Ripasso vin. Ripasso dækker over en særlig produktionsmetode fra området Veneto i Italien. Metoden går kort sagt ud på, at man hælder rødvin fra Valpolicella over resterne (kvaset) fra druerne, som er benyttet til produktionen af den mere kendte Amarone-vin eller dessertvinen Recioto.
Er Amarone godt?
Amarone smager helt specielt. Det er kraftfulde vine med god syre, der kan være en stor oplevelse med masser af kompleksitet i duft og smag med kirsebær, sorte svesker, figner, kaffe, julekrydderier, tobak og chokolade. Masser af frugtighed afbalanceret af en flot syre - altså i de velproducerede Amaroner.
Hvordan smager Amarone?
HVORDAN SMAGER EN AMARONE-VIN? En Amarone er helt unik i sin smag og man opdager tydeligt smagen af blomme, sveske, rosin, chokolade, lidt røg og grillkød, sødme og syre. Amarone fås i mange kvalitetsklasser og derfor også til mange forskellige priser.