Er Ankestyrelsen en domstol?

Ankestyrelsen er øverste administrative klageinstans. Herefter har du mulighed for at gå videre til domstolene eller ombudsmanden. Det er gratis at klage til os.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Er Ankestyrelsen en myndighed?

Ankestyrelsen er en uafhængig myndighed og er ikke bundet af instruktioner fra social- og boligministeren i vores afgørelser. Ministeriet kan kun føre et generelt tilsyn med medarbejdernes sagsbehandling og adfærd. Ankestyrelsen har de senere år fået flere opgaver inden for nye områder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad betyder Ankestyrelsen?

Ankestyrelsen afgør klager, koordinerer praksis og laver undersøgelser om udviklingen på social- og beskæftigelsesområdet. Se vores organisationsdiagram, resultatplaner, årsrapporter samt oplysninger om vores whistleblowerordning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad er Ankestyrelsens opgave?

Klager over afgørelser i sager om arbejdsskader

Der modtages ca. 8.000 sager om arbejdsskader om året (2022). Ankestyrelsen har også ansvaret for at koordinere praksis på området. Det betyder, at det er Ankestyrelsens opgave at sikre, at alle sager om arbejdsskader, som ligner hinanden, behandles på samme måde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man følge sin sag i Ankestyrelsen?

Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad er Board of Immigration Appeals (BIA), og hvem kan appellere til denne domstol?



Hvor mange får medhold i Ankestyrelsen?

Andelen af afgørelser, hvor AES får medhold i Ankestyrelsen, ligger nemlig stabilt mellem 72 og 75 procent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fagbladet3f.dk

Hvordan foregår en sag i Ankestyrelsen?

Din sags forløb i Ankestyrelsen strækker sig fra, at vi modtager din klage, til at vi sender dig afgørelsen i din sag. Når Ankestyrelsen har modtaget din klage, bliver din sag oprettet i vores system. Derpå sender vi et brev til dig med en bekræftelse på, at vi har modtaget din klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvornår får man svar fra Ankestyrelsen?

Ankestyrelsen har en sagsbehandlingstid på 6 til 8 måneder alt efter, hvilken sagstype der er tale om. Ankestyrelsen behandler cirka 13.000 arbejdsskadesager om året. Vores sagsbehandlingstid er omkring 8 måneder i de fleste af sagerne. Der er dog visse sager, vi forsøger at afslutte, inden der er gået 6 måneder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man anke en afgørelse fra Ankestyrelsen?

Ankestyrelsen er sidste ankeinstans. Du kan derfor ikke klage over Ankestyrelsens afgørelse. Ankestyrelsens afgørelse kan kun blive ændret ved at anlægge sag ved domstolene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan man klage direkte til Ankestyrelsen?

Hvis du er utilfreds med en beslutning, som din kommune har truffet, kan du i nogle tilfælde klage til Ankestyrelsen. Se forløbet fra Ankestyrelsen modtager din klage og til vi behandler og afslutter din sag. Du kan som part i en sag give fuldmagt til, at andre hjælper dig, mens vi behandler sagen i Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan Ankestyrelsen ændre en afgørelse?

Vi kan ændre en afgørelse til din fordel, så du får flere penge. Vi kan også ændre den, så du får mindre, end du har fået tidligere. En ændring til skade for klager vil oftest kun ske, hvis vi erklærer den tidligere afgørelse for ulovlig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvem fører tilsyn med Ankestyrelsen?

Den 1. april 2017 blev det kommunale og regionale tilsyn en del af Ankestyrelsen. Tilsynet fører tilsyn med, at kommuner og regioner overholder den lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man kontakte Ankestyrelsen?

Sådan kontakter du Ankestyrelsen om din bekymring

Du kan kontakte os telefonisk på vores hovednummer 33 41 12 00 alle hverdage mellem kl. 9-15 og sige, at du ønsker at underrette om bekymring for et barn eller en ung under 18 år. Du kan også sende en mail på [email protected] eller [email protected].

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Er Ankestyrelsen en forvaltningsmyndighed?

Ankestyrelsen er som forvaltningsmyndighed allerede underlagt en forpligtelse til at oplyse sagerne tilstrækkeligt, inden vi træffer afgørelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvem kan klage til Ankestyrelsen?

Hvem kan klage til Ankestyrelsen? Parterne i sagen kan klage. Parter i en sag er for eksempel den person eller det forsikringsselskab, som afgørelsen handler om. Ankestyrelsen er øverste administrative klageinstans.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man anke sin sag fra Ankestyrelsen?

Klager over afgørelser fra Ankestyrelsen

Ankestyrelsen er den øverste administrative klageinstans, og du kan derfor ikke klage over vores afgørelser til en anden administrativ myndighed. Du kan kontakte Folketingets Ombudsmand, hvis du er utilfreds med vores behandling af sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor lang tid tager en ankesag?

Sådanne helt almindelige byretssager tager meget ofte mere end eet år. Hvis byretsdommen ankes, går der lang tid, før sagen bliver domsforhandlet i landsretten, også selv om der ikke skal være fornyet syn og skøn i forbindelse med ankesagen. Berammelsestiden er 6-9 måneder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Kan kommuner få rådgivning hos Ankestyrelsen?

Ankestyrelsen fører tilsyn med, at regioner og kommuner overholder de regler, der gælder for offentlige myndigheder. Som tilsynsmyndighed prioriterer vi sager af generel og væsentlig betydning, og vi anser vejledning af kommuner og regioner i korrekt administration for en vigtig del af tilsynsopgaven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor lang tid har man til at anke?

Ankefristen i straffesager er 14 dage fra dommens afsigelse. Du kan kun anke, hvis du var til stede i byretten til retsmødet. Hvis sagen er principiel, kan du søge om Procesbevillingsnævnets tilladelse til, at sagen alligevel kan ankes til landsretten, selvom ovenstående betingelser ikke er opfyldt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor mange ansatte er der i Ankestyrelsen?

Ankestyrelsen er en stor arbejdsplads med mere ned 600 ansatte – hovedparten jurister - og forskellige muligheder for opgaver og karriere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad koster en klagesag?

Forbrugerklagenævnet kan træffe en afgørelse i din sag

Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvor lang tid tager en klage?

Hvis myndigheden fastholder afgørelsen, skal myndigheden sende din klage videre til klageinstansen. Klageinstansen vil herefter som udgangspunkt skulle afgøre din klagesag inden 20 arbejdsdage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvorfor ringer Ankestyrelsen?

Vi kan fortælle dig, om vi har modtaget din sag fra kommunen eller en anden førsteinstans. Der kan gå nogle dage, fra vi har fået klagen, til den er registreret i vores system. Du kan få at vide, om vi har fået nye oplysninger, som du har sendt til din sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor har Ankestyrelsen til huse?

Fra mandag den 21. juli 2014 er Ankestyrelsen Københavns nye adresse blevet Teglholmsgade 3, 2450 København SV.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man trække en sag tilbage?

Fordi det som udgangspunkt kun er politiet, der kan efterforske en sag, er politiet forpligtet til at efterforske sagen neutralt. Politiet skal således ikke kun finde beviser mod dig, men er også forpligtet til at finde grundlag for, at du er uskyldig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvars-advokaten.dk