Du kan benytte bibliotekets trådløse netværk på din bærbare computer, din tablet eller telefon, eller du kan benytte bibliotekernes pc'ere, der alle er koblet på netværket. Du kan komme på det trådløse netværk overalt på vores biblioteker.
Kan man låne en computer på biblioteket?
På nogle biblioteker kan du låne en PC, så du har mulighed for eksempelvis at foretage den nødvendige kommunikation med det offentlige, printe dokumenter eller kortere brug af bibliotekets fjernressourcer. Du skal være oprettet som låner for at kunne bruge en af bibliotekets PC'er.
Hvad kan biblioteket?
- bøger til børn og voksne.
- bøger på mange forskellige sprog.
- online bøger.
- aviser og magasiner.
- lydbøger.
- film.
- cd'er.
- computerspil.
Hvordan logger jeg ind på biblioteket?
Klik på "Log ind" øverst i højre hjørne. Udfyld med cpr-nummer og bibliotekspinkode. Har du glemt din pinkode, kan du logge ind med NemID i stedet. Du kan få lavet en ny pinkode ved at henvende dig personligt til personalet - medbring legitimation.
Hvordan kommer man ind på biblioteket?
Sådan kommer du ind
For at komme ind på biblioteket i den selvbetjente åbningstid, skal man være registreret som låner på sit sundhedskort eller med et lånerkort. Man skal have en firecifret pinkode, og man skal være over 15 år.
Biblioteker i internetalderen
Kan man downloade film fra biblioteket?
Kan man downloade film fra Filmstriben på Biblioteket? Nej. Filmstriben fungerer kun gennem streaming og kræver konstant forbindelse til bibliotekets internet.
Hvorfor kan jeg ikke komme ind på biblioteket?
Det kan blot skyldes at du har tastet forkert. OBS: Hvis du er kommet til at lave flere fejlslagne login forsøg i træk, kan dit login blive spærret i en periode - prøv igen når der er gået en time. Hvis ikke det lykkes dig at logge ind, så kontakt dit bibliotek, så de kan se om du er oprettet korrekt og evt.
Hvad er min pinkode til biblioteket?
På bibliotekerne kan vi ikke se din pinkode, da den er krypteret af sikkerhedsgrunde. Skulle det ske, at du glemmer din pinkode, kan du logge dig på www.aakb.dk med dit NemID. Under "Min konto", skal du vælge 'Brugerprofil'.
Hvorfor kan jeg ikke logge ind på eReolen?
eReolen yder ikke support på specifikke Android-enheder og versioner under 4.4. Hvis dit styresystem er lavere end 4.4, kan du forsøge at opdatere dit styresystem. Du finder en omfattende vejledning til anvendelse af eReolens Android-app samt guide til, hvordan du opdaterer dit styresystem i din Android-enhed her.
Hvorfor kan jeg ikke logge på Nota?
Hvis du har indtastet forkert brugernummer, CPR-nummer eller adgangskode, vil app'en informere dig om dette. I så fald anbefaler vi, at du prøver at indtaste informationerne på ny. Er oplysningerne korrekte, vil du nu logge på Nota Bibliotek appen.
Hvordan bliver man medlem af biblioteket?
Alle kan blive meldt ind som låner ved biblioteket. Børn og unge under 18 år kan få udstedt et gratis lånerkort eller kan anvende deres sygesikringsbevis/sundhedskort, hvis forældre eller værge med dansk personnummer giver samtykke hertil. Hvis barnet mister lånerkortet og skal have et nyt koster det 10 kr.
Hvem bruger biblioteket?
HVEM ER BIBLIOTEKERNES BRUGERE? Tal fra Kulturvaneundersøgelsen viser blandt andet, at kvinder i højere grad end mænd benytter bibliotekernes tilbud. Derudover kommer personer med lang videregå- ende uddannelse oftere på bibliotekerne end personer med kortere uddannelser.
Er det gratis at låne bøger på biblioteket?
Det er gratis at låne på biblioteket. Du kan altid se på din udlånskvittering eller på din side på bibliotekets hjemmeside, hvornår du skal aflevere det, du har lånt. Normalt er lånetiden 14 dage, men visse materialer har en anden lånetid.
Er det gratis at låne bøger?
Det er gratis at låne og alle kan låne bibliotekets bøger, lydbøger, noder, tidsskrifter, cd-rommer, videoer, dvd'er og indspillet musik. Det gælder uanset, hvilken kommune du bor i, blot du låner ved personlig henvendelse på biblioteket.
Hvor gammel skal man være for at låne bøger på biblioteket?
Personer under 18 år skal have en forælder/værges skriftlige tilladelse til at blive oprettet og få et lånerkort. Læs mere om at blive oprettet. Når du er oprettet som låner, gælder dit lånerkort i alle Koldingbibliotekernes afdelinger og biblioteksstationer.
Kan man lytte til eReolen offline?
Når du downloader bogen kræves det, at du har internetadgang. Men så snart downloadet er gennemført, kan du logge af internettet og læse bogen uden internetadgang.
Er det gratis på eReolen?
eReolen er bibliotekets e-bøger og lydbøger, som du kan læse/lytte til på din tablet, smartphone eller PC og Mac – lige når det passer dig. På eReolen.dk kan du låne ebøger og netlydbøger helt gratis.
Hvem har adgang til eReolen?
eReolen er de danske folkebibliotekers landsdækkende tilbud med e-bøger, lydbøger og podcasts fra mere end 700 danske forlag. eReolen findes som app til iOS og Android og som hjemmeside på www.ereolen.dk. Du har adgang til alle eReolens tjenester via dit almindelige bibliotekslogin.
Hvad gør jeg hvis jeg har glemt min pinkode?
Bestil ny pinkode
Hvis du ikke har mobilbank, hvor du kan se din pinkode, skal du bestille en ny til dit kort. Visa/Dankort: Du skal bestille et nyt Visa/Dankort, da det ikke er muligt at genbestille pinkoden.
Kan ikke huske min pinkode til bibliotek?
Hvis du har glemt din pinkode og vil vælge en ny, kan du logge ind med NemID/MitID og herefter vælge en ny pinkode. Hvis du ikke har NemID, skal du møde personligt op på biblioteket. Er du over18 år skal du medbringe billedlegitimation. Er du under 18 år skal du medbringe dit sundhedskort.
Hvor mange cifre er der i en pinkode?
Hvad er en PIN-kode til en mobiltelefon? PIN-kode er en forkortelse for Personal Identifikation Number. Den er ofte på fire cifre og er en personlig identifikationskode, du fx bruger til at låse din mobiltelefon op med.
Kan man aflevere bøger på biblioteket uden for åbningstid?
Det selvbetjente bibliotek åbner mulighed for, at du kan aflevere bøger, når det passer dig. Med dit sundhedskort og tilhørende pinkode kan du selv lukke dig ind på biblioteket og aflevere dine materialer.
Hvordan kan jeg låne bøger på biblioteket?
Du skal have et dansk cpr-nummer for at blive oprettet som låner. Du kan oprette dig som låner med MitID på bibliotek.kk.dk, hvis du er fyldt 18 år. Du kan også henvende dig personligt på biblioteket og vise sundhedskort suppleret med anden legitimation, så vidt muligt billedlegitimation.
Hvordan afleverer man bøger på biblioteket?
Kan jeg aflevere bøgerne på et andet bibliotek i landet? Du kan uden problemer aflevere bøgerne på et af kommunens syv biblioteker, da vi har fælles EDB-system. Du kan også normalt aflevere i andre kommuner, men så er det helt på eget ansvar. Hvis bogen bliver væk undervejs til os, er du ansvarlig og skal erstatte den.