Vær opmærksom, når du kører over Storebæltsbroen: Risikoen for at få en fartbøde er nu større end nogensinde! Dette skyldes, at politiet har aktiveret Danmarks første strækningskontrol, som måler din gennemsnitshastighed over en distance på 17 km.
Er der Strækningskontrol på Storebælt?
Sund og Bælt har indført strækningskontrol på Storebæltsbroen. Det varsler en ny type kontroller i Danmark, som kan være på kant med GDPR-lovgivningen. Der kom et nyt skilt op på Storebæltsbroen lige før nytår - 'Aktiv fartkontrol' - men du kommer ikke til at se stærekasser eller fotovogne.
Hvad er en Strækningskontrol?
En strækningskontrol måler gennemsnitshastigheden mellem to punkter. Hvis gennemsnitshastigheden overstiger den fastsatte hastighedsgrænse, udstedes der en bøde, et klip eller en frakendelse af kørekortet. I Europa er der over 6.800 strækningskontroller.
Er der Fartkamera i Danmark?
Stærekasserne er placeret på 11 lokationer i alt, fordelt på tværs af Danmark. Ved ni af lokationerne måles der i begge kørselsretninger, og ved to af dem måles der kun i én kørselsretning.
Hvor kan man se fartkontrol?
Se foto fra din hastighedssag
Hvis din fartbøde er ældre end de 30 dage, skal du i stedet kontakte Politiets Administrative Center, for at få adgang til at se dit foto. Bemærk: Du skal bruge sags- og kontrolkoden, der fremgår i øverste højre hjørne af bødeforlægget, for at kunne se dit foto.
Saphe trafikalarmer og strækningskontrol på Storebæltsbroen
Hvad er aktiv fartkontrol Storebæltsbroen?
Din hastighed måles på Storebælt
Er du kørt over Storebælt siden jul 2023, har du måske mødt et nyt skilt. "Aktiv fartkontrol" står der på det elektroniske skilt, som angiver, at Storebælt nu måler din gennemsnitsfart over broen.
Hvor meget trækker politiet fra ved fartkontrol?
Efter hver ændring beregnes bødestørrelsen og konsekvensen automatisk og vises nederst på siden. Ved en politimåling fratrækkes der ikke noget fra din hastighed. Ved eget speedometer fratrækkes der 3 kilometer op til 100 km/t, derefter 3%. Nedenfor ser du herefter resultatet.
Kan man blive blitzet uden blitz?
Blitzen er tydelig og kan ses på alle tider af døgnet. Blitzen bliver cirka udløst 20 meter fra fotovognen, og hvis du ikke har set blitzen, er der kun at vente til, at du eventuel modtager en fartbøde.
Hvis man er blevet blitzet hvornår kommer bøden?
Den laveste bødetakst er 1.200 kr. Du kan forvente at modtage din fartbøde inden for 1-2 uger efter forseelsen (maksimalt en måned efter). Dette er gældende, hvis der er tale om en hastighedsoverskridelse på maks de 30%. Kører du mere end 30% hurtigere end det tilladte, får du et klip i kørekortet.
Hvor holder politiet fartkontrol?
Hvor står fotovognene? Fotovognene kan stilles op på alle vejtyper, både på steder, hvor der køres for stærkt og på andre veje for at forebygge, at der bliver kørt for stærkt. Fotovognene bruges også steder, hvor hastigheden opleves som utryg.
Er det ulovligt at have en Saphe?
Som noget nyt forbydes elektroniske "sladrehanke" som eksempelvis Saphe, der kan advare mod politiets fartkontrol. Bruges sådan et aggregat aktivt, så kan det ifølge FDM udløse en bøde på 75 euro. Ifølge bilistorganisationen gælder forbuddet også for danske bilister.
Kan man bruge Saphe gratis?
For at få adgang skal du oprette en konto og starte et abonnement. Du kan også bruge vores gratis version, hvor du kan bruge vores app (Saphe Link) med minimum antal alarmer. Du kan altid opgradere din konto for at få adgang til flere funktioner.
Hvilke lande må man ikke bruge Saphe?
- Schweiz.
- Tyskland.
- Frankrig.
- Tyrkiet, Cypern og Makedonien.
Hvorfor er Storebælt så dyr?
En dyr omgang
Drift og reinvesteringer har kostet knap 11 milliarder kroner gennem årene. Derudover har der været finansielle omkostninger, for eksempel renter for cirka 27 milliarder. Betalingen af Storebæltsbroen er for længst klaret - faktisk har afgifterne til broen betalt udgiften tilbage halvanden gang.
Hvornår kunne man sidst gå over Storebælt?
14. juni 1998. Bilfærgerne mellem Knudshoved og Halsskov sejlede deres sidste ture. Storebæltsforbindelsen var åben.
Kan man ringe ind og høre om man er blevet blitzet?
1-1-4 er det landsdækkende telefonnummer til politiets 12 servicecentre.
Hvor meget trækker en fotovogn fra?
Ved måling af farten på eget speedometer fratrækkes 3 kilometer op til 100 km/t, og derefter 3%. Ved en politimåling fratrækkes intet fra hastigheden.
Hvordan finder jeg ud af om jeg er blevet blitzet?
Hvis du gerne vil vide om du er blevet blitzet? Politiet sender et brev til ejeren af køretøjet hurtigst muligt. Vi kan ikke se din sag før ejeren af køretøjet har modtaget et brev fra os.
Er man i tvivl om man er blevet blitzet om dagen?
Ja, man vil normalt ikke være i tvivl om, at man er blevet 'taget'. Ifølge en af politiets ATK-koordinatorer bruges den røde blitz reelt altid, selv om det under helt ideelle vilkår er muligt at slå den fra.
Hvordan ved jeg om jeg er blevet fotograferet af en fotovogn?
Hvordan ved jeg, om jeg er blevet fotograferet af en fotovogn? Fotovogne fotograferer biler, der kører over den tilladte fartgrænse. Du vil typisk vide, hvis du er blevet fotograferet, da fotovognen er udstyret med en blitz, der aktiveres, når der tages et billede af en bil, der kører for stærkt.
Hvor præcis er en fotovogn?
Nye fotovogne måler lige så præcist som de gamle
- Måleudstyret er lige så præcist som det gamle, så når vi kører ud for at måle, så er der en form for usikkerhed i det udstyr, siger han.
Hvor hurtigt kommer bøde ie Boks?
Fremover får borgere politiets bøder i e-boks, kun 24 timer efter de har overtrådt loven, hvis der er tale om simple bødesager. Tidligere kunne det tage op til seks uger, før bøden lå i ens postkasse eller e-boks.
Kan man se blitzen fra en fotovogn?
Fotovognene er udstyret med laserudstyr, der kan måle hastigheden på tværs af fire vejbaner samtidigt. Uanset hvilken bane du befinder dig i, vil blitzen aktiveres, hvis du kører for hurtigt. Med politiets nye fotovogne bliver du også målt, hvis du kører i den modsatte retning væk fra fotovognen.