Du skal som tommelfingerregel betale i det pågældende lands valuta, for du risikerer at betale for meget for at veksle, hvis du betaler i danske kroner. Det lyder umiddelbart både nemt og smart, når en udenlandsk forretning eller restaurant tilbyder at veksle en betaling til danske kroner.
Hvilken valuta er bedst at betale med?
Hvis du får valget mellem at hæve eller betale i for eksempel euro eller danske kroner, er tommelfingerreglen, at du altid skal betale eller hæve penge i den lokale valuta, dvs. euro i Italien, Spanien og andre euro-lande. Det gælder i alle udenlandske bankers pengeautomater samt i butikker og på restauranter.
Hvor kan det bedst betale sig at veksle penge?
Hvis du vil veksle penge hjemmefra, kan du enten gøre det i et vekselbureau eller i din bank. Grundreglen er, at vekselbureauerne har de bedste kurser, men at bankerne tager de laveste gebyrer. Mange banker tilbyder at veksle helt uden gebyrer til mange af deres kunder. Ring gerne til din bank, og hør om mulighederne.
Hvad er billigst at betale med i udlandet?
- Som tommelfingerregel vil den billigste løsning stadig være at betale med sit Visa/dankort, siger han. Hvis man som kunde i Jyske Bank eller Danske Bank køber en vare til 1000 euro på sit Visa/dankort på sin udlandsrejse, betaler man 7547 kroner for varen.
Kan man betale med euro i Danmark?
Betaling i anden valuta end danske kroner
Fremmed valuta er ikke lovligt betalingsmiddel i Danmark. Det kan dog frit aftales, at betaling skal ske i anden valuta end danske kroner. Ved fordringer udstedt i fremmed valuta kan debitor frit vælge, om betalingen skal ske i den pågældende valuta eller danske kroner.
Løn i Danmark - hvad de ikke fortæller dig
Hvad er 8000 kr reglen?
Betaler du beløb, der overstiger 8.000 kr. inklusive moms kontant uden at sende besked til os, må du ikke trække udgiften fra i skat.
Kan man betale med euro i butikker?
Man kan betale med danske kr. og EURO. Vi tager dog kun imod sedler, og byttepenge gives altid i danske kroner.
Hvad er bedst at betale med i udlandet?
Medbringer du dit Visa Dankort i udlandet, så kan du se frem til lavere gebyrer for kontanthævninger end med Mastercard. Med Visa Dankort er gebyret for at hæve i automater 1% eller minimum 30 kr. Har du for vane at hæve mange gange i løbet af en ferie, så kan det bedst betale sig at bruge dit Visa Dankort i udlandet.
Er det bedst at hæve penge eller bruge kort i udlandet?
Hæv kontanter på rejsemålet
Ifølge Mybankers beregninger, er det oftest billigst at hæve kontanter, når du når frem til feriedestinationen fremfor at hæve hjemmefra i banken. Der kan nemlig være et ekstra gebyr ved at hæve udenlandsk valuta i egen bank, hvilket især gælder andre valutaer end euro.
Er der gebyr når man betaler med Visa i udlandet?
Betalinger gennemført med betalingskort bliver afregnet efter kortselskabets gældende kurs (Visa og Mastercard) plus evt. pris for udenlandsk kortbetaling. Indenfor EU/EØS-lande samt Storbritannien og Schweiz er prisen 0% men udenfor disse lande er prisen for udenlandsk kortbetaling på 1,5 % af beløbet.
Hvor mange euro skal man have med på ferie?
Hvis du rejser med store værdier. Hvis du rejser med fx kontantbeløb eller checks, der har en værdi af 10.000 euro eller derover, har du pligt til at meddele det til Toldstyrelsen. Vi skal nemlig kontrollere, at pengene ikke stammer fra hvidvask.
Hvor meget kan jeg bruge på mit Visa Dankort i udlandet?
Visa/Dankort.
Når du er i udlandet, kan du højst bruge 25.000 kr. i løbet af 30 dage og højst hæve 2000 kr. pr. dag på dit Visa/Dankort.
Er det dyrere at betale med Mastercard?
Bankerne tager heller ikke et gebyr pr. betaling, når en forbruger bruger sit betalingskort i en butik. Systemet er sådan indrettet, at der er nogle, der ejer de forskellige betalingskort – Mastercard, Visa, dankortet.
Hvor er det billigst at købe euro?
- Veksel i lufthavnen. At veksle dine penge i lufthavnen, hos en lokal vekselbod, er suverænt den dyreste løsning du kan vælge. ...
- Veksel penge hos et lokalt vekselbureau. ...
- Hæv penge i en hæveautomat, når du er fremme ved din destination.
Hvad koster det at hæve euro i danske bank?
Danske Banks automater, CASH- terminaler og i kassen af DKK eller EUR* 1%, min. 20 kr. Tillæg for hævning af andre valutaer end DKK og EUR i Danske Banks automater* Standardpris 35 kr. - i forbindelse med Danske Hverdag 35 kr.
Hvad koster det at bruge kort i udlandet?
Hos langt de fleste banker i Danmark, vil man opleve et valutatillæg på 1-1,5%, når man betaler med sit kort i udlandet. Der er dog intet gebyr pr. betaling udover tillægget. Det er også normalt, at der er en forskel på hævegebyrer, som er baseret på lande og valuta.
Hvad er forskellen på at betale med Visa og Dankort?
Dankort vs. Visa: Hvad er forskellen? Dankortet bruger du i danske forretninger og pengeautomater, mens Visa også kan bruges i udlandet. Hvor mange førhen havde et betalingskort til udlandet og et til brug herhjemme, har langt de fleste i dag et Visa/Dankort – altså ét kort, der kan bruges, uanset, hvor man er.
Er det bedst at bruge Mastercard eller Visa i udlandet?
En anden forskel på de to kort er, at der til mange typer Mastercard ofte er knyttet en række rejseforsikringer, som ikke er tilknyttet dit Visa/Dankort. Så er du typen, der ofte eller bare et par gange om året finder dig selv udenfor Danmarks grænser, kan et Mastercard være en god løsning for dig.
Hvad koster det at betale med Dankort?
Forretninger i Danmark og EU må ikke opkræve gebyr for din betaling med Dankort, Visa/Dankort, Visakort, MasterCard og andre almindelige betalingskort, som er udstedt i EU. Det gælder både for fysiske butikker og webshops. Firmakort er undtaget fra forbuddet.
Kan man hæve euro i en pengeautomat?
Hæv kontanter og rejsevaluta: Du kan nemt og hurtigt hæve kontanter i pengeautomater/ATM i hele landet. I de fleste pengeautomater har du også mulighed for at hæve euro.
Kan man betale med euro i danske supermarkeder?
FDBs kæder Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli'- og LokalBrugsen har samme politik. Ligesom i Dansk Supermarked koder FDB Euroen ind på kasseterminalerne, så det er muligt at betale i Euro.
Hvor betaler man med euro?
Du kan bruge euro i 20 EU-lande: Østrig, Belgien, Kroatien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Portugal, Slovakiet, Slovenien og Spanien. Læs mere om euroen , hvilke lande du kan bruge den i og om vekselkurserne .
Kan man betale med euro i Coop?
Du kan ikke hæve udenlandsk valuta i Coops butikker eller gennem Coop Bank. Når du skal bruge udenlandsk valuta anbefaler vi, at du hæver kontanter, når du når frem til din rejsedestination og afregner i den lokale valuta.