Du skal som tommelfingerregel betale i det pågældende lands valuta, for du risikerer at betale for meget for at veksle, hvis du betaler i danske kroner. Det lyder umiddelbart både nemt og smart, når en udenlandsk forretning eller restaurant tilbyder at veksle en betaling til danske kroner.
Er det billigst at betale i euro eller DKK?
Hvis du får valget mellem at hæve eller betale i for eksempel euro eller danske kroner, er tommelfingerreglen, at du altid skal betale eller hæve penge i den lokale valuta, dvs. euro i Italien, Spanien og andre euro-lande. Det gælder i alle udenlandske bankers pengeautomater samt i butikker og på restauranter.
Hvad er bedst at betale med i udlandet?
Vælg lokal valuta, når du betaler eller hæver
Mange forretninger i udlandet tilbyder at afregne enten i lokal valuta eller i danske kroner. Det samme gælder, når du skal hæve penge i en hæveautomat. Der kan dog være stor forskel på vekselgebyret, alt efter hvilken valuta du vælger.
Hvordan betaler man billigst i udlandet?
Hvis du hæver eller betaler 100 euro i stedet for 1000 euro, ændrer det på rækkefølgen, af hvad der er billigst eller dyrest. Det er stadig billigst at bruge sit Visa/dankort, hvis man køber en vare til 100 euro i udlandet. Dernæst er det billigst at købe 100 euro i Forex.
Hvad koster det at hæve euro i Spanien?
Er du kunde i Sydbank og bruger et Visa/dankort, er gebyret for at hæve euro i EU-landet Spanien på 8 kr. pr. gang. Men hævegebyret er større, hvis du hæver alt andet end euro.
Tips for Paying with Credit Cards in Europe | France, Italy, Greece, Ireland, Spain, England
Hvad koster det at betale med kort i Spanien?
pris for udenlandsk kortbetaling. Indenfor EU/EØS-lande samt Storbritannien og Schweiz er prisen 0% men udenfor disse lande er prisen for udenlandsk kortbetaling på 1,5 % af beløbet.
Kan det betale sig at hæve euro?
Men er det nu bedre end at have valuta med hjemmefra? Som udgangspunkt er det billigere at hæve kontanter på rejsen end at veksle hjemmefra. Men husk at det betaler sig at hæve færre men større beløb, da du betaler et gebyr hver gang du hæver. Gebyret varierer af hvilket betalingskort du anvender og din bank.
Er det billigere at hæve euro i udlandet?
I nogle tilfælde er det faktisk billigere at hæve valuta i udlandet, end det er i Danmark, men der findes ikke en hovedregel for dette. Når du hæver i hæveautomater, skal du hæve det højeste beløb, som du føler, du trygt kan gå rundt med. Grunden til dette er, at du skal betale et gebyr, hver gang du hæver.
Er det billigere at betale med kontanter?
a., at kontantbetalinger har lavere omkostninger end andre betalingsformer ved små beløb, mens det for beløb over 29 kr. er billigst for samfundet, hvis forbrugerne betaler med dankort. Betalinger med kreditkort har for alle beløb større omkostninger end dankortbetalinger.
Er det bedst at betale med Visa eller MasterCard?
Forretninger, restauranter og netbutikker kan tage et gebyr for at bruge MasterCardet i Danmark og i udlandet. I reglen vil det være billigere at bruge et Visa/dankort frem for et MasterCard,« siger han. Fordelen ved et MasterCard er, at det giver nogle friheder, fordi pengene ikke hæves på kortet med det samme.
Er der gebyr når man bruger kort i udlandet?
Man skal forvente, at det kan koste penge, hvis man skal betale med sit kort i udlandet, og ikke har den lokale valuta stående på sin konto. Det varierer fra bank til bank, hvor stort gebyret er, og det er normalt billigere, når der er tale om euro og/eller EU-lande.
Er det billigst at bruge Visa eller MasterCard i udlandet?
Visakort er typisk lidt billigere end MasterCard
Er du i udlandet, så er det typisk lidt billigere at bruge dit Visa/Dankort til betaling end at bruge dit MasterCard.
Er det bedst at bruge Visa eller MasterCard i udlandet?
Medbringer du dit Visa Dankort i udlandet, så kan du se frem til lavere gebyrer for kontanthævninger end med Mastercard. Med Visa Dankort er gebyret for at hæve i automater 1% eller minimum 30 kr. Har du for vane at hæve mange gange i løbet af en ferie, så kan det bedst betale sig at bruge dit Visa Dankort i udlandet.
Hvad er forskellen på at betale med Visa og Dankort?
Dankortet bruger du i Danmark i de forretninger og pengeautomater, som tager imod Dankort. Visa-kortet, der er et internationalt betalingskort, bruger du i de forretninger og pengeautomater i Danmark, som ikke tager imod Dankort og på i forretninger og pengeautomater på rejser i udlandet.
Hvornår bliver Danmark kontantløs?
Som ordet selv indikerer, er det kontantløse samfund et samfund, hvor at betaling med mønter og sedler, er erstattet af andre betalings muligheder. Flere forskere har udtalt sig om, at Danmark formodentlig går hen og bliver kontantløst allerede i år 2025.
Hvor meget kan jeg bruge på mit Visa Dankort i udlandet?
Visa/Dankort.
Når du er i udlandet, kan du højst bruge 25.000 kr. i løbet af 30 dage og højst hæve 2000 kr. pr. dag på dit Visa/Dankort.
Er det lovligt at sige nej til kontanter?
Hvis samme virksomhed både sælger til forbrugere og erhvervsdrivende, kan virksomheden kun sige nej tak overfor andre erhvervsdrivende, men skal acceptere kontanter fra forbrugere. Efter møntloven kan en betalingsmodtager afvise betaling, som kunden vil foretage med mere end 25 af hver møntenhed.
Kan man veksle danske penge i Spanien?
Nationalbanken anbefaler derfor, at man ikke medbringer danske kontanter til udlandet. I stedet bør man overveje at veksle til udenlandske valutaer før afrejse eller medbringe et betalingskort, der virker i udlandet. Danske kontanter er fuldt ud gyldigt betalingsmiddel i Danmark.
Hvor meget kan man hæve i Spanien?
Hæv op til 200 euro eller 1500 kr gratis uden at det koster dig noget (hvis du har en gratis konto). Har du en premium konto, kan du hæve meget mere, uden at det koster noget.
Hvor skal man hæve penge i Spanien?
I Spanien findes der en kultur hvor kontanter bruges meget mere end kort. På de fleste hoteller, restauranter og i de fleste butikker accepterer de dog kort. I mindre butikker og i mindre byer er det bedre med kontanter. Pengeautomater findes overalt.
Hvilke lande vil ikke veksle danske penge?
Thailand, Egypten, Libanon og på Balkan har oplevet problemer med at veksle kontant fra danske kroner til lokal valuta. Det gælder såvel banker som hos vekselbureauer.