Er det korrekt at sige det ligner at?

Vi har en tendens til at blande to udtryk sammen. “Det ligner noget” og “Det ser ud til, at…” Korrekt: “Det ligner en labrador”. Korrekt: “Det ser ud til, at det er en labrador”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på publicimage.dk

Kan man sige det virker til?

Tidligere kunne man sige: 'Hun virker irriteret' eller 'han virker træt'. Eller 'Det virker, som om hun er sur' og 'hun virker, som om hun er sur'. Ikke noget med 'til' nogen steder. Men ser man i Den Danske Ordbog i dag, er der søreme føjet et lille 'det virker til at' ind bag de andre konstruktioner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Kan man sige bedte om?

Ja, ifølge Retskrivningsordbogen hedder det 'bad'. Men mange, især unge mennesker, siger 'bedte', og det er et udtryk for en naturlig forandring i sproget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Hvilke ord kom ind i det danske sprog i 2009?

Nye danske ord i 2009:

konfliktmineral sb.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aroskurser.dk

Hvad er det nyeste danske ord?

Blandt de nye ord finder vi spølkum, hangry og flagesalt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ordnet.dk

Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul?



Hvad er det sværeste sprog i verden?

De sværeste sprog på listen er arabisk, kinesisk, koreansk og japansk som tager ca. 88 uger. Kort over sproglig sværhedsgrad, lavet af redditor Fummy Hvad kan man bruge de data til? Hvor svært det er at lære et fremmedsprog, afhænger naturligvis af ens sproglige udgangspunkt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Kan man sige og at?

Og eller at? Det kan være rigtig svært at høre, hvornår man skal bruge ”og” eller ”at”. Som en huskeregel kan man i stedet udskifte og/at med de engelske and/to. Hvis sætningen på engelsk lyder rigtig med to, skal man bruge at, og lyder den rigtig med and, skal man bruge og.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvornår skal man bruge at?

Du skal som hovedregel bruge “at”, hvis udsagnsordet lige bagefter ordet, du er i tvivl om, står i navnemåde og ellers bruger du “og”. Navnemåde: at spise, at løbe, at ringe, at elske, at udsætte.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studienet.dk

Hvad er det sværeste ord at udtale på dansk?

Og det ord, der i særlig grad driller os danskere, er: "af sted". Sammensatte ord driller"Af sted" topper listen over søgninger, oven i købet to gange - i ét og i to ord. Og det er netop problemet med "af sted" - og "ifølge", "indenfor" og "ud over", der også ligger i top-ti over søgninger på sproget.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvornår hedder det mig eller jeg?

Du skal bruge “jeg”, når det er grundled (subjekt) i sætningen. Fx “Henrik og jeg går på kursus sammen”. Du skal bruge “mig”, når det er noget andet end grundleddet. Fx “Opgaven var som skabt til Peter og mig”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på syntaksis.dk

Kan man godt sige hvad tid?

Ja, det kan man i en del tilfælde, og hvad tid har mange år på bagen. Hvad tid og hvornår kan bruges i mange af de samme sammenhænge. Hvad angår syntaks, kan både hvad tid og hvornår bruges i spørgsmål der er helsætninger, og i afhængige spørgesætninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Kan man sige at noget Knak?

Det gør Retskrivningsordbogen (2012) heller ikke. Den nævner kun én datidsform af knække, nemlig "knækkede". Den Danske Ordbog (2004) har begge former med, men kalder "knak" for uofficiel. Ordbog over det danske Sprog (1928) nævner begge, men betegner knak som "gammeldags, spøgende eller dialektalt".

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Kan man godt sige slemmere?

Værst eller slemmest

Jeg har da altid lært, at det hedder: slem, værre, værst. Svar: "Ordbog over det danske Sprog" (1941) henviser til, at "værre" og "værst" er den almindelige bøjning af "slem", men at "slemmere" og "slemmest" også findes, især i dialekt og i dagligsprog.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Kan man sige bakke tilbage?

Verbet bakke kan ikke have ordet frem efter sig, da at bakke udelukker noget, der bevæger sig fremad. Man siger også aflevere tilbage, og det er vrøvl at sige det modsatte, aflevere frem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Kan man sige det er fordi at?

En typisk svupser i talesprog, men på skrift går den altså ikke. “Fordi” og “at” er nemlig begge konjunktioner, og i ledsætninger er kun én konjunktion nødvendig. Forkert: “Han er stille fordi, at han er træt”. Korrekt: “Han er stille, fordi han er træt”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på publicimage.dk

Hvad kan man skrive i stedet for at?

Personlige stedord er en nem måde at gøre din tekst vedkommende. Det kan for eksempel være han, hun, du, jeg, mig og jer. Mest oplagt er selvfølgelig at skrive du i stedet for man. Ligesom jeg har gjort i denne tekst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arosbusinessacademy.dk

Hvorfor siger man på og i?

Island og Grønland er som selvstændige nationer meget unge, og nogle ønsker måske derfor at betone deres selvstændighed. Argumentet kan være, at man siger ”på Anholt”, men ”i Storbritannien”. En ø som en del af et rige udløser altså ”på”, mens en ø som selvstændig nation kalder på ”i”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprogseminar.dk

Hvilke ord må man ikke starte en sætning med?

Forbuddet er et forkert levn fra folkeskolens grammatikbøger, som desværre stadig hænger fast i masser af både unge og gamle mennesker. Man kan starte sætninger med lige præcis det ord, man nu vil. Så længe sætningen giver mening og passer ind i konteksten. Skrive- og retskrivningsregler kan være gode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på scribus.dk

Hvornår skal man bruge nutids r?

Det hedder nutids-r, fordi man sætter et ”r” til sidst, når nogen gør noget lige nu. Altså at noget sker i nutid (præsens). Det hedder altså ”Mogens kører bil”, fordi det er noget, Mogens gør lige nu.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på opgavekorrektur.dk

Hvad er de 10 nemmeste sprog at lære?

Hvad er de 10 nemmeste sprog i verden?
  • Norsk.
  • Svensk.
  • Engelsk.
  • Tysk.
  • Islandsk.
  • Færøsk.
  • Spansk.
  • Fransk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad er det letteste sprog i verden?

De nemmeste sprog, målt i hvor lang tid det tager at lære, er: Dansk, hollandsk, italiensk, norsk, portugisisk, rumænsk, spansk og svensk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på schwa.dk

Hvad er verdens letteste sprog at lære?

1. Engelsk. Det er det mest udbredte sprog i verden, og det er derfor nemt at øve sig på. Der er mange korte ord, ingen køn og verber ændrer sig kun i tredje person.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ef-danmark.dk