MobilePay er den mest benyttede app til betalinger i Danmark. MobilePay er generelt en meget sikker betalingsform. Her kan dine kortoplysninger aldrig læses fra appen. Dine konti og andre personlige oplysninger er beskyttet i MobilePay-appen via din personlige login-kode, fingeraftryk eller via ansigtsgenkendelse.
Hvad er mest sikkert MobilePay eller bankoverførsel?
Undgå at betale med en bankoverførsel
Betaler du med kort, MobilePay, Google Pay eller Apple Pay kan banken bedre hjælpe dig, hvis du bliver snydt. Vi kan ikke hjælpe dig, hvis du betaler via bankoverførsel eller per efterkrav. Og så er du i øvrigt bedre stillet, hvis du betaler med dit Visa-kort frem for dit Dankort.
Er det sikkert at handle med MobilePay?
Dine oplysninger er beskyttet
Dine kortoplysninger kan aldrig læses fra appen. Dine konto og andre personlige oplysninger er beskyttet i MobilePay-appen med din personlige login kode, fingeraftryk eller via ansigtsgenkendelse. Alle overførsler bliver registreret i vores systemer.
Kan banken trække penge tilbage fra MobilePay?
Når du har betalt for en vare ved at sende penge via MobilePay til sælgers mobilnummer, har vi har desværre ikke nogen muligheder for at trække overførslen tilbage.
Hvad gør man hvis man har overført forkert via MobilePay?
Du kan nemlig ikke fortryde eller slette en MobilePay-overførsel, der allerede er gennemført. Er pengene overført til en forkert person, anbefaler vi derfor, at du tager kontakt til personen og beder vedkommende om at returnere beløbet. Du kan evt. benytte MobilePay til at lave en anmodning.
Betal online med MobilePay
Kan man få penge tilbage hvis man er blevet snydt?
Ja. Du kan kontakte din bank og kræve, at den straks tilbagefører pengene til din konto. Det gør du ved at sende en såkaldt indsigelse til din bank. Banken har typisk en indsigelsesblanket, du kan udfylde.
Er MobilePay en straksoverførsel?
Hvis I begge er MobilePay-brugere, kan både du og modtageren se overførslen under 'Aktiviteter' i MobilePay med det samme. Når du kan se overførslen i 'Aktiviteter', er pengene som regel også overført til modtagerens konto.
Hvornår lukker MobilePay ned?
MobilePay lukker nemlig appen ned fra 1. februar 2023.
Hvad er det højeste beløb man kan overføre på MobilePay?
Du kan overføre for 10.000 kr. om dagen til andre privatpersoner. Der er ikke nogen daglig grænse for, hvor meget du kan modtage. Du kan maksimalt sende og modtage op til 150.000 kr.
Hvad gør man hvis man har overført penge til en forkert konto?
Hvis du ved en fejl har overført penge til en forkert konto, f. eks. fordi du har skrevet kontonummeret forkert, har den bank, pengene er overført til, mulighed for at oplyse dig om ejeren af den pågældende konto, så du kan kræve beløbet tilbagebetalt.
Hvad er sikrest at betale med på nettet?
Hvordan er det sikrest at betale ved køb på nettet? Når du vil købe en vare på nettet, er det sikrest at betale med betalingskort, fx dankort. Så kan banken nemlig føre pengene tilbage til din konto, hvis varen fx aldrig dukker op, eller du får en forkert vare.
Hvor sikker er MobilePay?
Dine konto- og kortoplysninger er beskyttet i MobilePay-appen via den kode, du bruger til at logge på MobilePay. Alle overførsler bliver logget i vores system. Det betyder, at vi kan gribe ind og lukke MobilePay-profiler, hvis vi ser mistænkelige overførsler.
Er MobilePay Visa eller Dankort?
Du kan bruge følgende kort i MobilePay: VISA. VISA/Dankort.
Kan man gøre indsigelse på MobilePay?
Hvis du mener, at der er gennemført betalinger med MobilePay, som du ikke har godkendt, skal du kontakte os hurtigst muligt og bagefter lave en indsigelse.
Hvem står bag MobilePay?
maj 2013 og var udviklet af Danske Bank. MobilePay blev slået sammen med Norske Vipps i 2022. Herefter hedder selskabet Vipps MobilePay, og ejes af de Norske banker der var bag Vipps og Danske Bank. I Danmark bliver MobilePay distribueret i samarbejde med stort set alle banker i Danmark.
Kan man overføre penge til en som ikke har MobilePay?
Har den person, du vil overføre pengene til, ikke MobilePay, får du tilbudt at sende en invitation til almindelig SMS-takst. Du kan først lave overførslen når modtageren har oprettet en MobilePay aftale.
Hvem tjener penge på MobilePay?
Blandt andet tjener banken penge på at sælge MobilePay-erhvervsløsninger til danske forretningsdrivende, som de kan anvende til at modtage betalinger med - løsninger, som virksomhederne betaler et fast gebyr for at benytte samt et transaktionsgebyr, lyder det.
Kan man overføre 10.000 på MobilePay?
Du kan overføre for 10.000 kr. om dagen til andre privatpersoner. Der er ikke nogen daglig grænse for, hvor meget du kan modtage. Du kan maksimalt sende og modtage op til 150.000 kr.
Hvad koster MobilePay pr transaktion?
Det koster ikke noget at overføre eller modtage penge med MobilePay for privat-brugere.
Hvorfor lukker MobilePay ned?
MobilePay lukker betalingsdelingsapp'en WeShare fra februar 2023. Det skriver selskabet på sin hjemmeside. Lukningen skyldes, at det er for dyrt at holde app'en kørende.
Hvad er gebyret på MobilePay?
Vi opkræver dig ingen gebyrer, når du bruger MobilePay til at sende penge til andre eller betale i forretninger eller til virksomheder. Vi har nogle tilvalgsløsninger, som kan være pålagt et gebyr – du kan se hvilke tilvalgsløsninger, der er pålagt et gebyr i dette dokument.
Kan man lukke sin MobilePay?
Nej. Så snart du vælger 'Send penge' og du kan se, at overførslen er gennemført i din aktivitetsliste, kan du ikke fortryde. Dette gælder også, hvis du betaler en regning til en virksomhed via MobilePay.
Hvordan sletter man en MobilePay overførsel?
Din aktivitetsliste fungerer ligesom dit kontoudtog - hvor det heller ikke er muligt at slette overførsler. Vil du have pengene retur, skal du selv kontakte virksomheden eller modtageren. Hvis overførslen er sendt til en privat person, kan du evt. benytte MobilePay til at sende en anmodning.
Hvor længe er penge reserveret på MobilePay?
Hvad gør jeg? Hvis der ved en fejl er reserveret et beløb fra MobilePay på dit kort, bliver pengene automatisk frigivet efter 30 bankdage. Du kan derfor afvente at reservationen udløber.
Hvor mange penge kan man overføre til anden konto?
Grænsen for, hvor mange penge du kan overføre via netbanken/mobilbanken ændres pr. 16. januar 2021 til 75.000 kr.