Marcipan har en nøddeagtig smag, mens fondant er mere neutralt i smagen. I kagepyntning kan begge ingredienser bruges til at skabe smukke og imponerende kreationer, og valget mellem fondant og marcipan afhænger ofte af den ønskede konsistens, farve og smag.
Kan man blande marcipan og fondant?
Du kan evt. blande marcipan og fondant. Det gør jeg tit, da smagen så bliver bedre. Jeg plejer dog ikke at blande mere end 30% marcipan med fondanten (max 50% marcipan).
Kan man købe færdiglavet fondant?
Selvom fondant kan købes færdiglavet i butikker, kan det også nemt laves derhjemme med få ingredienser og en god opskrift.
Hvad betyder ordet fondant?
Fondant er en sukkermasse, som bruges som topping på kager, bagværk og slik. Den er lettere at benytte, hvis den laves nogle dage, før den skal bruges, og henstår dækket med et opvredet klæde. Der findes flere forskellige opskrifter på fondant; de enkleste består udelukkende af sukker og vand.
Hvad skal der under fondant?
Det skal du vide om fondant
Opsmøring: Fondant opløses af vandholdige masser, og derfor er det utroligt vigtigt, at du anvender smørcreme, chokoladeganache eller lign. som opsmøring under fondantovertræk.
How to Prepare & Cover a Cake with Icing / Fondant
Er sugarpaste og fondant det samme?
Fondant kendes også som sugarpaste, MMF, sukkerpasta, sukkermasse og sukkerdej. Det er blevet meget populært at bruge fondant som kageovertræk, da det er nemt at arbejde med og kan farves i alverdens farver. Fondant er af samme grund også populært til at lave temakager og kager med fine figurer på.
Hvordan bliver fondant hårdt?
Fondant er nemt at indfarve og bliver hårdt efter et mindre stykke tid, hvilket gør det perfekt til modellering af 3D figurer, blomster o.l. Hvis du synes, det er sjovt at male på kager, er fondant også løsningen.
Hvordan smager fondant?
Fondant smager sødt og kan bruges til at overtræk eller til at lave figurer af. Smelt 25 store skumfiduser (125 g), 1 dl vand, ½ dl neutraltsmagende olie og ca. 650 g flormelis sammen i en skål over vandbad. Drys bordet med majsstivelse eller lidt mere flormelis.
Kan fondant blive for gammelt?
Sæt din overskydende fondant i plastik film, eller en lufttæt beholder. Fondant kan opbevares i op til tre måneder, men bruger du smørcreme eller flødeskum, er der en væsentligt mindre holdbarhed, da det ofte kun kan holde et par dage.
Hvilket land kommer fondant fra?
Fondant er er en pasta primært lavet af sukker. Fondant bruges til kage dekoration, hvor det som oftest udrulles meget tyndt og lægges over en kage som en særlig flot afslutning. Nogle foretrækker at indfarve marcipan med pastafarve, da smagen siges at være bedre i marcipan.
Hvor meget koster fondant?
Oetker. 32,95 kr.
Hvordan gør man fondant blød?
Hvis du har fået fingrene i en MEGET hård fondant, kan du med fordel give den få sekunder i mikrobølgeovnen, for at bløde den op. Dog skal du være meget opmærksom, og kun varmen i intervaller af 4-5 sekunder af gangen, og mærke efter indimellem intervallerne.
Hvad er fondant pulver?
Fondant-pulver kan bruges til fyld i bolsjer, slik, fyldte-chokolader og bagerivarer. Fondantmasse laves ved at blande pulveret med en smule vand og derefter kan smag og farve tilsættes.
Kan Rå marcipan blive for gammel?
Marcipan kan normalt holde sig i ca. 4 uger efter åbning i tætsluttet emballage – eks. en frysepose – i køleskabet. Chokolade kan som minimum holde sig til ”bedst før” datoen, også selvom den er åben.
Hvad er forskellen på rå marcipan og bagemarcipan?
Ifølge Chokolade- og Konfektureforeningens branchekodeks skal en Bagemarcipan indholde mindst 15 % mandler, hvilket er lavere end ved Ren Rå Marcipan, og det skyldes netop at Bagemarcipan typisk indeholder abrikoskerner for de gode bageegenskaber. ODENSE Bagemarcipan indeholder 15 % mandler, abrikoskerner og sukker.
Kan marcipan blive for gammel i fryseren?
Max. frysetid: 10 måneder. Godt at vide: Ren marcipan kan sagtens fryses, men det er vigtigt at tø den langsomt op i køleskabet. Konsistensen kan ændre sig lidt efter optøning, så marcipan er bedre til bagning end konfekt efter nedfrysning.
Kan man pynte med fondant dagen før?
Fondant er sukker, og kan sagtens tåle at blive lavet lang tid før kagen skal laves og serveres. Det kan godt være rart, hvis der skal bruges meget pynt, som f. eks. en masse fondant blomster.
Kan man fryse fondant ned?
Inden du ruller fondanten ud, skal du beslutte dig for, hvilken farve, du vil have. Brug frugtfarve eller særlige fondantfarver, når du giver fondanten farve. Kan du ikke bruge hele fondanten, kan fondant fryses ned og fint bruges en anden gang, du har bagt en lækker kage, der skal pyntes.
Kan man bage fondant?
Du kan også bage fondant direkte uden at fryse dem, så skal de have 6-7 minutter i ovnen, men jeg oplever at resultatet bliver sikrest når de fryses først + så kan man jo planlægge og forberede middagen i god tid.
Hvordan limer man fondant sammen?
Kagelim, også kaldet fødevaregodkendt lim, er en spiselig ”lim”, der er smagsneutral. Den bruges til at fastgøre fondantfigurer, pynt og kanter mv. på kagen og påføres nemmest med en pensel til fødevarebrug. TIP: ved mindre dekorationer er vand ofte nok til at "lime" to stykker fondant sammen.
Hvordan arbejder man med fondant?
Hvordan bruger man fondant
For arbejde med fondant skal du først ælte den, så den bliver blød til og at arbejde med. Herefter kan du rulle den ud i en cirkel – eller firkant afhængig af faconen på din kage. Det er vigtigt at ælte fondanten godt, så det er muligt at rulle ud i en tynd tykkelse (gerne ca. 3 mm.)
Hvor kan man købe fondant?
På Bagetid.dk kan du finde billig fondant i alverdens størrelser og farver. Lige fra 250 gram til 10 kg's spande. Vi har mere end 20 forskellige farver til at dække dit behov afhængig af det tema kagen skal laves udfra. Det skulle med andre ord være muligt at finde lige præcis den fondant, som du er på udkig efter!
Kan man fryse en kage med fondant?
Som udgangspunkt er der ikke noget i vejen med at fryse en bagt kage eller andre bagte lækkerier ned. Det skal dog nævnes, at man aldrig kan være helt sikker på, at kagen er lige så lækker, når den er kommet op fra fryseren, som den er friskbagt.
Kan man gemme fondant figurer?
Når først figurerne er tørre, så har de nærmest uendelig holdbarhed, hvis du blot opbevarer dem tørt og gerne køligt i en lufttæt beholder (køleskabet er ikke tørt!).
Hvordan opbevarer man fondant figurer?
Kasser lukker lufttæt så du kan opbevarer din fondant, marcipan, gumpaste eller smørcremes pynt indtil du skal bruge det. Kasserne kan stables så de fylder mindst muligt. når de er tomme passer de ned i hinanden. Fondant pynt kan laves optil 2 uger før og gemmes i disse lufttæt indtil det skal bruges.