På dit gule sundhedskort kan du se, om du er i sygesikringsgruppe 1 eller sygesikringsgruppe 2. De fleste danskere er i sygesikringsgruppe 1. Når du bestiller tid til gynækolog hos os, ser vi på, om du har en henvisning fra din egen praktiserende læge.
Hvad er forskellen på gruppe 1 og 2?
De fleste borgere er i sygesikringsgruppe 1, hvor man er tilmeldt en bestemt praktiserende læge eller lægepraksis. I sygesikringsgruppe 2 er du ikke tilmeldt en bestemt praktiserende læge, og du skal ofte betale et beløb for lægens behandling. Du kan se på dit sundhedskort, hvilken sikringsgruppe du er i.
Hvad er gruppe 2 patienter?
Sikringsgruppe 2
Sikrede i gruppe 2 kan frit vælge mellem alle læger og er ikke tilmeldt en fast, praktiserende læge. Hvis du er i gruppe 2, kan du frit søge behandling hos læge, speciallæge, tandlæge, tandplejer og kiropraktor.
Hvilken sikringsgruppe er jeg?
Du kan se på dit sundhedskort, hvilken sikringsgruppe du er i, men langt de fleste borgere er i sikringsgruppe 1. Hvis du er i sikringsgruppe 1, skal du have en henvisning fra din praktiserende læge til behandling hos speciallæge, fysioterapeut, fodterapeut og psykolog.
Hvordan ved man om man er i sygesikringsgruppe 2?
Alle personer forsynet med det gule sundhedskort, kan vælge mellem to sygesikringsgrupper: sikringsgruppe 1 - du er tilmeldt en bestemt læge og skal have henvisning til speciallæger. sikringsgruppe 2 - du er ikke tilmeldt en bestemt læge og skal ikke have henvisning til speciallæger.
What is...the dual group?
Hvad er fordelen ved sygesikringsgruppe 2?
På borger.dk kan alle melde sig ind i sygesikringsgruppe 2. Fordelen er, at du ikke skal have en henvisning til for eksempel speciallæger, kiropraktor og tandlæger. Ulempen er så, at du ikke har en fast praktiserende læge. Samtidig får du delvis brugerbetaling.
Hvad koster det at gå til læge i gruppe 2?
Sygesikring gruppe 2
Der er typisk egenbetaling på ca 300 kr, også hos en alment praktiserende læge (speciallæge i almen medicin) eller ved lægevagten. Du er ikke tilmeldt en bestemt praktiserende læge. Spørg gerne din praktiserende læge, hvad det betyder for dig. Sygehusene er ikke omfattet af sygesikring.
Hvad koster det at skifte til sygesikringsgruppe 2?
Du kan kun skifte sygesikringsgruppe, hvis du har været i din nuværende gruppe i over et år. Det koster 220 kroner (2023) at skifte sygesikringsgruppe. Du skifter sygesikringsgruppe, samme dag som kommunen får din betaling.
Hvad koster sikringsgruppe 2?
Som medlem af sygesikringsgruppe 2 skal man regne med at skulle betale ca. 300 kr., hvis man skal til egen/praktiserende læge/vagtlæge. Er man i sygesikringsgruppe 2 er det fortsat helt gratis på hospitaler, hospitalsambulatorier og skadestuer.
Hvad dækker gruppe 1 i Danmark?
GRUPPE 1 – Den udvidede dækning
Med Gruppe 1 får du foruden alle de tilskud som Gruppe 5 giver, bl. a. også tilskud til fodbehandling, udvidet tandbehandling samt fuld dækning af den andel af udgifterne til tilskudsberettiget medicin, hvor den offentlige sygesikring giver tilskud.
Hvordan skifter man til sygesikringsgruppe 2?
I kan som som forældre skifte Jeres barn til sygesikringsgruppe 2 på Jeres egen kommunes borgerservice eller kommunens hjemmeside. Der er kun behov for, at Jeres barn skifter gruppe. Adgang til hjælp og behandling på sygehus foregår på samme måde, uanset om man er i sygesikringsgruppe 1 eller sygesikringsgruppe 2.
Hvad koster gruppe 1?
Pris pr. voksent medlem: 1.072 kr./kvartal, 4.288 kr./år Med Gruppe 1 får du, foruden alle de til- skud som Gruppe 5 giver, bl. a. også tilskud til fodbehandling, udvidet tandbehandling samt fuld dækning af den andel af udgif- terne til tilskudsberettiget medicin, hvor der gives offentligt tilskud.
Hvad koster det at skifte sygesikringsgruppe?
Pris for skift af sygesikringsgruppe
Det koster 220 kroner at skifte sygesikringsgruppe. Du får tilsendt nyt sundhedskort ved gruppeskift.
Hvad er gruppe si Danmark?
Med Gruppe S kan du sikre dig tilskud til de regelmæssige udgifter til tandlæge, vaccination, briller og kontaktlinser. Skulle du få behov for behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, akupunktør, zoneterapeut eller psykolog, giver vi også tilskud til det.
Hvad koster gruppe 5 i Sygeforsikring Danmark?
Pris pr. voksent medlem: 99 kr./kvartal, 396 kr./år Med Gruppe 5 sikrer du dig tilskud til de regelmæssige udgifter til medicin, tandlæge, vaccination, briller og kontaktlinser.
Hvad er sikringsgruppe 7?
Hvilken sygesikringsgruppe er jeg i? Når du bor i udlandet, er du i sygesikringsgruppe 7, uanset hvilket land du bor i. Det betyder, at du ikke er sygesikret med det gule sygesikringskort, og derfor kan du ikke bruge det.
Kan man skifte gruppe i Danmark?
Du vil skifte gruppe
Du kan derfor godt skifte til en anden gruppe, og efter 12 måneder skifte tilbage igen. Du er dækket af den nye gruppe, fra samme dag du skifter. Log ind, hvis du vil skifte gruppe. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at finde den dækning, der passer til dig.
Hvor mange penge koster det at skifte læge?
Det er gratis at vælge ny læge, hvis du gør det i forbindelse med din flytning.
Hvor meget koster det at skifte læge?
Det koster normalt 225 kroner (2024) at skifte læge.
Hvornår er det gratis at skifte læge?
Du kan skifte læge, når du har lyst, så længe du er over 15 år gammel. Børn under 15 år, der har samme læge som forældrene, skal ikke betale for lægeskiftet. Det er gratis at skifte læge, hvis du flytter adresse, ellers koster det 190kr. Lægeskiftet har virkning, fra du har betalt gebyret.
Kan man selv betale for en psykiater?
En psykiater er en læge med en videre uddannelse i psykiatri, der kan ordinere medicin. Psykiatere kan kombinere en medicinsk behandling med samtaleterapi. Det er gratis at gå til behandling hos en psykiater, men du skal henvises af en læge.
Er det gratis og skifte læge?
Hvis du ønsker at skifte læge skal du gøre det på borger.dk. Det er gratis at skifte læge i forbindelse med flytning.
Hvor meget tjener en læge på en måned?
Lønnen for en praktiserende læge med egen praksis i Danmark varierer meget afhængigt af hvor mange patienter lægen har ansvar for, samt hvilke ydelser der tilbydes af lægen. Men en alment praktiserende læge med speciale i almen medicin tjener mellem 53.582 kr. pr. måned og 61.709 kr.
Hvor meget tjener en læge i timen?
Ifølge de Praktiserende Lægers Organisation, PLO, viser deres beregninger, at en vagtlæge i gennemsnit tjener 1.000 kroner i timen. Men vagtlægernes løn er ikke kun styret af, hvor mange patienter de har på en vagt...