Karen Kirstine Volf, født Hansen (20. juni 1864 i Truelstrup, Dåstrup Sogn – 24. februar 1946 i Hellerup) var en dansk konditor og senere fabrikant, grundlægger af virksomheden af samme navn.
Hvor startede Karen Volf?
Lige siden den unge iværksætter Karen startede sit bageri nord for København i 1890, har Karen Volf nemlig forkælet danskerne med sødt og sprødt bagværk. I dag har bageriet mere end 125 års erfaring i at bage yndlingskager, som kan nydes lige der, hvor du er, og deles med dem, du holder af.
Hvem ejer Karen Volf?
Kageselskabets norske ejere har sluppet taget i danske Bisca. Delika-ejer overtager nu selskabet, der har rødder tilbage til 1890. Norske Scandza har efter en årrække som ejer af det danske kage- og kikseselskab Bisca nu sluppet tøjlerne.
Hvor åbnede Karen Volf sit bageri?
Som blot 26-årig åbnede Karen Volf sammen med sin mand, Christen Adolf Wolff, et bageri på Strandvejen i Hellerup, hvor de begyndte at producere sand- og honningkager.
Hvem producerer snøfler?
I dag er Bisca det samlende koncernnavn for bageriet, hvor der produceres kager under de kendte mærker Karen Volf, Snøfler og MØN. Bisca er udnævnt til kongelig Hofleverandør af kager til Hendes Majestæt Dronning Margrethe og det danske hof.
DER ER KAREN VOLF HONNINGKAGER I TASKEN OG DE LARMER IK
Er Snøfler dansk?
Snøfler Træstammer er lækre romkager bagt med marmelade og med marcipan og mørkt vekaoovertræk. En sand dansk klassiker i en pakke med 2 lige til at dele med en ven.
Hvem ejer Bisca A s?
Bisca er i dag ejet af det norske firma Scandza AS. I 2006 blev al produktion samlet i Stege, hvor det er foregået siden.
Hvor mange æbleskiver er der i Karen Volf?
Karen Volfs æbleskiver er mere end blot en julespecialitet – de er en del af dansk julehygge.
Hvor kommer småkager fra?
Småkagen stammer måske fra oldtidens Persien. Småkagerne kan enten bages til de er sprøde eller så de forbliver bløde. Det afhænger af typen. Der er mange variationer i ingredienserne som sukker, krydderier, chokolade, smør, nødder eller tørrede frugter.
Hvem ejer Seest bageri?
Men denne gang blev ikke lykkens gang for bagermester Claus Toft Hansen og hans hustru Mette Toft Hansen, der sammen ejer Seest Bageri, samt konditor Heidi Olesen.
Hvor ligger Karen Volf fabrikken?
Bagt på Møn
I 1968 flytter produktionen af Karen Volf bagværk til Stege på Møn, hvor den fortsat ligger i dag.
Hvad er Karen Volf kendt for?
Karen Volf havde etableret en fabriksmæssigt produktion af sand- og honningkager og supplerede hurtigt med små konditorkager og vafler. I tilknytning til fabrikken indrettede hun et lille konditori. Det blev desuden muligt at få fremstillet kager efter bestilling, som blev udbragt til kunden – endda pr. automobil.
Hvilke småkager er danske?
- Brunkage. Type: Småkage. ...
- Jødekage. Type: Småkage. ...
- Napoleonshat. Type: Tørkage. ...
- Fragilite. Type: Tørkage. ...
- Hindbærsnitte. Type: Fedtebrød. ...
- Ægte christiansfelder honningkage. Type: Kage af hvedemel, honning og krydderier. ...
- Cremebolle. Type: Flødekage. ...
- Vaniljekrans. Type: Småkage.
Hvilken småkage er ældst i Danmark?
Klejnen er ældst. Den har været kendt siden middelalderen, og dens navn kommer af det tyske 'kleinet', der betyder lille. Pebernødderne kan spores tilbage til 1500-1600-årene og er dermed næstældst. Brunkager og jødekager i den form, vi kender dem i dag, hører sammen med komfurets indtog i køkkenerne i 1800-tallet.
Hvor kommer gode råd fra?
Smør, æg og sukker, der skal i dejen til Gode Råd, var i Middelalderen ganske bekostelige råvarer, særligt hvis man ikke boede på en gård med høns og køer. Derfor var Gode Råd noget, man serverede, når der kom gæster på besøg og til højtider.
Er æbleskiver dansk?
Æbleskiver er en dansk delikatesse hovedsageligt bestående af pandekagedej, der i en æbleskivepande er bagt i kugleform. Æbleskiver nydes lune, normalt med flormelis og syltetøj og evt. et glas gløgg eller kaffe.
Hvilket land kommer æbleskiver fra?
Æbleskiver er en dansk delikatesse
Æbleskiver er, nok ikke overraskende for mange, en dansk opfindelse. Den klassiske danske æbleskive som vi kender den, består primært af pandekagedej, som bages i en såkaldt æbleskivepande, som giver æbleskiverne den velkendte runde form.
Hvor gammel er æbleskiver?
Æbleskiver gennem tiden.
Den tidligste æblskive kender vi fra 1600-tallet. Her lavede man æbleskiver ved vende skiver af æble i en slags pandekagedej, som blev stegt på en pande over åben ild– Den version er efterhånden er ret sjælden herhjemme, men som af og til kan opleves på Als under navnet 'stegte æbleskiver'.
Hvor bliver mariekiks lavet?
Mariekiksen blev opfundet af London-bageriet Peek Frean som en fejring af at den russiske tsar-datter Maria Alexandrovna giftede sig ind i det britiske kongehus. Den blev siden kopieret af bagerier og fabrikker verden over - og altså også i Hjørring hvor den velkendte kiks blev produceret i millionvis.
Er der rom i snøfler?
Beskrivelse: Den velkendte og populære "Snøfler" er små rom-kager bagt med marmelade og med mørk kakaobelægning.
Er der kanel i snøfler?
Hjemmelavede snøfler laves af kagerester, som blandes sammen med abrikosmarmelade, romessens, kakao, kanel og vaniljesukker. Det er næsten som romkugler, dog er selve massen ikke så mørk, som romkuglemasse plejer at være.
Hvor mange kalorier er der i en Snøffel?
Fedt og sukker i skøn blanding
Ser man på næringsindholdet i en snøffel, indeholder de 421 kcal per 100 gram. De består primært af fedt og kulhydrater, og næsten halvdelen af snøflen består af sukkerarter (43 procent).
Hvem ejer Billund Bageri?
Billund Bageris romkuglesæt er blevet så stor en succes, at bagermester Per Klausen også overvejer at tilbyde andre former for kagesæt. Billund: Hvem elsker ikke romkugler? Det gør folk i Billund i hvert fald, hvis man spørger bagermester og ejer af Billund Bageri Per Klausen.