Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning. Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark.
Er kulmule sundt?
Kulmule er en af de sundeste fisk, da det bløde kød har et meget lavt fedtindhold og indeholder fosfor og kalcium for et sundt skelet.
Hvad er den bedste spisefisk?
Gode fisk i køkkenet er: Ørred, torsk, multe, rødspætte, havbars, pighvar og søtunge. Fladfisk (skrubben) er ofte et hit også blandt børn mår den serveres som fiske-fillet eller fish og chips (normalt torsk). Hummer er også et sten sikkert hit.
Hvordan smager en kulmule?
Kulmulens kød er hvidt og mildt i smagen og har mindre flager end torskens kød. Kulmulen kan sagtens erstatte andre torskefisk. Den kan anvendes kogt, dampet, stegt, røget, ovnbagt m.m.
Hvad slags fisk er kulmule?
Kulmule er en bundlevende fisk i torskefamilien, der lever på 30-400 m dybde, men undertiden også på dybere vand på ned til 1000 m. En typisk kulmule måler 50 cm, men kan i nogle tilfælde blive op til 140 cm og veje 15 kg. Kulmulen spiler en central rolle i at holde økosystemet i balance.
HAKE FISH - HEALTH BENEFITS AND NUTRITION FACTS
Hvad koster 1 kg kulmule?
1 kg.
220,00 kr.
Er kulmule en dyr fisk?
Kulmulen er en langstrakt fisk, og kan blive op til 140 cm. lang, og vejer op til 15 kg. Kulmulens farve er sølvgrå med hvid bug og mørkplettet ryg. Kulmulen har en stor mund og store øjne, samt underbid og lange spidse tænder.
Hvornår er det sæson for kulmule?
Kulmulen er en torskefisk der er i sæson hele året, til forskel fra fx torsken og lyssejen, som kun er i sæson i de koldeste måneder. Kulmulen er en fantastisk lækker fisk, der er meget nem at tilberede på forskellige måder. Kødet er lidt fastere end torskens, og prisen på kulmule er oftest lavere end på torsk.
Er kulmule en torskefisk?
Hvad er en kulmule? Kulmule er en del af torskefamilien, der lever på dybder over 1.000 meter. Der findes i alt 12 kulmulearter i Merlucciidae familien og selvom smag og struktur kan variere fra art til art, så er de alle mildere i smagen og blødere i strukturen end torsk.
Hvad hedder kulmule på norsk?
50.000 tons om året. Det giver anledning til forveksling, at blåhvilling hedder kolmule på svensk og norsk.
Hvad er den mest spiste fisk i Danmark?
Ser man børn og voksne som en samlet gruppe set får laksen og fiskefileten en delt førsteplads, når det kommer til fisk som aftensmad. Fiskefrikadellen må nøjes med en andenplads.
Er kuller og kulmule det samme?
Fiskenes kød er nærmest ens, men kulmulen er bedst tilberedt på skind, da den er mere løs i kødet end kuller og sej.
Hvilke fisk skal man undgå?
Tungmetaller og miljøgifte
Visse fisk kan indeholde miljømæssige giftstoffer og tungmetallet kviksølv. Det gælder typisk større rovfisk såsom rokke, helleflynder, oliefisk (escolar), sværdfisk, sildehaj, gedde, aborre, sandart og store tunfisk, som ophober giftstofferne i fedt.
Er kulmule en rovfisk?
Kulmulen er en grådig rovfisk, og blandt de typiske fødeemner er sild, ansjos og makrel. De kulmuler, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Danmark eller Norge.
Hvorfor må man ikke spise for meget fisk?
dioxin og tungmetaller kan ophobe sig i fisk. Og det er især rovfisk og fede fisk, hvor ophobningen af giftstoffer kan være et problem. Selvom der er fangstforbud, hvor forureningen er størst, så bør du alligevel begrænse indtaget fisk fra Østersøen, for at være på den sikre side.
Hvad drikker man til kulmule?
sandart, multe eller kulmule – gode valg, hvis der skal rødvin på bordet. I disse tilfælde kan man også vælge at servere dem med en rødvinssauce.
Hvad spiser en kulmule?
Den er en glubsk fisk, der primært lever af at spise andre mindre fisk, som netop sild og brislinger. Kulmulen er i dag en af de mest fangede fisk, men historisk har den været en mere sjælden fangst.
Kan man fryse kulmule?
Opbevar kulmule i køleskabet eller i fryseren. Brug fersk fisk samme dag som du har købt den. I fryseren kan kulmule holde sig i op til 6 måneder.
Hvad er den billigste fisk?
- Kuller, skrubber og ising er billigere alternativer til torsk og rødspætter. Der er mellem 20 og 30 procent i prisforskel, vurderer han. Torsk og rødspætter er ofte de fisk, som folk går med, fordi de bliver sat i forbindelse med bestemte årstider.
Hvilke fisk er dyrest?
Den blåfinnede tun er normalt den dyreste på fiskemarkedet. Japans borgere spiser omkring 75 procent af hele verdens fangst af blåfinnede tunfisk. Men årtier med overfiskeri truer den eftertragtede fisk. Flere vestlige lande har derfor indført et forbud mod at fange den blåfinnede tun i Atlanterhavet.
Er der ben i Kulmulefilet?
Fisken er landet tidligt om morgenen i Strandby - direkte fra auktionen - hvorefter den omhyggeligt er håndskåret i smukke fileter og befriet for ben. Kulmulen er en skøn fisk, som vi desværre spiser alt for lidt af. Langt størstedelen af kulmulen som landes i Danmark, bliver eksporteres til Sydeuropa.
Hvilke fisk minder om torsk?
Torsken er en dejlig kendt dansk spisefisk, men vidste du, at torsken ikke er i sæson hele året? I de varme måneder svømmer torsken på dybere have, og I disse måneder bør du derfor kaste dig over hvilling, mørksej, kuller, eller kulmule. Ofte er de alternative torskefisk billigere end torsken.
Hvor lever kulmule?
Fisken er mest talrig i Nordsøen og det nordlige Skagerrak og mere sjælden i de indre farvande. Kulmulen lever på ca. 50-500 meter dybt vand. Om dagen holder kulmulen sig ved bunden, men om natten jager den i de frie vandmasser.
Hvorfor er fisk så dyrt?
Hvorfor er fisk så dyrt? Den høje pris på fisk skyldes i høj grad, at fisken går gennem mange fordyrende mellemled fra den bliver fanget til den lander på spisebordet. Ofte vil fisken gå gennem op til 5 led fra fangst til bord, hvilket undervejs kan gøre fisken 8 gange så dyr som ved første led.