Lurpak er et dansk smørmærke, der siden 2012 har været ejet af Arla Foods. Inden da var Lurpak-mærket ejet af mejeriforeningen, og alle mejerier i Danmark kunne producere Lurpak på licens fra Mejeriforeningen.
Hvilket land er Lurpak fra?
Vidste du det om Lurpak®? Lurpak® smør må kun produceres i Danmark. Udover Arla mejerierne laves Lurpak® også på Bornholm Mejeri, Nørup Mejeri og Thise Mejeri.
Hvor bliver Lurpak solgt?
Mejerikoncernen Arla er allerede næste år klar til at producere op til 1,5 mio. kilo plantebaseret Lurpak på koncernens store smørmejeri i Holstebro. Det nye produkt bliver sendt i handlen i Danmark og Storbritannien i løbet af første halvår 2024, fortæller koncerndirektør Peter Giørtz-Carlsen, Arla Foods.
Hvorfor hedder smør Lurpak?
Lurmærket var et samarbejde mellem mejerierne, hvor alle kunne lave Lurmærket smør, hvis man levede op til en række kvalitetskrav. I 1901 bliver Lurmærket registreret som varemærke, og i 1957 får smørret navnet Lurpak. I dag bliver der solgt Lurpak for mere end 4 milliarder kroner om året.
Hvornår blev Lurpak opfundet?
LURPAK® KVALITETSSMØR SIDEN 1901
Lurpak® Smør er lavet af de bedste ingredienser og har en umiskendelig, cremet delikat og frisk smag.
Lurpak vs butter whats the difference?
Er Lurpak og Kærgården det samme?
I slutningen af 1990'erne introduceredes Kærgården i England under navnet Lurpak Spreadable og i Tyskland under navnet Lurpak Streichzart. I 2000 markedsførtes produktet Nye Kærgården med 25 % mindre fedt, og den originale Kærgården blev også fremstillet i en økologisk udgave.
Er Kærgården dansk?
Kærgården består af 75 procent dansk smør og 25 procent uhærdet dansk rapsolie.
Hvad er bedst Lurpak eller Kærgården?
Kærgården Smør har en mildere smag end Lurpak, og den henvender sig primært til børnefamilier, som måske foretrækker den bløde og runde smag i Kærgåden Smør frem for Lurpaks klassiske, syrnede smag. Det ligger også godt i tråd med, at Lurpak primært henvender sig til 'food lover' segmentet, siger Jesper Skovlund.
Hvem ejer Lurpak smør?
Lurpak er et dansk smørmærke, der siden 2012 har været ejet af Arla Foods. Inden da var Lurpak-mærket ejet af mejeriforeningen, og alle mejerier i Danmark kunne producere Lurpak på licens fra Mejeriforeningen.
Hvad koster Lurpak smør i Tyskland?
Kører man til Fakta i tyske Aventoft, koster 200 gram Lurpak smør i skrivende stund 17,99 kroner – en kilopris på knap 90 kroner.
Er Lurpak rigtig smør?
Lurpak smørbart, Kærgården og Thise smørbart er alle eksempler på blandingsprodukter, som egentlig er en blanding af smør og margarine. Derfor er den samlede mængde fedt lidt lavere end i almindeligt smør, og indholdet af mættet fedt er også tilsvarende lavere, i og med at margarine laves på planteolie såsom rapsolie.
Er Lurpak halal?
Arla begyndte allerede i 2003 så småt at mærke Lurpak med ordet halal på grund af ønske fra muslimske forbrugerne i Mellemøsten og dele af Asien.
Hvad er let smør fra Lurpak?
Lurpak® Let Smør er kærnet i Danmark af frisk dansk fløde. Den fedtreducerede smør er ganske enkelt lavet på 3 naturlige ingredienser; smør, vand og salt.
Hvem har opfundet smør?
Den historie, forskerne i dag tror mest på, er, at smør blev opdaget et vilkårligt sted i mellemøsten for mellem 5000-7000 år siden. Det var på det tidspunkt, man begyndte at transportere fedtrig mælk i skindposer på hesteryg over længere afstande.
Hvad koster 200 g Lurpak smør?
200 g / Lurpak
100,00134,75kr./Kg.
Hvad koster Lurpak?
75,00 per kg. 1 pk. 75,00 per kg.
Hvilket land kommer smør fra?
Smør fremstilles af fløde, og oftest anvendes den overskydende fløde, der er blevet tappet af centrifugen under produktionen af mælk og syrnede mælkeprodukter. Der skal bruges fløde fra ca. 20 kg mælk for at fremstille 1 kg smør.
Hvem er Arla ejet af?
Arla er pr. 1.1 2020 ejet af 9.406 landmænd i Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Holland, Belgien og Luxembourg. Hvad vil det sige, at Arla er et andelsmejeri? At være et andelsmejeri betyder, at mejeriet er ejet af andelshaverne, som er landmænd.
Hvorfor er dansk smør så dyrt?
Den høje danske købekraft og betallingsvillighed gør det muligt for detailkæder at sætte højere priser på smør i Danmark, mener fødevareøkonom. Priserne på smør er banket i vejret i de seneste måneder, men der er stor forskel på, hvad smørprisen er sat til i andre lande sammenlignet med Danmark, skriver Politiken.
Er Bakkedal smør rigtig smør?
Rigtig smør er ren smør lavet af mælkefedtet fra komælk. Rigtig smør er ikke blandingsprodukter som fx Bakkedal eller Kærgården. Den slags smørbar smør består som regel af smør samt rapsolie og evt. også palme- og/eller kokosolie og derudover vand, mælkesyrekultur og salt.
Kan man bruge Lurpak smørbar til bagning?
Både smør og smørbare produkter kan bruges til bagning af brød og kager og begge dele giver en fin smag i bagværket.
Er der forskel på Bakkedal og Kærgården?
2002: Margarineproducenten Dragsbæk lancerer blandingsproduktet Bakkedal som en direkte konkurrent til Kærgården. Det indeholder 75 procent smør og 25 procent planteolie. Bakkedal skal bremse op for margarinefabrikkens årelange, økonomiske nedtur.
Er Arla dansk ejet?
Arla Foods amba er en dansk-registreret international andelsmejeri-koncern. Selskabet fik sit nuværende navn efter en fusion mellem danske MD Foods og det tidligere svenskejede Arla i 2000, senere er koncernen vokset gennem opkøb og fusioner i Storbritannien, Tyskland, Holland, Belgien, Sverige og Luxembourg.
Hvem laver Coop smørbar?
Smyr fra Thise er et smørbart blandingsprodukt 65%. syrnede fløde og skyr. Smørbar direkte fra køleskabet. af syrnet fløde, rapsolie og skyr - økologisk naturligvis!
Hvad er den bedste smør?
VM i smør og ost er faldet endog særdeles positivt ud for Bornholms Andelsmejeri, der har vundet førstepladsen og nu kan sige, at verdens bedste smør bliver lavet her på Bornholm. Klippeøen i Østersøen har fået endnu et trækplaster. Det lokale andelsmejeri producerer nemlig verdens bedste smør.