Marcipanen stammer sandsynligvis fra Italien, men hvornår den kom til Danmark er svært at fastslå. Nogen mener, at handelsfolk tog den med over Alperne for ca. 500 år siden. I hvert fald var marcipan allerede i begyndelsen af det 16.
Hvem ejer Odense Marcipan?
Vores marcipanfabrik bliver i 1991 overtaget af den norske fødevarekoncern ORKLA, og i 1994 gennemgår vi et navneskifte til Odense Marcipan A/S. I 1998 bliver vi ISO 9001 certificeret og året efter køber ORKLA den svenske marcipanproducent KÅKÅ AB med to marcipanfabrikker og grossistselskabet MaltCentralen.
Hvad er forskel på persipan og marcipan?
Persipan (abrikoskernemasse)
Både i udseendet og den søde smag minder persipan, som er lavet af abrikoskerner, om marcipan baseret på mandler. Persipan anvendes oftest i sødt bagværk og kan kombineres med mandelmasse (marcipan) i forskellige variationer.
Hvornår må man kalde det marcipan?
Der er ingen lovgivning på området omkring, hvornår en marcipan må kaldes ren rå, men der er en branche kode, der siger, at en marcipan skal indeholde min. 60% mandler, for at man må kalde den for en ren rå marcipan.
Er det sundt at spise marcipan?
Marcipan består hovedsageligt af mandler, som indeholder masser af det sunde enkeltumættede fedt, kostfibre, E-vitamin samt en lang række mineraler. Mandler er med disse næringsstoffer gode for kredsløbet, og derfor er marcipan med ca. 60 % mandler også en af julens sundere spiser.
Easy Danish cake recipe with Marzipan - Mazarinkage - simple, hygge baking!
Kan Rå marcipan blive for gammel?
Opbevaring. Opbevar marcipan i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Her kan den holde sig i op til 1 år.
Hvad er den bedste marcipan?
- Odense Original Odense Marcipan: 78 procent i samlet vurdering.
- Kokkens Køkken Ren rå marcipan: 72 procent i samlet vurdering.
- Odense Økologisk marcipan: 68 procent i samlet vurdering.
Er fondant og marcipan det samme?
Fondant har en mere gummiagtig konsistens og er mere fleksibel end marcipan. Marcipan er derimod lavet af mandelmel, sukker og æggehvider, og det har en mere fast og fast konsistens end fondant.
Hvad er marcipan godt for?
- Mætter godt.
- Giver energi.
- Er en kilde til protein.
- Er en kilde til kostfibre.
- Er en kilde til vitaminer og mineraler.
- Har et højt olieindhold, hvoraf hovedparten er umættede fedtsyrer (de ”gode” fedtsyrer)
Er marcipanbrød dansk?
Marcipanbrødet så første gang dagens lys i Danmark i 1898 fremstillet af Anthon Berg, og har siden da været en yndet og populær spise blandt mange danskere.
Kan man spise for meget marcipan?
Der er heller ikke sundhedsmæssige problemer med indholdet i marcipan fremstillet fra abrikoskerner, da EU har fastsat grænseværdier for indholdet af hydrogencyanid i marcipan. En ny dansk undersøgelse af marcipan, som Fødevarestyrelsen har foretaget, viser at grænseværdierne bliver overholdt.
Hvor stammer marcipan fra Wikipedia?
Historie. Grosso eller 'Matapan' slået af Republikken Venedig sidst i 1300-tallet. Der er flere meninger om, hvem der fik ideen til at lave marcipan. Italienerne mener, at det var en bagerdatter i middelalderens Venedig, der fik hakket alt for mange mandler, da hun skulle hjælpe sin far med en kagedej.
Hvad er billig marcipan lavet af?
Marcipan er et grundlæggende simpelt produkt, som kun består af mandler og sukker. Udfordringen ved at lave sin egen marcipan er, at det er svært at valse mandler derhjemme, så de bliver så fint malede, at de egner sig til at lave marcipan af. Færdigkøbt mandelmel kan bruges til at lave en grovere type af marcipan.
Hvad koster 1 kg marcipan?
ODENSE økologisk marcipan 1 kg.
249,00 kr.
Kan man male på marcipan?
Den spiselige maling egner sig godt til at dekorere fondant, marcipan, glasur eller spiselige sukkerfigurer med. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så grib penslen og skriv en elegant tekst eller giv dit barn lov til at kreere et mesterværk.
Kan Odense Marcipan fryses?
Odense Marcipan Creme Delight 1 ltr. Kan bruges som dessertsauce over friske bær eller piskes op til en holdbar mousse, eller fryses til is.
Kan man fryse Odense Marcipan?
Marcipan kan som udgangspunkt sagtens fryses ned - det er først ved optøning, at du skal være opmærksom på fremgangsmåden. Hvis marcipan bliver tøet ved for høj temperatur for hurtigt, udkrystalliseres det og giver marcipanen en anderledes struktur og et andet udseende.
Hvad er forskellen på Ren Rå marcipan og bagemarcipan?
Ifølge Chokolade- og Konfektureforeningens branchekodeks skal en Bagemarcipan indholde mindst 15 % mandler, hvilket er lavere end ved Ren Rå Marcipan, og det skyldes netop at Bagemarcipan typisk indeholder abrikoskerner for de gode bageegenskaber. ODENSE Bagemarcipan indeholder 15 % mandler, abrikoskerner og sukker.
Hvad er der i ren rå marcipan?
Den rene rå marcipan er forarbejdet på store originale granitvalser, hvilket er med til at give marcipanen den helt rigtige, grove struktur. Denne konsistens giver den helt rigtige smagsoplevelse. Ren Rå Marcipan har et højt mandelindhold på 63%, mens vores økologiske version indeholder 60% mandler.
Kan man bage med ren rå marcipan?
Forbrugerne er velkomne til at bage med ren, rå marcipan, men det er bare sværere, hvis man skal bage en kransekagetop eller et kransekagehorn, fordi der er en ekstra stabilitet i abrikoskernerne, siger hun.
Kan marcipan mugne?
Marcipan kan holde sig længe, når den er uåbnet – og den må gerne have været i en skuffe eller et skab ved stuetemperatur. Smag på marcipanen, inden du laver den. Som med andre fødevarer: Har du først rørt ved varen, øges risikoen for at overføre bakterier. Sker det, mugner madvarer nemmere.
Kan man lave konfekt af frossen marcipan?
Godt at vide: Ren marcipan kan sagtens fryses, men det er vigtigt at tø den langsomt op i køleskabet. Konsistensen kan ændre sig lidt efter optøning, så marcipan er bedre til bagning end konfekt efter nedfrysning.
Kan man spise for gamle havregryn?
Hvis havregryn bliver opbevaret tørt og mørkt uden sollys, kan havregryn faktisk spises op til flere år efter den anbefalede holdbarhed. ”Er dine havregryn gået over dato, eller lugter de mærkeligt, kontrollér dem da for smådyr, inden de spises.