Hvis du er medlem af den offentlige sygesikringgruppe 1 og henvist af din praktiserende læge er behandlingen gratis for dig. Hvis du er medlem af den offentlige sygesikringgruppe 2 behøver du ikke en henvisning fra din praktiserende læge – til gengæld er der en egenbetaling.
Er det gratis at gå til neurolog?
Du har mulighed for selv at betale for din behandling eller benytte din eventuelle sundhedsforsikring, som sikrer betalingen ved accept fra dit forsikringsselskab om dækning af den eksakte lidelse. Hvis det offentlig skal betale, kræver det en henvisning fra et offentligt sygehus via det udvidede frie sygehusvalg.
Kan man komme til neurolog uden henvisning?
Du skal også have en henvisning fra din læge. Absolut eneste forskel er, at du som selvbetaler kan komme til før, inden for 10 arbejdsdage.
Hvem henviser til neurolog?
Du bliver henvist til Neurologisk Klinik af din praktiserende læge, privatpraktiserende neurolog eller andre hospitalsafdelinger.
Hvor længe gælder en henvisning til neurolog?
Henvisningen til praktiserende speciallæge forældes efter 6 måneder. En henvisning gælder kun for undersøgelse og behandling af ét problem. En henvisning gælder indtil speciallægen afslutter behandlingsforløbet.
Toți Ghețarii S-au topit. Mai Trăim?
Hvad går en neurologisk undersøgelse ud på?
Den fysiske undersøgelse
Neurologen tester, hvordan nervesystemet fungerer. Undersøgelsen rettes ind efter det aktuelle problem og kan omfatte: Mentale funktioner - er du orienteret i tid, sted og egen situation? Hjernenerverne testes - syn, hørelse, lugt, smag, øjenbevægelser, ansigtsbevægelse.
Er speciallæge gratis?
Indgangen til brug af praktiserende speciallæger afhænger af, hvilken sygesikringsgruppe man tilhører. Det har betydning for, om man har brug for en henvisning fra den praktiserende læge og kan modtage behandlingen gratis, eller om man uden en henvisning kan modtage behandlingen med et tilskud.
Hvad er neurologiske symptomer?
Hovedpine, gangusikkerhed, balanceproblemer, føleforstyrrelser, kraftnedsættelse i arm og/eller ben, koordinationsvanskeligheder, hukommelsesproblemer eller lignende symptomer kan være tegn på sygdom i hjernen rygmarven, nerver eller muskler, kort sagt: tegn på en neurologisk sygdom.
Hvilke undersøgelser laver en neurolog?
- Magnet-skanning (MR)
- Rygmarvsprøve.
- Målinger af nervernes funktion: Elektro-myografi (EMG), nerve-ledningsundersøgelser (ENG) og elektro-encephalografi (EEG).
Er en neurolog læge?
Neurologi er et specialområde inden for lægevidenskab, et såkaldt medicinsk speciale. En neurolog er dermed en læge der har specialiseret sig på det område.
Hvilke speciallæger kræver henvisning?
- Anæstesiologi (smerter/narkose)
- Dermatologi og venerologi (hud- og kønssygdomme)
- Gynækologi.
- Intern medicin.
- Kirurgi.
- Neuromedicin.
- Ortopædisk kirurgi.
- Patologi.
Hvad er forskellen på en neurolog og en neurokirurg?
en neurokirurg er en speciallæge, der opererer i hjernen, rygsøjlen og nerverne generelt. rygsøjlekirurgi omfatter f. eks operationer for diskusprolaps. Hos neurologen bliver der spurgt ind til gener (kaldet subjektive gener), og der bliver lavet en neurologisk undersøgelse.
Kan man selv vælge neurolog?
Valg af speciallæge
Ofte vil din læge foreslå en bestemt speciallæge. Men du kan frit vælge den speciallæge, du ønsker.
Er stress en neurologisk sygdom?
Stress defineres som en tilstand karakteriseret ved anspændthed og ulyst hos den enkelte (se figur 1). I daglig tale anvendes begrebet dog mere bredt og ofte synonymt med “at have travlt”. Stress er en reaktion på ydre fysisk eller psykisk belastning og er altså ikke en sygdom.
Kan stress give neurologiske symptomer?
Nyere undersøgelser viser også, at hjernen kan tage skade, fordi stresshormoner også har indflydelse på de centre i hjernen, der har betydning for hukommelse og læring. Vedvarende og langvarig stress kan give hjerneskader, så man får svært ved at huske og koncentrere sig.
Hvilke sygdomme er neurologiske?
- Alzheimers sygdom.
- Demens.
- Epilepsi.
- Multipel Sklerose.
- Parkinsons sygdom.
Hvad koster en konsultation hos speciallæge?
Lægernes grundhonorar for en almindelig lægekonsultation er 132,44 kroner. Prisen for en e-konsultation er 41,63 kroner og en telefonkonsultation koster 25,93 kroner. Et sygebesøg i hjemmet koster mellem 204 og 339 kroner, alt efter hvor langt lægen skal køre.
Kan man gå til speciallæge uden henvisning?
Lægen udfærdiger en henvisning, som speciallægen derefter henter elektronisk i forbindelse med at du bestiller tid hos speciallægen. Bemærk, at øjenlæger og - øre-, næse- og halslæger er undtaget herfor. Du kan derfor henvende dig direkte til disse speciallæger uden en henvisning.
Kan man komme til speciallæge uden henvisning?
Hvis en patient, efter at være startet i et forløb hos speciallægen, henvender sig til den praktiserende læge med en ny problemstilling/sygdom, som patienten i første omgang ikke har været henvist for, er det nødvendigt, at patienten får en ny henvisning.
Hvilke sygdomme kan man få i nervesystemet?
- ADHD hos børn.
- ADHD hos voksne.
- Alzheimers sygdom.
- Ansigtslammelse.
- Ansigtssmerter/trigeminusneuralgi.
- Blodprop i hjernen eller hjerneblødning.
- Borreliose.
- Epilepsi.
Hvor lang tid tager en Nerveledningsundersøgelse?
Undersøgelsen varer 1-2 timer.
Hvorfor laver man en Nerveledningsundersøgelse?
Når man sammenholder resultatet af nerveledningsundersøgelsen med resultatet af lægens undersøgelse, kan man finde frem til, om en sygdom er i hjerne, rygmarv eller i de perifere nervefibre og muskler. Desuden kan man ofte finde ud af, hvilke perifere nervefibre og muskler der er påvirket af sygdommen.
Hvornår har man ret til at komme på privathospital?
Som patient har du ret til at benytte udvidet frit sygehusvalg, hvis skal vente mere end to måneder på udredning, undersøgelse eller behandling, på de offentlige sygehuse i den region, hvor du bor, eller på de sygehuse, som regionen har aftale med.
Er privathospital gratis?
Hvis denne tidsramme ikke kan overholdes, opnår man retten til at blive udredt, undersøgt eller behandlet af et privathospital. Bliver man udredt, undersøgt eller behandlet gennem udvidet frit sygehusvalg, er der ingen egenbetaling på behandlingen, da udgifterne dækkes af regionen.