We HEREBY wish you a merry CHRISTMAS [højtider er med stort begyndelsesbogstav] and a happy NEW YEAR [nytår: New Year].
Hvornår skrives ord med stort på engelsk?
På engelsk skriver man flere egennavne (proper name/ proper noun) med stort end på dansk. På engelsk skrives ugedage, måneder og højtider med stort begyndelsesbogstav. På lørdag tager vi i zoologisk have.
Hvilke ord skal skrives med stort?
I. Som hovedregel gælder, at alle ord - også navneord (substantiver) - skrives med lille begyndelsesbogstav, således også månedernes, ugedagenes og de kirkelige højtiders navne. II. Med stort begyndelsesbogstav skrives det ord, hvormed en tekst eller et nyt tekstafsnit begynder.
Er American med stort?
Navne på personer, lande, byer og organisationer
På både dansk og engelsk har vi en grundlæggende regel om, at proprier (egennavne) skrives med stort.
Er dage med stort på engelsk?
Månedsnavne og ugedage staves med stort begyndelsesbogstav på engelsk (March, Tuesday), hvorimod årstider skrives med lille begyndelsesbogstav (summer, winter) med mindre det er en reference til en specifik sæson (Spring Semester).
New Years | Resolutions | ESL Lessons
Er Holiday med stort eller lille?
Betegnelser på religiøse og nationale højtider og festdage skrives med lille begyndelsesbogstav, f. eks. yom kippur.
Er måneder med stort?
Måned skrives ikke med stort bogstav, med mindre det er det første ord, efter et punktum. I hovedreglen gælder det, at alle ord skrives med lille bogstav, med mindre det f. eks. er et egennavn.
Er nytårsaften med stort?
Månederne og ugedagene og betegnelser på religiøse og nationale højtider og festdage mv. skrives med lille: januar, mandag, påske, pinse, jul, nytår, juleaften, nytårsaften, store bededag, grundlovsdag, mortensaften, sankthansaften, valborg(s)aften, ramadan, yom kippur, mors dag.
Hvorfor staves British med stort?
Egenavne. Egennavne skrives med stort, og det gør de afledte tillægsord også: Britain, the British people.
Er Europa med stort?
geografiske områder
skrives med stort begyndelsesbogstav i det første ord og i alle mere betydningsfulde ord (dvs. andre ord end konjunktioner, præpositioner, artikler og enkelte andre småord).
Er Jylland med stort?
Regel 2: Geografiske steder og bygninger skal have stort begyndelsesbogstav: Nørrebro. Danmark. Jylland.
Er professor med stort?
Akademiske titler
Skrives med lille, fx cand. mag, dr. phil, professor.
Er middelalderen med stort?
Geologiske perioder: Vi skriver perioderne med stort bogstav og uden bindestreg, fx Kridttid. Se også Bilag 5. Historiske perioder skriver vi med småt, fx stenalder, middelalder, unionstiden, renæssancen, oplysningstiden, den kolde krig.
Er Danish med stort?
Navne og stednavne skrives med stort begyndelsesbogstav som på dansk. Derudover skrives nationaliteter og sprog også med stort: Mary was Australian but spoke Danish.
Er you med stort på engelsk?
På engelsk skrives "I " (jeg) med stort. De øvrige stedord skrives med småt. Bemærk, at "you" kan betyde både "du" og "I ".
Hvad er et navneord på engelsk?
Navneord på dansk, på latin kaldet substantiver, er en ordklasse der bruges på dansk såvel som på engelsk, her kaldes et navneord “a noun”.
Er konge med stort?
Officielle kongelige, fyrstelige og gejstlige titler skrives med stort begyndelsesbogstav både i omtale og i tiltale, men med lille begyndelsesbogstav, når de blot er en slags stillingsbetegnelse, f. eks. Hans Hellighed/Deres Hellighed.
Er departementet med stort?
Skrivemåden for navne på institutioner, organisationer, virksomheder, foreninger, systemer, registre m.m. følger så vidt muligt deres egen skrivemåde. Dette indebærer normalt store begyndelsesbogstaver i alle betydningsbærende ord, f. eks.
Er Sjælland med stort?
Navne på geografiske områder skrives med stort begyndelsesbogstav, f. eks. men: I bermudatrekanten mellem staten, kommunerne og regionerne kan visse opgaver godt forsvinde.
Er jul og nytår med stort?
Skal ”nytår” for resten skrives med stort? Nej, i Retskrivningsordbogen står det med småt, lige som ”I ønskes en glædelig jul.” Kun når det står som det første i en sætning, skal udtrykket indledes med et stort bogstav. Ellers hedder reglen, at ”betegnelser på kirkelige og nationale højtider og festdage mv.
Hvad er Proprier på dansk?
Et egennavn, eller proprium, er et ord for et unikt væsen eller en unik ting i modsætning til appellativer, der er fælles betegnelse for flere ens ting. Eksempler på proprier er personnavnet Mathias og stednavnet Glyngøre.
Hvordan skriver man Store Bededag?
Helligdage. Helligdagene skrives med småt: pinsedag, nytårsmorgen, store bededag.
Er København et egennavn?
En københavner er et fællesnavn med lille begyndelsesbogstav. Det er afledt af egennavnet København med stort begyndelsesbogstav. Et sammensat navneord af egennavn og fællesnavn er selv et fællesnavn med lille begyndelsesbogstav.
Er farfar med stort?
Mor og far: Med lille er altid rigtigt, men brugt som proprium kan man vælge at skrive med stort.
Er april med stort?
Som udgangspunkt staves egennavne (proprier) med stort. Det gælder fx navne, efternavne, gadenavne, bynavne, navner på floder og søer m.m.