Ungdomskort er for dig, der er mellem 16-19 år eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, og vil rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelsessted. Ungdomskort giver dig desuden mulighed for at rejse med de pris- og rabatfordele, unge har med Rejsekort.
Hvad koster et ungdoms Rejsekort?
Ungdomskort gælder i både skoleperioder og ferieperioder. Prisen for et 30-dages Ungdomskort er i 2024 418,20 kr. for studerende på ungdomsuddannelser, og 663,00 kr. for studerende på videregående uddannelser og for øvrige 16-19-årige.
Hvad er forskellen på Rejsekort ung og voksen?
Voksne. Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'. Er du mellem 16-25 år, kan du rejse som 'Ung' – ofte til en lavere pris end som 'Voksen'.
Hvilke typer Rejsekort er der?
- Rejsekort personligt. Må kun benyttes af kortindehaveren selv. ...
- Rejsekort flex. Kan deles med familie og venner. ...
- Rejsekort anonymt. Et såkaldt ihændehaverkort. ...
- Rejsekort med pendler kombi. Rejsekort personligt og pendlerkort i ét. ...
- Pendlerkort. Kun til pendlerrejser. ...
- Rejsekort erhverv. ...
- Skolekort. ...
- Ungdomskort.
Hvordan laver man sit Rejsekort om til ung?
Vær opmærksom på, at du ikke selv kan ændre kundetypen til 'Ung', 'Pensionist' eller 'Handicap'. Det får du hjælp til ved at ringe til Rejsekort Kundecenter på 70 11 33 33. Hvis du vil ændre kundetype på et Rejsekort Anonymt, skal du anvende en Rejsekortautomat.
Rejsekort: Check flere ind på kortlæser
Hvornår udgår rejsekortet?
Det fysiske kort udfases
I løbet af 2024 vil de første passagerer kunne begynde at bruge appen. Det vil stadig være muligt også at bruge det fysiske rejsekort, men planen er, at det skal udfases, fortæller direktøren - og det var der delte meninger om på Københavns Hovedbanegård i morges.
Hvordan fungere et ungdomskort?
Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted. Du kan bruge Ungdomskortet til bus, tog og metro. Der er forskellige betingelser for at få Ungdomskort, alt efter om du er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på videregående uddannelse.
Hvad for et Rejsekort skal jeg vælge?
Rejsekort Flex
Kortet kan du låne ud til andre, så I er flere i familien, der kan bruge det. Du får også adgang til selvbetjeningen online og tank-op-funktionen. Mister du kortet, kan du spærre det, så andre ikke kan misbruge det. Rejsekort Flex giver ikke den samme mængderabat, som du får med det personlige rejsekort.
Hvad er det billigste Rejsekort?
Rejsekortet er som udgangspunkt det billigste, hvis du rejser mindre end 26 gange på den samme strækning om måneden. Det vil sige højest 13 returrejser. Rejser du 26 gange eller mere, kan det bedre betale sig for dig at købe et periodekort. Orange-billetter vil i visse tilfælde være billigere på længere togrejser.
Kan udlændinge få Rejsekort?
Får du jævnligt gæster fra udlandet, kan du købe et Rejsekort Flex, som dine gæster kan låne. Turister fra udlandet kan ikke købe Rejsekort Personligt eller Rejsekort Flex.
Kan man bruge Rejsekort i hele Danmark?
Du kan bruge Rejsekort til busser, letbane, tog, lokalbaner og metro i hele Danmark (undtagen Samsø og Bornholm). Med Rejsekort har hver rejse en pris. Og skal du have rabat, får du det helt automatisk. Rejsekort koster 50 kr.
Kan man låne en andens Rejsekort?
Andre kan låne kortet Du kan dele kortet med familie og venner. Bare husk, at kundetypen skal være indstillet rigtigt. Spar 20% udenfor myldretiden Starter din rejse udenfor myldretiden, får du tidsrabat. Tag flere med Du kan checke medrejsende, en hund eller en cykel med ind på dit Rejsekort.
Kan man bruge Rejsekort i intercity tog?
Med et rejsekort er du altid klar til at rejse med bus, tog og metro i hele landet. Husk at checke ind ved rejsens start, hvis du skifter undervejs og check ud, når rejsen slutter. En voksen kan tage to børn under 12 år gratis på sit rejsekort.
Kan man køre med tog på ungdomskort?
Hvor kan jeg bruge mit Ungdomskort? Du kan rejse frit med tog, bus og letbane i det takstområde, du bor i samt til og fra dit uddannelsessted.
Kan man bruge sit ungdomskort i letbanen?
Er du ung (16-19 år) eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, kan du med et ungdomskort rejse frit på hele Fyn og Langeland. På rejsekort.dk kan du læse mere om dine muligheder – og via et spørgeskema få hjælp til at finde det helt rigtige kort til dig.
Kan man bruge ungdomskort i Metro?
Ungdomskort giver dig også mulighed for at rejse i rundt i Danmark til nedsat pris. Ungdomskortet fungerer som et periodekort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.
Hvorfor er Rejsekort så dyrt?
På seks rejser er prisen den samme. Og på hele 213 rejser - det svarer til næsten 80 procent - er Rejsekortet den dyreste måde at rejse på. Det skyldes, at de forskellige trafikselskaber i Danmark ikke har harmoniseret deres priser og rabatter. Rejsekortets priser sættes efter de lokale trafikselskabers zoner.
Er det gratis at få et Rejsekort?
Fra januar bliver det gratis at oprette Rejsekort, hvis man vælger Rejsekort Personligt. Det kræver dog fortsat, at der indsættes penge på kortet for at kunne foretage rejser. Når vi siger farvel til det gamle år, bliver det samtidig et farvel til oprettelsesgebyret på 50 kr. for et Rejsekort Personligt.
Hvor mange penge skal man have på sit Rejsekort?
For at kunne rejse skal du have penge på dit Rejsekort. Saldoen på kortet skal som minimum kunne dække forudbetalingen for din næste rejse. Du skal tanke op med mindst 100 kr., og din saldo må højst være 2.200 kr.
Er ungdomskort billigere end rejsekort?
Med et Ungdomskort kan du rejse lige så meget, du vil, alle ugens dage – til en fast lav pris. Du skal som regel kun rejse meget få gange om ugen, før det er billigere end andre kort og billetter. Det kan fx være 1-2 dage til studiet og 1-2 dage til fritidsinteresser eller i weekenden i dit lokale takstområde.
Hvad er billigst rejsekort eller pensionistkort?
- Er du pensionist eller har et ungdomskort kan det på hverdage (mandag-torsdag) og om lørdagen betale sig at købe en almindelig billet. Her får du 50 % rabat på rejsen, hvilket typisk billigere end prisen på rejsekort. - Til gengæld kan det på fredage, søndage og helligdage betale sig at bruge rejsekortet.
Kan man bruge rejsekort fra København til Malmø?
Alternativt kan du bruge dit rejsekort, uanset hvor du rejser fra i Danmark, til Hyllie, Triangeln og Malmö. Når du rejser fra en station i Hovedstadsområdet (01-99), kan du købe din billet i en billetautomat eller i 7-Eleven på stationen.
Hvad er kravene for ungdomskort?
For at få Ungdomskort skal du opfylde betingelserne:
du går på en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse, der er godkendt til Ungdomskort. din uddannelse eller dit undervisningsforløb er tilrettelagt som heltidsundervisning. du har bopæl i Danmark, Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgzonen i Tyskland.
Kan man tilkøbe zoner til ungdomskort?
Bemærk, at for ungdomskort for videregående uddannelse kan antallet af zoner på den strækning man vælger påvirke prisen på ungdomskortet. Dette gælder ikke for ungdomskort for ungdomsuddannelse.
Hvordan bestiller jeg et ungdomskort?
Trin 1: Gå til ungdomskort.dk og log ind med MitID. Hvis din uddannelse er godkendt, ligger der allerede en godkendelse klar til dig. Ligger der ikke en godkendelse, skal du kontakte din uddannelse.