Når du klager, har din klage som udgangspunkt ikke opsættende virkning. Det betyder, at du skal indrette dig efter den sidste afgørelse, der er truffet, indtil klagen er blevet behandlet og der eventuelt træffes en anden afgørelse.
Hvad er opsættende virkning?
Hvad betyder opsættende virkning? Opsættende virkning er et retligt begreb, der refererer til den virkning, en klage eller en anke har på en afgørelse eller en kendelse. Det betyder, at den midlertidige afgørelse forbliver gældende, indtil der træffes en endelig afgørelse i sagen.
Hvornår har en klage opsættende virkning?
Hvad betyder opsættende virkning? Hvis en klage har opsættende virkning betyder det, at planen, tilladelsen eller dispensationen ikke kan udnyttes, og at påbud ikke skal efterkommes, før nævnet har truffet afgørelse i klagesagen.
Hvorfor har man enkelte steder i lovgivningen regler om opsættende virkning?
Opsættende virkning betyder, at afgørelsen "suspenderes", dvs. den kan ikke udnyttes, når der er klaget. Ikke opsættende virkning betyder, at afgørelsen står ved magt, dvs. at tilladelser kan udnyttes, og påbud skal efterkommes uanset klage.
Kan man trække en klage tilbage?
Hvis du klager over flere vurderinger, får du kun klagegebyret tilbage for de vurderinger, hvor du får helt eller delvist medhold i din klage. Hvis du tilbagekalder klagen, fordi Skattestyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Motorstyrelsen, Gældsstyrelsen eller Toldstyrelsen vil genoptage sagen.
Advokat Hans Sønderby forklarer opsættende virkning
Hvor lang tid har kommunen til at svare på en klage?
Denne myndighed skal inden for syv arbejdsdage beslutte, om afslaget skal fastholdes. Hvis myndigheden fastholder afgørelsen, skal myndigheden sende din klage videre til klageinstansen. Klageinstansen vil herefter som udgangspunkt skulle afgøre din klagesag inden 20 arbejdsdage.
Hvad koster en klagesag?
Forbrugerklagenævnet kan træffe en afgørelse i din sag
Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage.
Hvornår er en afgørelse ugyldig?
Hvis en afgørelse må anses for ugyldig, betyder det, at indholdet af afgørelsen bortfalder som følge af en retlig mangel, så afgørelsen ikke får virkning svarende til afgørelsens indhold. En sagsbehandlingsfejl skal være væsentlig for at kunne medføre ugyldighed.
Hvornår skal der ikke partshøres?
En myndigheds pligt til at foretage partshøring gælder ikke, når den påtænkte afgørelse vil berøre en videre, ubestemt kreds af personer, virksomheder mv., eller hvis forelæggelsen af oplysningerne eller vurderingerne for parten i øvrigt vil være forbundet med væsentlige vanskeligheder.
Kan man klage over sin sagsbehandler?
Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.
Kan man altid klage over en afgørelse?
Du har altid mulighed for at klage over afgørelser fra kommunen... Hvis du har fået en egentlig afgørelse fra kommunen, kan du klage over den. Det vil normalt være til Ankestyrelsen. Afgørelsen fra kommunen skal som udgangspunkt være skriftlig, indeholde en begrundelse og en klagevejledning.
Hvad koster det at klage til Klagenævnet?
Klagegebyr. Som udgangspunkt koster det 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder/organisationer at klage.
Hvad skal der stå i en klage?
- navn og CPR-nr. på den person, sagen drejer sig om.
- hvilken afgørelse du klager over.
- hvorfor du klager.
- dine kontaktoplysninger (postadresse, telefonnummer og eventuelt e-mailadresse)
- husk dato på dit brev.
Hvad koster det at klage nævnenes hus?
Hvis du og sælger ikke har fundet en løsning ved Mæglingsteamet for Forbrugerklager, vil du få mulighed for at klage til Forbrugerklagenævnet. Forbrugerklagenævnet træffer en juridisk afgørelse i sagen. Du skal betale et klagegebyr på 400 kr. som vi tilbagebetaler, hvis du vinder sagen.
Kan man klage over en lokalplan?
Du kan klage, hvis du er klageberettiget. Klageberettigede er enhver, der har en retlig interesse i afgørelsen samt landsdækkende foreninger, der har til formål at beskytte natur og miljø eller har væsentlige brugerinteresser i arealanvendelse, jf. planlovens § 59, stk.
Hvad kan man klage over til Planklagenævnet?
Nævnet er klageinstans for afgørelser efter planloven, miljøvurderingsloven, sommerhusloven, masteloven, kolonihaveloven og lov om forbud mod at bruge bestemte ejendomme som samlingssted for en gruppe.
Kan man undlade partshøring?
Efter § 19, stk. 2, nr. 1, kan partshøring undlades, hvis det efter oplysningerne og sagens beskaffenhed må anses for ubetænkeligt at træffe afgørelse i sagen på det foreliggende grundlag.
Hvad sker der efter en partshøring?
I en partshøring skal din arbejdsgiver gøre dig bekendt med de oplysninger, som er lagt til grund for den påtænkte afskedigelse. Du skal herefter have mulighed for at kommentere på disse oplysninger, inden din arbejdsgiver eventuelt træffer en endelig afgørelse om din afsked.
Hvornår har man ret til partshøring?
Som offentligt ansat har du ret til en såkaldt partshøring, hvis din arbejdsgiver ønsker at afskedige dig. Det gælder også, hvis du er ansat i en privat virksomhed med en såkaldt driftsoverenskomst med kommunen. Spørg din tillidsrepræsentant eller lokale FOA-fagforening, hvis du er i tvivl, om det gælder for dig.
Hvad er ugyldighed?
Ugyldighed, inden for forvaltningsret det forhold, at en afgørelse ikke får de tilsigtede retlige virkninger; den gælder ikke, fordi den er retsstridig.
Hvad er forskellen på en afgørelse og en beslutning?
En afgørelse er en myndigheds beslutning om, hvad der er eller skal være ret over for en borger. Det kan for eksempel være en beslutning, der fastslår, om borgeren har ret til eller ikke ret til at få en ydelse. Det kan også være myndighedens beslutning om, at borgerens ydelse ændres.
Hvornår er en sag tilstrækkeligt oplyst?
Om en sag er tilstrækkeligt oplyst til, at der kan træffes en afgørelse, beror på sagens karakter og på omstændighederne i sagen i øvrigt. Dette indebærer ikke nødvendigvis, at myndigheden selv skal tilvejebringe oplysningerne.
Kan pårørende klage?
Du eller dine pårørende kan klage, hvis du har været udsat for tvang i forbindelse med sundhedsfaglig behandling uden for psykiatrien. Tvangsbehandlingsnævnet afgør sagen.
Hvad får man ud af at klage til Patientklagenævnet?
- Undersøgelse, diagnose og sygdomsbehandling.
- Fødselshjælp.
- Pleje.
- Genoptræning.
- Forebyggelse og sundhedsfremme i forhold til den enkelte patient.
- Information om og samtykke til behandling.
- Journalføring.
- Lægeerklæringer.
Kan jeg se min sag hos Ankestyrelsen?
Ankestyrelsen har imidlertid valgt at give aktindsigt i mere end det, loven siger, at vi skal. Det betyder, at vi som hovedregel giver aktindsigt i din sag, hvis du beder om det. Der kan dog være tilfælde, hvor vi afslår aktindsigt af hensyn til barnets tarv.