Vipps er den dominerende mobilbetalingsapp i Norge, som bruges af 3 millioner brugere (ca. 75 % af den kvalificerede befolkning). Betalinger kan nemt gennemføres via mobilenheder, da kun et telefonnummer er nødvendigt for at sende eller modtage penge.
Hvad er Vipps betaling?
VIPPS funger som Mobilepay i Danmark. Det vil sige at det gør det nemt for din kunde at betale via mobilen. Det er en sikker og enkel mobilbetaling.
Kan man bruge Vipps i Danmark?
Vipps er tilgængelig i App Store og Google Play. Støtte for Windows Store var tilgængelig ved lancering, men er nu afsluttet. Vipps er tilgægelig for personer over 15 år med norsk fødselsnummer, mobilnummer, kontonummer og betalingskort.
Hvad hedder MobilePay i Norge?
Vipps er en norsk mobil betalings-app. Med mere end 3 million brugere er Vipps Norges største betalings-app.
Kan man betale med Vipps til MobilePay?
Den 1. november 2022 blev fusionen mellem MobilePay og norske Vipps godkendt.
How to Download Vipps App | How to Install & Get Vipps App
Kan man bruge dansk MobilePay i Norge?
Ja, hvis du sender til en anden dansk MobilePay-bruger med et dansk telefonnummer, et dansk kredit- eller debetkort og en dansk bankkonto tilknyttet sin MobilePay.
Kan man MobilePay fra Norge til Danmark?
Ja, du kan godt få MobilePay, hvis du har en udenlandsk adresse. Du skal blot have et dansk MitID, en dansk bank, CPR-nummer og et dansk mobilnummer. Og så har vi brug for lidt mere dokumentation fra dig. For at du kan identificere dig, skal vi have en kopi af dine personlige dokumenter.
Hvem ejer Vipps?
Det nye selskab, Vipps MobilePay, ejes af de Norske Banker bag Vipps (72,2%) og Danske Bank (27,8%).
Hvad er Vipps MobilePay?
Fra i dag er den nye nordiske betalingskoncern Vipps MobilePay officielt på plads. Nu indleder virksomheden sin rejse mod at gøre nordiske betalinger endnu mere brugervenlige og simple på tværs af nordiske grænser. For 10 dage siden godkendte EU's konkurrencemyndigheder fusionen mellem Vipps og MobilePay.
Kan man bruge swish i Danmark?
Det betyder at du som Dansk butik kan benytte dig af Swish ved hjælp af Quickpay's certifikat. For at kunne bruge Swish gennem Quickpay skal du have en Svensk bankkonto hos en af banker som understøtter Swish dirkete.
Hvilken bank ejer MobilePay?
Danske Bank tjente 415 millioner kroner på salget af MobilePay. I dag ejer banken 27,8 procent af Vipps MobilePay-koncernen. I 2022 rundede MobilePay en halv milliard transaktioner.
Hvem tjener penge på MobilePay?
Blandt andet tjener banken penge på at sælge MobilePay-erhvervsløsninger til danske forretningsdrivende, som de kan anvende til at modtage betalinger med - løsninger, som virksomhederne betaler et fast gebyr for at benytte samt et transaktionsgebyr, lyder det.
Hvad er alternativ til MobilePay?
Apple Pay, Google Pay og MobilePay og andre betalingsapps gør, at du kan betale med en smartphone eller sågar et smartwatch i butikker uden at skulle bruge dit fysiske betalingskort.
Kan man overføre penge til udlandet via MobilePay?
Nej, du kan ikke sende penge, til en udenlandsk bankkonto, med MobilePay. Som vi har været inde på tidligere i artiklen, så er MobilePay et dansk system, der kræver både en dansk konto og et dansk mobilnummer.
Kan man betale med PayPal i Danmark?
Det er gratis at oprette en PayPal-konto og betale med PayPal, medmindre du handler i udlandet og betaler i en udenlandsk valuta. Der er ingen gebyrer, hvis du bruger din PayPal-saldo til at overføre penge i danske kroner til venner og familie i Danmark.
Hvor kan jeg ikke betale med MobilePay?
- Dit kort er spærret.
- Din pinkode er blokkeret.
- Der ikke er dækning for købet på dit kort.
- Dit Visa eller MasterCard ikke er åbent for handel på internettet.
Hvad er forskellen på PayPal og MobilePay?
MobilePay er størst – nu over 4 millioner private brugere
Foruden i Danmark har PayPal også lanceret deres tjeneste i 24 andre europæiske lande. Og tjenesten kan benyttes både via PayPals app og hjemmeside.
Er MobilePay en del af Danske Bank?
MobilePay er en mobilbetalingsløsning fra Danske Bank A/S. Du kan tilknytte andre funktioner, vi tilbyder i MobilePay, til din brugerprofil.
Hvad er gebyret på MobilePay?
Det koster ikke noget at overføre eller modtage penge med MobilePay for privat-brugere.
Hvor mange danskere har MobilePay?
Igennem 2023 er MobilePay Online blevet brugt til at købe varer for 67 milliarder kroner og voksede med 19 procent. Det samlede antal danskere, der bruger MobilePay til at købe varer og tjenester online, er næsten 4 millioner. Der er også andre MobilePay-løsninger, som oplever vækst.
Hvem opfandt mobilbetaling?
Rasmus Korsgaard, der udviklede MobilePay, er gået ind i vækstvirksomheden Jumpstory, der ifølge stifterne er »Netflix for billeder«.
Hvornår kan man få MobilePay?
Du skal være 13 år eller derover for at kunne bruge MobilePay. Du skal desuden have dit eget betalingskort. Hvis du er under 18 år, skal dine forældre/din værge give lov til, at du opretter dig som bruger. De skal ikke gøre noget aktivt andet end at fortælle dig, at du gerne må få MobilePay.
Hvad hedder MobilePay i Tyskland?
Medlemmerne i organisationen vil fra starten være Mobilepay (Danmark og Finland), belgiske Banccontact Payconiq, Bluecode fra Tyskland og Østrig, SIBs fra Portugal, Swish fra Sverige, Vipps fra Norge og Twint fra Schweiz.
Hvad er det højeste beløb man kan overføre på MobilePay?
Du kan overføre for 10.000 kr. om dagen til andre privatpersoner. Der er ikke nogen daglig grænse for, hvor meget du kan modtage. Du kan maksimalt sende og modtage op til 150.000 kr.
Kan man få MobilePay uden dansk nummer?
Have et dansk mobilnummer. Have et dansk CPR-nummer. Vær opmærksom på at det ikke må være et administrativt CPR-nummer. Udlændinge der bor i eget land, men arbejder i DK, kan fx ikke bruge MobilePay.