Ring til lægevagten, hvis du har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid mellem klokken 16-08 og i weekender og på helligdage.
Hvad kan man bruge lægevagten til?
Lægevagten træder til, når du bliver syg uden for din egen læges åbningstid, og du ikke kan vente med behandling, til din egen læge igen har åbent. Du skal kontakte din egen læge, hvis du skal have fornyet en recept.
Hvorfor ringer man til lægevagten?
Du kan kontakte lægevagten, når din egen læge har lukket, og det ikke kan vente til næste hverdag. For eksempel ved: Akut opstået sygdom. Akut forværring af eksisterende sygdom.
Hvornår ringer flest til lægevagten?
Se hvilke tidspunkter vi typisk modtager flest opkald til Lægevagten. På hverdage er det ofte lettest at komme igennem til lægevagten mellem kl. 17 – 20. Hvis du har brug for råd og vejledning, kan du i telefonen vælge Sundhedsfaglig Rådgivning, som kan hjælpe dig med svar om sundhed og sygdom.
Hvad er forskellen på lægevagten og 1813?
Akuttelefonen 1813 modtager opkald fra borgere i Region Hovedstaden, der har behov for sundhedsfaglig hjælp, når egen læge har lukket. Du skal kontakte din egen læge ved sygdom eller skade på hverdage mellem kl. 08.00-16.00, og ringe 1813 på hverdage mellem kl. 16.00-08.00 og i weekender.
Hvad den praktiserende læge og vagtlægen kan bruge Sundhedsjournalen til.
Hvornår er det bedst at ringe 1818?
Region Sjælland har oprettet et nyt nummer, som du skal bruge, når du kommer til skade eller bliver akut syg. Fra 1. oktober 2022 skal du ringe 1818, hvis du har brug for at få fat på lægevagten, skadestuen eller psykiatrisk akutmodtagelse.
Hvornår skal jeg ringe til 1813?
Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne.
Kan man ringe til vagtlægen med blærebetændelse?
Hvis du får symptomer på urinvejsinfektion eller feber, skal du kontakte din praktiserende læge eller vagtlæge.
Hvad koster det at ringe til vagtlægen?
154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1.
Kan man tage til vagtlægen med blærebetændelse?
Blærebetændelse er ikke farligt, så længe infektionen holder sig til blæren, men den skal jo behandles alligevel. Hvis man får symptomer fra nyrerne eller temperaturstigning, bør man kontakte vagtlægen. Symptomer fra nyrerne kan være: blod i urinen.
Hvad bruges 1818 til?
Ring 1818 for at kontakte lægevagten. Hvis du eller den syge er i livsfare, skal du i stedet ringe 112 med det samme.
Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?
1813-lægevagten
eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt. Børn under 12 år bliver tilset af læger med særlig viden om børn.
Hvordan kommer man til vagtlægen?
Om Lægevagten
70 11 31 31, hvis du har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid. Du kan få brug for lægehjælp ved: pludselig opstået sygdom. sygdom, som ikke kan vente til den praktiserende læge åbner.
Hvem tager telefonen ved lægevagten?
Når du ringer 7011 3131, er det en læge, der tager telefonen. Lægen vurderer i løbet af jeres samtale, hvad der skal ske. Hvis den lægelige vejledning i tele- fonen ikke er tilstrækkelig, vil lægen i de fleste tilfælde bede dig om at møde op på en af de 13 konsultationer i Region Midtjylland.
Kan lægevagten udskrive smertestillende?
Afhængighedsskabende medicin (sovemedicin, stærkt smertestillende og ADHD-medicin) udskrives IKKE i lægevagten.
Hvad tjener en læge på en lægevagt?
Så meget tjener de
Han har samlet set siden begyndelsen af 2018 og frem til juli 2023 modtaget lige knap 18 millioner kroner i honorar for at arbejde i lægevagten. Det svarer som nævnt til en årsløn på 3,2 millioner kroner, mens det giver en gennemsnitlig månedsløn på 267.000 kroner.
Hvordan får man fat i vagtlægen?
- Hverdage fra kl. 8.00-16.00: Ring til egen læge.
- Fra kl. 16.00-8.00 på hverdage og hele døgnet weekend og helligdage: Ring til lægevagten på tlf. 70 11 31 31. Mellem kl. 23 og 08 tager Lægevagtens Natberedskab telefonen.
Kan vagtlægen give medicin?
Undtagelsesvis dog recepter på livsnødvendig medicin, der ikke kan afvente at egen læge åbner. Lægevagten udskriver ikke recepter på misbrugsmedicin. Lægevagten besvarer ikke spørgsmål vedrørende recepter - her henvises til åbent apotek.
Hvornår skal man ringe til sin læge?
Du skal mellem 8.00-16.00 kunne komme i kontakt med din egen læge eller din læges personale ved akut sygdom og skade. I visse tilfælde får du fat i en telefonsvarer som henviser til et akutnummer i lægehuset, til et andet kontaktnummer eller til en anden læge.
Hvad er symptomer på nyrebækkenbetændelse?
Symptomer. Svie eller smerter ved vandladning er det mest almindelige. Andre symptomer kan være hyppig vandladningstrang samt uklar og ildelugtende urin. Børn under fem år har ofte nogle mindre karakteristiske symptomer, såsom slaphed, irritabilitet, nedsat appetit og opkast.
Hvad er hyppig vandladning tegn på?
Har du besvær med at lade vandet, eller har du hyppig vandladning, blod i urinen eller tilbagevendende blærebetændelse, bør du blive undersøgt nærmere. Problemer med urinvejene kan skyldes mange sygdomme, f. eks. forstørret prostata, blærebetændelse eller nyresten.
Hvordan føles det at have ondt i nyrerne?
Hvad er symptomerne på akut nyrebetændelse? Urinen er som regel blodig eller mørk og skummer ofte, når man lader vandet (tisser). Man er ofte træt, har hovedpine, kvalme og væske i ben eller omkring øjnene. Nogle har nedsat mængde urin, åndenød, feber, dårlig appetit, opkastninger, mavesmerter og smerter i flankerne.
Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?
Holder din egen læge lukket, og er du syg eller sløj, kan du i Danmark ringe til vagtlægen. Der er dog ting, du ikke skal ringe og spørge om. Der er også situationer, hvor du under ingen omstændigheder må ringe til en vagtlæge.
Hvornår kommer lægevagten ud?
Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.
Hvad er forskellen på 1813 og 1818?
1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik. Under særlige omstændigheder rykker Akuttelefonen 1813's lægerne ud på hjemmebesøg. Region Sjælland: Akuttelefonen kontaktes på telefonnummer 1818.