Aalborg Porse Snaps Fremstillet af frisk, dansk porse og desuden krydret med rosmarin, sherry og eg. god til ost eller som ingrediens i en bitter chokoladedessert.
Hvad kan man bruge porse til?
Porse er en vild busk som dufter meget krydret og som igennem århundrede er brugt som smagsgiver til kryddersnaps. Inden udspring i april sætter porsebusken rakler som med fordel kan klippes af og bruges som smagsgiver. Kryddersnaps lavet på disse rakler får en særlig fin smag og farve.
Hvornår er det bedst at plukke porse til snaps?
Raklerne kan plukkes marts-maj inden de springer ud. De grønne blade på porsen kan også bruges. Du er ikke tvivl når du finder porsen og nulre et blad, så kan du dufte den karakteristiske og aromatiske porse duft. Både blade og rakler kan bruges til at lave snaps af.
Hvad er porse snaps?
Aalborg Porse Snaps er lanceret i 1965 og udspringer af dansk kryddersnapse tradition. Den er lavet på ekstrakt af porse fra Lille Vildmose og smagt til med sherry og rosmarindestillat. Smagen bæres af den urteagtige, friske porse men suppleres af anstrøg af rosmarin.
Hvad kan man bruge snaps til?
Akvavit smager fint til for eksempel laks, makrel, stenbiderrogn og andre slags rogn og skaldyr, men også til retter tilsat olivenolie, rapsolie eller salater med olie-eddikemarinade. Til en mere tung ret som hakkebøf med bløde løg er mørk snaps et godt modspil.
Hvad er snaps?
Hvordan skal man drikke snaps?
Nyd derfor din akvavit i små nip. Bliver det alligevel for stærkt i munden, kan du roligt fortynde akvavitten med vand og samtidig få det optimale ud af aromaen. Mange ynder at køle akvavitten ned inden servering. Og det kan da også være dejligt forfriskende at drikke et nedkølet og dugget glas med snaps.
Hvornår drikker man snaps?
Anvendelse af snaps
For de fleste forbindes snaps i vore dage med frokoster og måske især julefrokoster, hvor de fede danske frokostretter går godt i spænd med snaps. Samtidig går snaps for at være den spiritus, der går bedst med øl, og på traditionelle udskænkningssteder kan man få en øl og en snaps som et "sæt".
Hvad koster porsesnaps?
Laveste pris for Aalborg Porse Snaps 40% 70 cl er 99 kr. Det er den bedste pris lige nu blandt 6 butikker.
Hvordan smager porse?
Smagen af porse kan beskrives med lakrids møder urter. Den kan være lidt svær at sætte fingeren helt på, men det er sikkert; Den smager godt! Porse planten er meget potent og afgiver meget smag på kort tid. Der skal ikke bruges meget af planten for at give smag til en hel flaske snaps.
Hvad er den bedste snaps?
6 stjerner og dermed topkarakter får O.P. Anderson juleakvavit. Derudover bliver varianten kåret til ”Bedste køb”. O.P. Anderson blev grundlagt tilbage i 1891, og her i 2019 er mærket stadig blandt de mest populære. Brøndums varianter er også til at finde i toppen af listen med 4 og 5 stjerner.
Kan snaps blive for gammelt?
Kan snaps blive for gammelt? Ja, den kan i hvert fald blive kedelig og miste smagen, hvis den har været åben for længe. Alkoholen kan også fordampe over tid. Men du bliver ikke syg.
Kan man fryse porse?
Porseblade, malurt og valnødder kan fryses ned i portionsposer til senere brug uden, at de taber smag.
Hvordan opbevarer man snaps?
Opbevar spiritussen et mørkt og køligt sted:
Ligesom vin har spiritus ikke godt af at få direkte sollys og varme. De høje temperaturer kan ødelægge smagen og farven på produktet over tid. Derfor anbefaler vi, at du stiller din spiritus i et køligt lokale eller skab for at undgå store temperaturændringer.
Hvor vokser der porse i Danmark?
Pors eller porse er det danske navn på planten Myrica gale. Den løvfældende godt 1 m høje busk er meget smuk og du kender den måske på de velduftende blade? I Danmark vokser porse vildt i Nord-, Vest- og Midtjylland. Man finder den i moser, på heden, langs højmoser, og ved næringsfattige søer og lysåbne birkesumpskove.
Hvor kan man købe porse til snaps?
Kryddersnaps m. porse | Køb på føtex.dk!
Hvornår er der rakler på porse?
I løbet af april står Porsen med den flotte brune rakler som et tydeligt tegn på det kommende forår. En gammel tradition er at raklerne skal høstes inden eller under påsken. Selve plukningen stiller krav om tålmodighed, men er absolut arbejdet værd.
Kan man dyrke porse i haven?
Porsesnaps er en klassiker på frokostbordet. Du kan finde planten mosepors, som bruges til porsesnaps, i naturen, eller du kan selv dyrke den i haven.
Hvordan dufter porse?
Porsens blomster har en sød, honninglignende duft, og dets blade har også en mild, aromatisk smag, som mange mennesker nyder. Porse er en meget nyttig plante, som er blevet brugt til mange ting igennem tiden.
Hvor vokser porse på Sjælland?
Bedste Sjællandske findested er vel Melby Overdrev, Ellemosen v. Tibirke og Holmegårds Mose. Og tilmed er det rigtig pæne steder alle tre.
Hvor kan man købe Porse?
Porse, Myrica gale, 5 liter potte | Plantorama.
Hvor bliver snaps produceret?
I 1931 blev spritfabrikken i Aalborg indviet af statsminister Stauning. Fabrikken tog helt nye produktionsmetoder i brug og er blevet et symbol på industrialiseringen Danmark. I 2007 gør Kulturministeriet fabrikken til et nationalt industriminde. Produktionen af snaps stoppede i 2015 og blev flyttet til Norge.
Hvorfor drikker man snaps til jul?
Snapsen sørger altså for, at du for eksempel efter din fede sildemad kan blive klar til rødspættefileten bagefter. “Alkoholen har en rensende effekt, og det er specielt godt efter de fede retter på julebordet,” siger Lars Ravn Nielsen.
Hvor længe kan en åben snaps holde sig?
Hvor længe kan snaps holde sig? En uåbnet flaske snaps kan holde sig i flere år, men det anbefales at drikke den indenfor et år eller to for at nyde den optimale smag. Efter åbning bør snapsen drikkes indenfor et par måneder.
Er snaps og vodka det samme?
Et typisk spørgsmål er, om syppen er produceret på snaps eller vodka. Men sandheden er, at snaps og vodka er samme slags spiritus. Vodka er en ren, klar og smagsløs spiritus, der består af ren ethanol, som er fortyndet med demineraliseret vand, så alkoholprocenten tyndes ned fra ca. 95-96% VOL.
Hvad kalder man en halv flaske snaps?
En hel flaske snaps kaldes “en tremaster”. Dette udtryk stammer sandsynligvis tilbage fra, at “tre pægle” udgjorde en hel flaske, da den gamle målenhed på en pægl udgør 24,15 cl. Kan man nøjes med en halv flaske på 35 cl, kaldes den “en halv abe”.