De større fugle som gråand, canadagås og fasan kan sammenlignes lidt med juleanden, hvor vinen gerne skal besidde syre, der kan skære igennem fedtet, tannin til at give struktur og sødme til at matche den søde garniture. Stor fuglevildt klarer sig godt med amerikansk Pinot Noir, Rhône og højrebreds Bordeaux.
Hvilke vin passer til and?
De klassiske vine til and kommer især fra Rhône - ikke mindst den sydlige del, hvor Grenache-druen spiller hovedrollen. Vinene fra Châteauneuf-du-Pape er oplagte valg, men det kan også sagtens være en anden god vin fra det sydlige Rhône (Gigondas, Vacqueyras, Rasteau m. fl.).
Hvad drikker man til krondyr?
Vin til forskellige typer vildt. Pinot Noir passer godt til vildtkød som krondyrfilet og rådyr, mens Syrah er ideel til kraftigere vildtkød som vildsvin og krondyrkølle. Chardonnay kan være et overraskende godt match til vildtretter med cremede saucer.
Kan man drikke Pinot Noir til and?
Kan man drikke Pinot Noir til andesteg? Ja da! Der findes rigtig mange vinelskere, der har det svært med kraftige rødvine og man skal selvfølgelig ikke tvinge en 16 % Amarone i glasset, hvis man som udgangspunkt ikke kan lide denne type af vin.
Hvad drikker man til altergang?
I Kristkirkens sogn bruger vi, som de fleste andre steder, almindelig vin ved altergangen. Vi gør det, fordi det var den drik, Jesus brugte, da han indstiftede nadveren. Parallelt hermed bruger vi vand ved dåben, fordi Jesus omtaler dåben som en fødsel »ved vand og ånd«.
Ting du skal vide om MALLARDS!
Hvad siger man til nadver?
Under nadverritualet holder præsten brød og vin frem og bruges ordene fra fortællingen i Bibelen: Vor Herre Jesus Kristus tog i den nat, da han blev forrådt, et brød, takkede og brød det, gav sine disciple det og sagde: »Tag det og spis det; dette er mit legeme, som gives for jer. Gør dette til ihukommelse af mig!
Hvor kan man købe oblater?
Hos Vestergaard Nustrup kan du købe de originale alterbrød / oblater, som leveres til os af Alterbrødsbageriet ved Diakonissestiftelsen. Diakonissestiftelsen har bagt alterbrød (også kaldt oblater) siden 1877.
Hvad passer godt til and?
Rødkål, brunede kartofler, hvide kartofler og en god brun andesovs, er nok det de fleste af os elsker at sætte tænderne i, når den står på andesteg. Du kan også vælge at gå lidt en anden vej, og servere en sprød rødkålssalat frem for den traditionelle rødkål, og måske nogle lækre æbler til.
Hvilken vin til and og flæskesteg?
Den bedste vin til flæskesteg og rødkål
Pinot noir er et fremragende valg, da denne drue typisk giver vine med frisk syre og noter af røde bær, som passer perfekt til flæskestegens smagsprofil. En anden mulighed er en fyldig hvidvin, som en chardonnay med en smule fadlagring.
Hvad passer Pinot Noir til?
Det kunne være en god andesteg eller en lækker lammekølle. Hvis man er mere til fisk, er laks det perfekte match med Pinot Noir. Ellers er typiske franske klassiskere som Coq au Vin og Boeuf Bourguignon også sikre valg.
Hvilken vin til gråand?
De større fugle som gråand, canadagås og fasan kan sammenlignes lidt med juleanden, hvor vinen gerne skal besidde syre, der kan skære igennem fedtet, tannin til at give struktur og sødme til at matche den søde garniture. Stor fuglevildt klarer sig godt med amerikansk Pinot Noir, Rhône og højrebreds Bordeaux.
Hvad drikker man til fasan?
FAQs om Vin til Fasan
Både rødvin og hvidvin kan være fremragende valg til fasan. Rødvin som Pinot Noir eller Gamay og hvidvin som Chardonnay eller Riesling er ofte anbefalede valgmuligheder.
Hvad er forskellen på rådyr og krondyr?
Hos rådyret, hvor den korte hale ikke ses, er spejlet rent hvidt. Kronvildt kan kendes på, at spejlet er gulbrunt. Dåvildt og sikavildt har hvidt spejl, indrammet af en sort kant og en sort stribe på halens overside der deler spejlet i to.
Er Pinot Noir god til julemad?
Generelt drikker man ofte lidt kraftigere rødvine til julemaden, da den går godt i samspil med den lidt mere fede julemad. Hvis du er mere til en let rødvin, så er en Pinot Noir et godt bud på en rødvin, du kan servere til julemaden.
Hvilken and til juleaften?
I Danmark er Peking anden, den and man kender som traditionel and. Den har et tykkere fedtlag, hvilket er med til at give den masser af smag og gør kødet saftigt. Peking anden kan tilberedes på mange måder og det er oftest Peking anden der serveres på julebordet.
Er Brunello god til and?
Skal du forkæle dig selv eller en anden, du holder meget af, med stor, fyldig og kompleks italiensk rødvin, er Brunello absolut ét af de bedste steder at se mod.
Hvad drikker man til and?
Den italienske Amarone eller Ripasso er en klassiker til anden, ligesom en rødvin fra det sydlige Rhône – fx Châteauneuf-du-Pape, også vil være en oplagt ledsager.
Hvilken vin er bedst til and?
Et klassisk vinvalg er franske rødvine fra Sydrhône på druerne Grenache og Syrah. Italienske Amarone, Ripasso eller Primitivo er også populære klassikere til juleanden. Andre gode valg er californisk Zinfandel, Shiraz fra Australien og kraftfulde spanske rødvine på Garnacha-druen.
Er nakkekam og flæskesteg det samme?
Flæskesteg kommer i tre udskæringer. Der er stor forskel på fedtindholdet og prisen på udskæringerne: Svinekam: Den magreste og dyreste af de tre udskæringer. Nakkekam: En federe, mere bindevævsholdig og billigere udskæring end svinekam.
Hvor mange personer er der til en and?
I gamle dage sagde man, at 1 and var for lidt til 3 og for meget til 2 personer. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget anden vejer, men generelt får du mere kød jo større anden er, da skroget vejer nogenlunde det samme uanset, hvor meget den vejer.
Hvor lang tid skal and steges?
Med lidt svesker og æbler i enden på den, så har den en stegetid på 3 timer ved en temperatur på 150 grader varmluft. Så får du endda tid til at slappe af og nyde en øl, mens andestegen passer sig selv. Du kan sagtens lave stegen dagen før, og nøjes med at opvarme stykkerne, når du skal bruge dem dagen efter.
Kan man spise waldorfsalat til and?
Denne klassiske waldorfsalat er lige, som den skal være. Opskriften består af en lækker creme fraichedressing med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder. Det er både en nem, hurtig og lækker waldorfsalat og den passer godt til både kalkun, and og vildtretter.
Hvilken vin får man i kirken?
Kirkevin er den mest brugte altervin i kirkerne. Den har en god og fyldig smag. Vinen indeholder 15% alkohol, som bevirker en længere holdbarhed efter åbning.
Hvad betyder oblater?
En oblat eller et alterbrød, i den katolske kirke kaldet hostie efter indvielsen, er et møntformet brød, som bruges under nadveren, et taksigelsesritual i den katolske og den protestantiske kirke, indstiftet af Jesus som et mindemåltid aftenen før han blev korsfæstet.
Hvem bager oblater?
Danmarks første og eneste alterbrødsbageri. Diakonissestiftelsen har bagt alterbrød – også kaldet oblater – siden 1877.