Torsk er et godt bekendtskab, hvis den får følgeskab af en vin, der passer til tilberedningen. Til kogt torsk vil en Sauvignon Blanc være god. Er torsken stegt, vil en oversøisk Chardonnay med lidt mere fylde være et godt bud.
Hvilken vin passer til torsk?
Hvad er den bedste vin til torsk og lys fisk? Den bedste vin til torsk og lys fisk er ikke for kraftig i sin smag, men bør i øvrigt vælges mere efter tilberedningsmetode og tilbehør. Sauvignon Blanc, oversøisk Chardonnay, kølig Bourgogne, Beaujolais eller en tysk Spätburgunder er gode bud.
Hvad drikker man til rimmet torsk?
Rå fisk som sushi eller fisketartar har typisk godt af en frisk og liflig hvidvin - f. eks. en sauvignon blanc eller en riesling. Rimmet, gravad eller koldrøget fisk kan ligeledes ledsages af lette og liflige vine - igen kan en sauvignon blanc være fin.
Hvad er godt ved torsk?
Torsk er en kilde til magert protein samt rig på vitaminer og mineraler, herunder B-vitaminer, vitamin D og selen. Torsk indeholder omega-3-fedtsyrer, især EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre), som har vist sig at have gavnlige virkninger på hjertesundheden.
Hvad drikker man til fisk?
Chardonnay er også et populært valg til fisk, og det er ofte godt med en fadlagret udgave. Særligt varmrøget og grillet laks er godt med Chardonnay til. Stegt torsk spiller godt sammen med oversøisk Chardonnay. Pighvar egner sig også godt til Chardonnay, hvis ikke det skal være en fyldig Bourgogne.
Ovnbagt torsk - sådan laver du torsk i ovn
Hvilken vin til hvid fisk?
Vin til hvid fisk
Til hvid fisk der er let i smagen, passer en tilsvarende let hvidvin godt dertil. Et godt valg er en klassisk fransk chardonnay fra Bourgogne.
Hvilken fisk kan man drikke rødvin til?
En god allround rødvin til fisk, må gerne være let og frugtig. Prøv en fransk Beaujolais eller italiensk rødvin - enten barbera eller sangiovese.
Hvilke måneder skal man ikke spise torsk?
Fra september til april. En gammel fiskeregel siger, at alle måneder, som slutter på ”r”, er sæson for torsk. Det stemmer godt overens med spisekvaliteten for torsk, som topper i månederne september til februar.
Kan man fryse kogt torsk?
Både råt og tilberedt kød og fisk kan fryses. Kød: Råt kød kan ligge i fryseren i 3 måneder, mens det tilberedte kød kan holde sig 1 måned. Fisk: Rå fisk kan ligge i fryseren i 1 måned, mens det tilberedte fisk kan holde sig 3 uger.
Hvor meget torsk må man spise?
Fødevarestyrelsens råd om fisk: Spis fisk to gange om ugen til det varme måltid eller en gang om ugen og næsten hver dag som pålæg, gerne 300 gram om ugen • Varier mellem fede fisk fx laks, sild og makrel og magre fisk fx torsk, rødspætte og tun. Spiser man mere end 300 gram om ugen, vælg da magre fisk og opdrætsfisk.
Hvad bruger man Torsketunger til?
Torsketunger med friskkogt pasta og citronsauce
Tilbage til torsketunger, eller "lippur", som de kaldes på Færøerne. Der er 2 traditionelle måder at tilberede dem på hjemme på øerne: De koges eller steges, spises med kartofler og "smelt", 'løgsmelt' eller 'garnatálg' (som du finder beskrevet under "tilbehør".
Hvad er rimmet torsk?
Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.
Hvordan Rimmer man torsk?
Sådan rimmer du
Ved rimning drysses fiskestykkerne med salt, sukker og evt. krydderier, 3-4 % af fiskens vægt, (svarende til en ca. 3-dobbelt gourmetsaltning/sukring) og henstår 3-6 døgn på køl ved 3°C (afhængigt af egenkontrolsprogram).
Er torsk sundt?
Torsken er rig på jod og selen, hvilket er med til at styrke vores immunforsvar. Torsken har et højt indhold af A, E, D og B12 vitamin. Torsken indeholder få kalorier og er rig på protein, og den kombination gør at torsk er godt at spise, hvis man gerne vil holde vægten nede. Generelt er torsken en meget sund fisk.
Hvornår ved man at torsk er færdig?
Det vigtigste for det gode resultat er kernetemperaturen på fisken. På torsk skal den helst være omkring 45 ºC – generelt skal kernetemperaturen for fisk ligge på 45-52 ºC.
Hvornår skal man spise torsk?
- torsken er i sæson hele året rundt, men den gamle huskeregel med at spise torsk i måneder med R i er ikke helt tosset, selvom de små lækre sommertorsk er nu også er ret gode.
Hvor længe kan kogt torsk holde sig i køleskabet?
Fisk og skaldyr
Tilberedt fisk: 1-2 dage. Røget sild, makrel, ål, torskerogn: 4-8 dage, afhængig af hvor nyrøget varen er.
Hvor lang tid kan torsk holde sig i køleskabet?
Opbevar torsk i køleskabet eller i fryseren. Brug fersk fisk samme dag som du har købt den. I fryseren kan torsk holde sig i op til 6 måneder. Når du skal tø frossen fisk op, skal du gøre det i køleskabet.
Hvorfor må man ikke fryse kød 2 gange?
Råt kød må dog ikke genfryses uden at blive tilberedt. Det er ikke nødvendigvis sundhedsskadeligt, men proteiner og aromastoffer ødelægges, hver gang kødet fryses ned og tøs op. Der kan også være bakterier, der spreder sig, så hvis du alligevel gør det, skal du sørge for at opvarme kødet til 75° hele vejen igennem.
Hvor meget koster 1 kg torsk?
196,66 kr pr. kg. Torsk er en af de mest populære spisefisk i Danmark og har en fremtrædende plads i vores kulinariske tradition. Den er kendt for sit faste, hvide kød og delikate smag, og tilberedning af en hel torsk er en fantastisk måde at nyde denne lækre fisk på.
Hvad er den billigste fisk?
- Kuller, skrubber og ising er billigere alternativer til torsk og rødspætter. Der er mellem 20 og 30 procent i prisforskel, vurderer han. Torsk og rødspætter er ofte de fisk, som folk går med, fordi de bliver sat i forbindelse med bestemte årstider.
Kan man drikke øl til fisk?
Generelt kan man sige, at fede fisk skal serveres med øl, der har en høj alkoholprocent – og gerne i den lidt bitre retning, da bitterhed også er med til at balancere det fede. Det gør dog en stor forskel, på hvilken måde fisken er tilberedt.
Er det sundere at drikke rødvin end hvidvin?
Konklusionen er, at rødvin ser ud til at være en sundere løsning end hvidvin. Dog kan hvidvin af høj kvalitet faktisk have flere sundhedsmæssige fordele end visse rødvine.
Hvad er sundest øl eller rødvin?
Så i dag er der bred enighed blandt forskerne: Vin er ikke sundere end øl, men et moderat forbrug af øl og vin er forbundet med samme reduktion i risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdomme.