Det mørke kød har saft og kraft - og er lig med oksekød Det gør, at oksekødet - uanset om det er i form af tournedos eller roastbeef - passer godt til en vin, som ikke er for fyldig, men til gengæld har en mere elegant smag. En vin fra Bordeaux vil give måltidet et ekstra pift.
Hvilken vin til tournedos?
Et godt og klassisk vinvalg til kødet er en fransk vin fra Bordeaux. Her vil den ypperste vinledsager være en fra Pomerol. Generelt passer rødvine med druen cabernet sauvignon perfekt til kød. Prøv derfor også denne australske vin på druerne cabernet sauvignon og shiraz eller en shiraz fra St.
Hvad drikker man til oksefilet?
En lækker oksefilet med rødvinssauce passer eksempelvis perfekt til Bordeaux-vin, hvorimod Shiraz er selvskrevet til en flot oksefilet med pebersauce på grund af druens pebrede noter.
Hvilken vin egner sig til osso buco?
En god barbera d´alba, Valpolicella eller en montepulciano d´abruzzo vil være de bedste valg. En italiensk amarone passer også rigtig godt til denne kødbaserede gryderet, en østrigsk Cuvée og en oversøisk californisk pinot noir vil også fungere fint. Hvis hvidvin er det foretrukne valg, bør det være en fyldig variant.
Hvilken vin drikker man til ost?
De milde oste smager godt med halvsøde hvidvine som Riesling eller en ung frisk rødvin af typen Beaujolais. De mere lagrede oste kan klare gode fyldige tørre hvidvine som Chardonnay eller en rød Amarone. Kommen og vin smager ikke godt sammen, prøv i stedet en Malmsey.
Tournedos - sådan steger du bøffen perfekt!
Hvad drikker man til et ostebord?
Faste oste går godt med nogle rødvine, men ellers frugtige, fyldige hvidvine. Rødkitoste med aromatiske hvidvine med sødme eller hedvine med sødme. Blåskimmeloste med hvidvin eller rødvin med sødme og måske endda med høj alkohol, eksempelvis hedvine.
Hvilken vin til ostebord?
Til hvidskimmeloste, er en fransk Chablis på chardonnay druen eller en Champagne begge gode ledsagere. Eller prøv en californisk viognier eller en fransk orange vin. En rødvin der kan fungere hertil er en fransk Côtes du Rhône. Til rødkit-oste, er en halv-sød fransk gewurztraminer fra Alsace den bedste ledsager.
Hvorfor hedder det osso buco?
Ossobuco (fra italiensk osso buco = "knoglens hul") er en egnsret fra Piemonte og Lombardiet (med hovedbyen Milano) i Italien (fra Milano findes betegnelsen Ossobuco alla milanese). Navnet osso buco henviser til det hul, som er midt i benet, hvor marven sidder.
Hvilken rødvin drikker man til oksemørbrad?
Rødvin til oksemørbrad: Rødvin er det klassiske valg til oksemørbrad på grund af dens evne til at komplementere kødets rigdom og fedme på en enestående måde. En kraftig Cabernet Sauvignon fra Napa Valley, en italiensk Primitivo eller en fyldig Syrah fra Rhône-dalen er ideelle ledsagere til oksemørbrad.
Hvilken vin er god til oksemørbrad?
- Bordeaux.
- Cabernet Sauvignon.
- Malbec.
- Merlot.
- Syrah.
- Tempranillo.
Hvad drikker man til roastbeef?
Roastbeef er et magert stykke kød, og det er godt at have in mente, når du er på udkig efter vin til retten. Du bør vælge en ikke at for kraftig vin, så vinen ikke overdøver smagsindtrykket fra kødet. En fransk Bordeaux-vin er et godt og klassisk valg.
Hvad drikker man til oksemørbrad?
Vin til oksemørbrad med grønt tilbehør
Er tilbehøret mere finesserigt, og vælger du at nyde din oksemørbrad sammen med en jordskokkepuré eller grønt tilbehør frem for en fed sauce, kan du med fordel vælge en mere elegant vin fra det nordlige eller sydlige Rhône eller en Pinot Noir i en lidt kraftig stil.
Hvad drikker man til bøf stroganoff?
- Syrah.
- Nero d'Avola.
- Barolo.
- Bordeaux.
Hvad betyder ordet tournedos?
Ordet tournedos er fransk, af tourner 'vende' og dos 'ryg'. I dag anvendes ordet også om tournedos-tykke udskæringer af rygfileten fra større fisk.
Hvad drikker man til Beef Wellington?
Derefter bages den i ovnen, til butterdejen er sprød og gylden. Beef Wellington kan sagtens bære at blive serveret som en hel ret i sig selv. Madeirasauce er også et klassisk tilbehør at servere hertil, men du kan med stor succes lave en hvilken som helst portvinssauce eller rødvinsglace.
Hvilken vin er god til Chateaubriand?
Det kan måske overraske nogle, men Chateaubriand og hvidvin kan faktisk danne et harmonisk par sammen. Her er nøglen at vælge kraftigere hvide vine med en vis krop og intensitet, der kan matche rettens smagsprofil. En fyldig Chardonnay med noter af egetræ kan være et uventet, men vellykket match.
Hvilken rødvin til oksekød?
Rødvin passer perfekt med oksekød på grund af samspillet mellem garvesyren (tanninen) i vinen og proteinerne i kødet. Den kraftige oksekødssmag kalder på en vin, der også er kraftig i struktur og fylde. Gode eksempler på vine til oksekød er Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec og Bordeaux.
Hvad drikker man til oksesteg?
Mellemkraftig kød ret
Til den mellemkraftige ret - steg med fedtkant eller en entrecote, vil en italiensk Barolo eller primitivo være et godt valg. Jo mere fedt der er på bøffen, jo mere alkohol skal der være i vinen.
Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
Generelt set siger man, at et stort glas rødvin svarer til 100 kalorier, mens det ligger på cirka 90 kalorier for et stort glas hvidvin. Ergo: Du kan ikke bare hælde vin i dig og forvente, at det ikke vejer (tungt) i kalorieregnskabet.
Kan man spise marven i osso buco?
Den eneste ret, vi rigtig har tilbage med marv er Osso Buco – en aromatisk og kraftfuld egnsret fra Støvle-landet med langtidskogt kalveskank. Der ”smelter” marven så at sige ud i retten og er med til at give den maskulin karakter. Marv kan også bruges som erstatning for smør i risotto og andre varme retter.
Hvor sidder mørbraden på en ko?
Mørbraden er skåret af ryggen under rygsøjlen. Den kan tilberedes hel eller skæres i medaljoner. Inderlåret er den mest møre del af låret. Den kan laves til roastbeef eller skæres i schnitzler.
Hvor sidder entrecote på en ko?
Hvor sidder entrecote? Entrecote kommer fra oksefilet, som er oksens rygmuskel. En oksefilet kan tilberedes som en hel steg, men det kaldes en entrecote, når oksefileten skæres ud i bøffer. Typisk er en entrecote bøf mellem 2 og 3 centimeter tyk, og den egner sig derfor perfekt til at blive stegt på panden.
Hvad er sundest øl eller rødvin?
Så i dag er der bred enighed blandt forskerne: Vin er ikke sundere end øl, men et moderat forbrug af øl og vin er forbundet med samme reduktion i risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
Kan man drikke portvin til ost?
Portvin til ost og dessert
LBV og yngre Vintage port er også godt til stærkere oste som blåskimmeloste. Her er den klassiske kombination en Vintage portvin sammen med en Stilton ost. Mere modne udgaver eller andre Ruby typer med færre tanniner går fint sammen med oste, der er bløde og knap så kraftige, f.
Hvad drikker man til Brie?
Til hvidskimmeloste (Brie de Meaux, Brillat-Savarin eller Camembert) er Champagne eller fadlagret Chardonnay igen anbefalelsesværdigt, alternativt Chenin Blanc eller Riesling med nogen restsødme, specielt hvis ostene er skarpe og vellagrede.