Ring 1818 for at kontakte lægevagten. Hvis du eller den syge er i livsfare, skal du i stedet ringe 112 med det samme. Hvad skal du have klar, når du ringer?
Hvad er forskellen på 1818 og 1813?
1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik. Under særlige omstændigheder rykker Akuttelefonen 1813's lægerne ud på hjemmebesøg. Region Sjælland: Akuttelefonen kontaktes på telefonnummer 1818.
Hvem skal ringe 1818?
Ring 1818 hvis du bliver akut syg eller oplever akut forværring af sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid, Ring 112 ved livsfare.
Hvornår er det bedst at ringe til lægevagten?
Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten. Det vil være en læge, du kommer til at tale med. Tryk 2, hvis du er kommet til skade og har brug for at tale med skadesvisitationen og eventuelt få en tid på skadestuen eller en skadeklinik.
Hvornår skal man ringe til 1813?
Akuttelefonen 1813 modtager opkald fra borgere i Region Hovedstaden, der har behov for sundhedsfaglig hjælp, når egen læge har lukket. Du skal kontakte din egen læge ved sygdom eller skade på hverdage mellem kl. 08.00-16.00, og ringe 1813 på hverdage mellem kl. 16.00-08.00 og i weekender.
Danmark forklaret!
Hvornår er det bedst at ringe 1818?
Psykiatriske Akutmodtagelser: Ring 1818
Hvis du har psykisk sygdom og brug for akut hjælp, eller du er pårørende til én, kontakt Psykiatriske Akutmodtagelse.
Hvad er forskellen på lægevagten og 1813?
Lægevagten - 1813
Kontakt Lægevagten 1813 uden for din læges åbningstid, ved akut opstået sygdom eller skade, som ikke er livstruende. Læs mere her.
Hvad bruges 1818 til?
Ring 1818 for at kontakte lægevagten. Hvis du eller den syge er i livsfare, skal du i stedet ringe 112 med det samme.
Hvad kan man ringe til vagtlægen om?
Al kontakt til Lægevagten begyndes telefonisk. Du vil komme til at tale med en læge eller en sygeplejerske. 1813 har altid åbent. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer.
Kan man ringe til vagtlægen om natten?
Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.
Hvem tager telefonen ved lægevagten?
Når du ringer 7011 3131, er det en læge, der tager telefonen. Lægen vurderer i løbet af jeres samtale, hvad der skal ske. Hvis den lægelige vejledning i tele- fonen ikke er tilstrækkelig, vil lægen i de fleste tilfælde bede dig om at møde op på en af de 13 konsultationer i Region Midtjylland.
Hvad er akut behov for lægehjælp?
Ring til Læge- og Skadevagten på 70 11 07 07, hvis din læge har lukket og du er syg eller er kommet til skade og skal på skadestuen, skadeklinikken eller har behov for lægehjælp. Ved alvorlig ulykke eller livstruende sygdom ring 1-1-2.
Kan man gå direkte på skadestuen?
Når du ringer til lægen, vurderer lægen i telefonen, hvilken behandling du har behov for. Hvis lægen vurderer, at der er behov for at komme på skadestuen, kan han eller hun henvise direkte til skadestuen.
Kan man henvende sig direkte på skadestuen?
Du skal altid ringe til egen læge, vagtlæge eller skadetelefon/akuttelefon før du kan henvende dig på skadestue/akutmodtagelse ved akut ikke-livstruende sygdom eller skader. Ved alvorlig akut sygdom, ulykker og livstruende situationer skal du altid ringe 1-1-2.
Hvordan får man fat i vagtlægen?
I fremtiden skal du kun huske et telefonnummer, hvis du skal have fat i lægevagten, akuttelefonen til skadestue og skadeklinik, psykiatriens skadestuetelefon eller e-hospitalets rådgivningstelefon. Nummeret er 1818. Det besluttede et enigt regionsråd tirsdag eftermiddag, og nummeret tages i brug den 1. oktober.
Kan jeg gå til en anden læge end min egen?
Venter du med at vælge ny læge, skal du betale et gebyr for lægeskiftet. Vælger du en læge, der ligger mere end 15 km fra din bopæl (5 kilometer i hovedstadsområdet), accepterer du, at du ikke kan opsøge anden læge nær din bopæl i tilfælde af ikke-livstruende sygdom.
Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?
1813-lægevagten
eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt. Børn under 12 år bliver tilset af læger med særlig viden om børn.
Kan man ringe til vagtlægen med blærebetændelse?
Rigelig væske giver et godt flow i urinvejene og kan hjælpe med at skylle bakterierne ud og dermed forebygge urinvejsinfektion. Nogle kan have gavn af at drikke 2 glas tranebærsaft dagligt. Hvis du får symptomer på urinvejsinfektion eller feber, skal du kontakte din praktiserende læge eller vagtlæge.
Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?
Holder din egen læge lukket, og er du syg eller sløj, kan du i Danmark ringe til vagtlægen. Der er dog ting, du ikke skal ringe og spørge om. Der er også situationer, hvor du under ingen omstændigheder må ringe til en vagtlæge.
Hvem skal man ringe til hvis ens læge er lukket?
Du skal ringe til Lægevagten på tlf. 70 11 31 31, hvis du har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid. Du kan få brug for lægehjælp ved: pludselig opstået sygdom.
Kan lægevagten udskrive recepter?
Lægevagten udskriver ikke recepter på andet end ordinationer i forbindelse med en konsultation og et sygebesøg. Undtagelsesvis dog recepter på livsnødvendig medicin, der ikke kan afvente at egen læge åbner. Lægevagten udskriver ikke recepter på misbrugsmedicin.
Hvad koster det at ringe til vagtlægen?
154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1. Langt hovedparten af udgifterne går til honorering af de læger, der bemander lægevagten.
Hvad sker der når man ringer 1813?
Uden for egen læges åbningstid kan du ringe 1813 for at få en recept, hvis det er akut. Hvis det ikke er akut, skal du bede din egen læge om eksempelvis at udskrive p-piller. Vi udskriver ikke afhængighedsmedicin som morfin.
Hvem skal man ringe til hvis man er syg?
Hvis du får behov for hjælp ved sygdom eller skade, skal du ringe til din egen læge eller lægevagten – medmindre det drejer sig om alvorlige eller livstruende situationer. Her skal du som altid ringe 112. Egen læge kan kontaktes i hele åbningstiden på hver- dage kl. 8-16.