Ingredienser. Vegetabilsk olie (77%) (solsikkeolie 38%, rapsolie 25%, hørfrøolie 13%), vand, helt hærdet rapsolie, kaliumklorid, emulgator (solsikke- og SOJALECITHIN), surhedsregulerende middel (citronsyre, kaliumcitrat), naturlige aroma, vitamin A og D2.
Er Becel sundere end smør?
Becel har det laveste indhold af fedt og mættet fedt
en syvendedel af indholdet af mættet fedt i smør. Årsagen er, at produktet, som du kan se i ingredienslisten, består af hørfrø-, solsikke-, palme- og rapsolie, som primært indeholder de gode umættede fedtsyrer.
Er det godt at stege i Becel?
Hvis du er på udkig efter en sund og lækker erstatning for smør, så er Becel et oplagt valg. Becel er en smørbar olie, der er fyldt med hjertesunde umættede fedtsyrer og antioxidanter. Smør indeholder større mængder mættet fedt end Becel. Årsagen findes i at Becel er plantebaseret.
Er Becel Let sundt?
Alle smørbare Becel-produkter er gode alternativer til smør på dit brød. De er lavet på olier fra planteriget, og har derfor en høj andel af umættet fedt og indeholder omega-3. Udskiftning af mættede fedtstoffer i kosten med umættede fedtstoffer bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.
Er Becel margarine?
Becel er en let smørbar margarine fremstillet af solsikke-, hørfrø- og rapsolie, det giver en sund fedtkomposition med en høj andel af umættet fedt. Vegansk, nøglehulsmærket og fri for mælk. Opbevaring: Opbevaring: +4° - +8°C.
How Is Margarine Made? (And Why I Stopped Eating It)
Er margarine sundere end smør?
Planteolien i margarine er sundere end smør, men margarine bearbejdes under høje temperaturer for at opnå en fast form. Derved ændrer de kemiske bindinger sig, og der dannes transfedtsyrer, som sænker niveauet af det gode kolesterol, mens man får mere af det dårlige, hvilket øger risikoen for hjerte-kar-sygdom.
Hvad er sundest margarine eller olie?
Det dårlige fedt findes primært i animalsk fedtstof såsom smør, blandingsprodukter og hård margarine. Umættede fedt findes primært i vegetabilske olier og derfor er de som udgangspunkt et sundere valg end smør, blandingsprodukter og margarine.
Hvad er bedst Lurpak eller Kærgården?
Kærgården Smør har en mildere smag end Lurpak, og den henvender sig primært til børnefamilier, som måske foretrækker den bløde og runde smag i Kærgåden Smør frem for Lurpaks klassiske, syrnede smag. Det ligger også godt i tråd med, at Lurpak primært henvender sig til 'food lover' segmentet, siger Jesper Skovlund.
Hvad er sundest rigtig smør eller Kærgården?
Videnskaben vil sige, at det ikke har nogen betydning, og at Kærgården på grund af et større indhold af omega-3 er sundere end smør. Hvorimod mere alternative kostskoler vil sige, at Kærgården er et dårligt produkt, og at transfedtsyrerne kan gå ind og forandre cellernes funktionsdygtighed.
Er Lurpak og Kærgården det samme?
I slutningen af 1990'erne introduceredes Kærgården i England under navnet Lurpak Spreadable og i Tyskland under navnet Lurpak Streichzart. I 2000 markedsførtes produktet Nye Kærgården med 25 % mindre fedt, og den originale Kærgården blev også fremstillet i en økologisk udgave.
Hvilken plantemargarine er bedst?
Fri Plantemargarine bliver kåret til den bedste på grund af sin afbalancerede smag og flotte gule farve, der minder dommerne om rapsmarker. »Den er utrolig flot og den mest gule i testen.
Hvad er det bedste fedtstof at stege i?
Olier med mest mættede fedtsyrer tåler stegning bedre end olier med mest umættede. Steg i olivenolie, rapsolie og kokosolie, men ikke i solsikkeolie og græskarkerneolie, og vær forsigtig, hvis du steger i majsolie. Jo mere umættet olien er, jo lettere oxideres den og danner sunhedsskadelige stoffer ved opvarmning.
Hvad er forskellen på Lurpak smør og Lurpak smørbar?
Hvilken smør du skal vælge, afhænger af dit budget og om du spiser økologisk eller ej. Smør er smør – og om der står Lurpak, Thise, Naturmælk, Arla eller Kløverblomst på gør ikke den store forskel. Så længe det ikke er et blandingsprodukt, så hedder det som regel “smørbar”.
Hvad er let smør fra Lurpak?
Lurpak® Let Smør er kærnet i Danmark af frisk dansk fløde. Den fedtreducerede smør er ganske enkelt lavet på 3 naturlige ingredienser; smør, vand og salt.
Er der forskel på Bakkedal og Kærgården?
2002: Margarineproducenten Dragsbæk lancerer blandingsproduktet Bakkedal som en direkte konkurrent til Kærgården. Det indeholder 75 procent smør og 25 procent planteolie. Bakkedal skal bremse op for margarinefabrikkens årelange, økonomiske nedtur.
Hvad er mest usundt smør eller mayonnaise?
En sundere sammensætning af fedtsyrer Hvis man er typen, der gerne vil have smørelse under pålægget, kan det være en god idé at erstatte smør med mayonnaise, som både er sundere og ofte lettere at smøre tyndt ud. »Det allerbedste er helt at lade være, men mayonnaise har en sundere fedtsammensætning end smør.
Hvad er det sundest at stege i?
Planteolier, fx raps- og olivenolie, er gode kilder til fedtstof, når du vil spise sundt og klimavenligt. Når du vælger planteolier i stedet for hårde fedtstoffer, fx smør og kokosolie, er det godt for din sundhed, da du mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
Er olivenolie sundere end smør?
Olivenolie er også en meget sund olie, som også nedsætter forekomsten af hjertekarsygdom. Konklusionen er, at rapsolie og olivenolie fortsat er de sundeste olier, og smør er kommet lidt mere ind i varmen, som det næst-sundeste alternativ, og solsikkeolie, majsolie, vindruekerneolie er det mindst sunde.
Hvor meget smør må man spise om dagen?
25-30 gram olie, smør og margarine om dagen er passende. Det svarer til cirka to spiseskefulde. Højest ¼ af fedtet bør komme fra faste fedtstoffer (mættede fedtsyrer).
Hvilket land kommer Lurpak fra?
Lurpak er et dansk smørmærke, der siden 2012 har været ejet af Arla Foods. Inden da var Lurpak-mærket ejet af mejeriforeningen, og alle mejerier i Danmark kunne producere Lurpak på licens fra Mejeriforeningen.
Hvad er Bakkedal lavet af?
Økologisk smør, økologisk rapsolie, økologisk palmeolie*, vand, mælkesyrekultur, salt (1 %).
Er det godt at stege i smør?
Stegning i smør er væsentlig sværere end stegning i olie, fordi smør indeholder sukkerstoffer og protein, som nemt branker, når temperaturen bliver for høj. Omvendt bidrager smørret med en masse smagsstoffer, så derfor er det en fordel at bruge det i både stegning og bagning.
Hvad kan man bruge i stedet for smør?
I stedet for smør kan det være en fordel at bruge kokossmør eller olie (85 g olie til 100 g smør). Du kan også purere en avocado eller mose en banan. Begge dele har en smørlignende konsistens, men tilføjer lidt mere smag end smørret. Derfor bliver resultatet også sødere, samtidig med at du sparer lidt på kalorierne.
Hvad er Lurpak smørbar lavet af?
Lurpak® Smørbar indeholder både smørfedt og rapsolie for at gøre produktet smørbart. Lurpak® Smørbar består af 80% smør og 20% rapsolie. Lurpak® Smørbar har en meget tydelig og præcis smag af smør. Mat udseende og lidt fast, men smørbar konsistens.
Hvad er der sket med Oma margarine?
Otto Mønsteds Fond ejer alle aktier i Otto Mønsted A/S, som tilbage i 1981 frasolgte produktionen af margarine og dermed den landskendte opfordring til at ”sige navnet: Oma Margarine”. Siden har Otto Mønsted A/S været en investeringsvirksomhed.