Hvis du ønsker en mere stabil og ukrudtsfri overflade, kan stenmel være det bedste valg. Hvis du derimod ønsker fleksibilitet, god dræning, et materialer der er let at arbejde med og som er billigere, kan fugesand være mere egnet.
Hvad er bedst til fuger mellem fliser?
Almindeligt sand eller grus i terrassens flisefuger medfører meget tit fuger, der er grønne af ukrudt allerede efter den første sommer. Dette problem kan du imidlertid ofte løse med fugesand. Fugesand, der er beregnet til flisefuger, fylder fugerne godt ud, så fugerne dels bliver meget kompakte og dels fyldes helt op.
Kan man fuge med stenmel?
Stenmel anvendes oftest som belægning, men er også særdeles velegnet til at fuge med mellem for eksempel fliser. Derudover kan man også stampe det og bruge det til anlæggelse af stier i haver og på pladser.
Hvor bruger man stenmel?
Det kantede materiale har den egenskab, at det pakker sig rigtigt godt og kan anvendes i mange sammenhænge, hvor dette er nødvendigt. Stenmel kan bruges på parkeringspladser, på petanque-baner, på ridebaner, på tennisbaner, og så kan materialet bruges som fugemateriale mellem fliser, idet det giver ukrudt svære vilkår.
Kan ukrudt gro i stenmel?
Brug stenmel i ukrudtsbekæmpelsen
Fx hvis du bruger det som fugemateriale mellem fliserne. Desuden kan stenmel bruges under granitskærver og modvirker og hæmmer forekomsten af ukrudt. Husk imidlertid at vælge stenmel, som passer til farven af granitskærverne – det giver et flot udtryk.
Stenmel - Hvad kan du bruge det til? Bliv klogere her.
Hvad er forskellen på fugesand og strandsand?
Hvid sand, strandsand og fugesand benyttes også ofte om den samme type sand, men rigtigt strandsand har alt for runde sandkorn til at være egnet som fugesand, så her bør du være opmærksom. Vi forhandler ikke strandsand med de runde sandkorn, så hos FC Beton får du fugesand med skarpe kanter som pakker sig bedre sammen.
Kan man støbe med stenmel?
Stenmel minder om sand, men på grund af en meget kantet kornform og forholdsvis store variationer af kornstørrelsesfordelinger er stenmel hidtil kun anvendt i meget begrænset omfang til betonproduktion i forhold til de mængder stenmel, der er til rådighed.
Hvornår bliver stenmel hårdt?
Stenmel er meget fint, og når det kommer i kontakt med vand, såsom regn, vil stenmel binde sig hårdt fast til de belægningssten, fliser og kopsten mv., som stenmelet ligger på. Denne misfarvning pynter bestemt ikke, men misfarvningen bør forsvinde over tid pga. den anelse syre der findes i regn.
Kan stenmel misfarve fliser?
Stenmel i sig selv misfarver ikke, men hvis stenmel ikke bliver fejet væk fra fliserne kan det binde sig i overfladen af belægningen. Stenmel er et meget fint materiale som når det kommer i forbindelse med vand såsom regn, vil binde sig i overfladen på belægningssten og havefliser.
Kan man blande cement i stenmel?
Du får kun den ukrudthæmmende effekt ved at bruge DANSAND® Stenmel for sig. Altså kan du ikke blande det med et andet materiale som for eksempel cement eller andre sandtyper.
Hvor meget stenmel pr m2?
Den rette mængde stenmel
Skal man lægge det på en m2 med en højde på ca. 10 cm, skal man bruge omkring 200 kg.
Hvilket fugesand skal jeg vælge?
Overordnet set anbefaler, og oplever vi i GP Anlæg, at folk vælger fugesand til smalle fuger, hvor stenene i belægningen ligger tæt, mens der anvendes fastfuge til brede fuger, hvor stenene ikke ligger så tæt. Fastfuge anvendes typisk også, hvis man vil anvende arealet som terrasse.
Hvilket sand bruger man mellem fliser?
Fugesand er det sand, du har i fugerne mellem dine udendørs sten og fliser, og dets fornemste opgave er at holde din belægning på plads - og skåne sten og fliser, når du kører bilen over dem.
Hvilken slags sand mellem fliser?
Fugesand er fint sand af kantede sandkorn, som bruges mellem fliser i udendørs belægninger. Når du har lagt sten eller fliser udendørs, er det helt afgørende, at du fylder fugerne med fugesand. Og det skal være den rigtige type – for ellers vil ukrudtet på ganske kort tid skyde op og overtage det hele.
Hvilket sand skal man bruge til fliser?
FLISESAND (AFRETNINGSSAND) 0-4 MM
Flisesand har mange navne – afretningssand, brolæggersand, fyldsand, bakkesand, gult sand – og er et vigtigt element, når der skal lægges belægning, fx en ny fliseterrasse. Flisesand er nemt at udjævne og arbejde med, idet det er mindre lerholdigt end fx bundsikringssand.
Kan man bruge stenmel til terrasse?
Stenmel kan derfor godt bruges i fuger mellem alle former for belægningssten, men for at være på den sikre side, anbefaler vi at fuger i både indkørsel og terrasse laves med fugesand i stedet for med stenmel.
Hvor langt rækker 20 kg fugesand?
Der er 20 kg sand i en pose, og det rækker til ca. 5-10 m².
Hvordan undgår man ukrudt mellem fliser?
Du kan forebygge ukrudt i fugerne mellem fliserne, hvis du fejer fliserne med en stiv kost en gang hver eller hver anden uge. Dermed forhindrer du ukrudtet i at vokse fast i fugerne, og du undgår også, at der samler sig jord og andet skidt i fugerne, som ukrudtet kan vokse i.
Kan man blande cement i fugesand?
Nogle vælger også at blande fugesand med cement for at få beton og mørtelmix, så også dette kan det praktiske sand anvendes til.
Hvor køber man stenmel?
Mange byggecentre tildeler afhentning hvor du bestiller billig stenmel på nettet men selv henter i byggemarkedet. Eksempelvis Stark, Bauhaus, Bygma, 10-4, Silvan, XL-Byg, Jem og Fix, Davidsen og Harald Nyborg.
Hvor meget vejer 1 m3 stenmel?
Stenmel vejer ca 1600 kg/m3.
Kan man lægge fliser i stenmel?
Både stenmel og fugesand kan bruges til at fylde fugerne mellem fliser.
Kan man bruge stenmel til indkørsel?
Stenmel er et af de mest udbredte og populære materialer til haver og indkørsler. Melet er – som navnet fortæller – lavet af knust granit eller sten. Det findes i mange farvevarianter, og du kan bruge materialet til mange formål omkring boligen.
Hvilken sand til slidlag?
Støbesand bruges normalt til pudse- og støbearbejde udvendigt og indvendigt, ved slidlag og til gulve. Størrelse: 0-4 mm.