Vores mission At gøre livet lettere for mennesker med behov inden for intim sundhedspleje.
Hvad handler Coloplast om?
Coloplast A/S er en 100 % danskejet virksomhed med hovedsæde i Humlebæk i Nordsjælland. Coloplast Danmark A/S er det danske datterselskab, som markedsfører og sælger sygeplejeartikler i Danmark og i Island inden for områderne stomi, kontinens og urologi samt hudpleje og sårbehandling.
På hvilke markeder er Coloplast repræsenteret?
Virksomheden havde en omsætning på 24.500 millioner DKK i regnskabsåret 2022/2023. Europa udgør det største marked, men over de seneste år er særligt det nordamerikanske marked vokset hurtigt. Coloplast er noteret på Københavns Fondsbørs og har i lange perioder været en del af C20-indekset.
Er Coloplast A S børsnoteret?
Coloplast B A/S er optaget til handel på Nasdaq Copenhagen, hvor aktien har været børsnoteret siden 1983. Her handles aktien under tickeren COLO-B, og aktien er en del af C25-indekset.
Hvilke lande er Coloplast i?
- Algeria (fransk, arabisk) ...
- Congo, Egypten, Kenya, Marokko, Nigeria, Sudan, Tunesien (fransk, arabisk, engelsk) ...
- Libyen (fransk, arabisk, engelsk) ...
- Sydafrika (engelsk) ...
- Hong Kong (kantonesisk, mandarin, engelsk) ...
- Indien (hindi, engelsk, kannada, malayalam, tamil, bengali, og telugu) ...
- Irak (fransk, arabisk, engelsk)
Coloplast Alterna® 1 styk system
Hvem ejer Coloplast?
Hovedaktionær i Coloplast A/S, Niels Peter Louis-Hansen, vil som led i et generationsskifte stifte et holdingselskab. Selskabet stiftes sammen med Coloplasts næststørste aktionær Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Holdingselskabet skal sikre den langsigtede stabilitet og udvikling af Coloplast.
Hvem startede Coloplast?
I år er det 60 år siden, at sygeplejerske Eli- se Sørensen startede Coloplast sammen med civilingeniør og plastikfabrikant Aage Louis-Hansen og hans hustru Johanne Louis-Hansen, som var uddannet sygeple- jerske.
Er Coloplast dansk?
Coloplast A/S er en dansk børsnoteret virksomhed med hovedsæde i Humlebæk i Nordsjælland.
Hvor mange ansatte har Coloplast?
HUMLEBÆK: Coloplast med hovedsæde i Humlebæk har nu rundet 12.000 medarbejdere globalt. Samtidig stiger såvel markedsandelen samt overskuddet.
Er Coloplast en udbytte aktie?
Coloplast er en af de danske udbytteaktier, der betaler halvårligt udbytte. Det vil sige, at selskabet udbetaler udbytte to gange om året, normalt i maj og december måned.
Hvorfor er Coloplast aktien faldet?
Coloplast udgav deres Q4 regnskab for regnskabsåret 2022/2023. Virksomheden viste både postive samt negative takter. Markedet reagerede dog negativt og sendte aktien voldsomt ned.
Er Coloplast en god investering?
Coloplast B ligger i en tilnærmet horisontal trendkanal på mellemlang sigt og videre udvikling i samme retning indikeres. Aktien har støtte ved cirka 862 kroner og modstand ved cirka 964 kroner. RSI er over 70 efter et godt kursopsving de sidste uger. Aktien har et stærkt positivt momentum og videre opsving indikeres.
Hvem har opfundet stomiposen?
Hjemmesygeplejerske Elise Sørensen opfandt i 1954 stomiposen, efter at hendes lillesøster som 32-årig fik lavet en kolostomi. Inden hendes opfindelse måtte stomipatienter leve med en metalkapsel eller en gummibeholder, der blev sat hen over stomien og holdt fast med et bælte.
Hvad giver Coloplast i udbytte?
Deres største markeder er Europa, Nordamerika og Sydamerika. I 2022 udbetaler Coloplast A/S for foråret et udbytte på 5 DKK pr. aktie.
Hvornår får man en stomi?
Der er mange forskellige årsager til, at man kan få brug for at få anlagt en kunstig tarmåbning, en stomi. Kronisk forstoppelse, problemer med at holde på afføringen, betændelse i og omkring endetarmen, tryksår på korsbenet, tarmslyng og skade på tarmen er blot nogle af årsagerne.
Hvad er årsagen til stomi?
Det at anlægge en stomi (åbning mellem tarm og hud) giver mulighed for at behandle forskellige sygdomme med operation, også når det ikke er muligt eller forsvarligt at sy tarmen sammen igen.
Hvor mange i Danmark har en stomi?
Det vurderes, at der er omkring 14.500 mennesker, som har stomi i Danmark.
Hvad er stomipleje?
Stomipleje indebærer rengøring af selve stomien og den omkringliggende hud samt bandagering af stomien med en optimal bandage som sikrer opsamling af afføring/urin med bedst mulig beskyttelse af huden omkring stomien.
Hvordan plejer man stomi?
Du skal naturligvis være lidt forsigtig, når du rengører din stomi, men der er ingen grund til at være bange for at røre ved den. Når du skal gøre stomien ren, skal du bare bruge almindeligt vand og en blød serviet. Stomien og huden omkring har ikke brug for sæbe for at blive rengjort – faktisk kan sæbe irritere den.
Hvordan ser en stomi ud?
Sådan ser en stomi ud
Stomien (se nedenstående billede) er rød, våd og varm på samme måde som slimhinden i munden. Slimhinden kan bløde lidt, hvis du rører ved den. Det er normalt og kan sammenlignes med det, du kan opleve, når du børster tænder.
Hvor ofte skal en stomi tømmes?
Hvor ofte skal jeg skifte posen? Du skal skifte posen så ofte, som stomisygeplejersken rådgiver dig til. Som udgangspunkt skal en 1-dels pose skiftes mindst en gang dagligt. Har du et 2-delt system, skal basispladen skiftes hver anden dag, men posen dagligt.
Kan man tisse med stomi?
Hvis man har fået fjernet blæren ved en operation, er det nødvendigt at sikre afløb for urinen på anden måde. Dette kan ske på flere måder, f. eks. ved hjælp af en stomi, hvor urinen føres ud i en pose på maven eller via en ny blære lavet af et stykke tarm.
Hvem får kolostomi?
kræft medfører, at tyktarmen eller endetarmen skal fjernes, er det nødvendigt at anlægge en kolostomi. Andre årsager kan omfatte betændelsestilstande i tyktarmen, f. eks. Crohns eller Colitis ulcerosa, udposninger på tarmen eller skader på tarmen (ulykker).
Hvor mange har kolostomi?
I Danmark er der ca. 11.000 mennesker med stomi, heraf ca. 7.000 med kolostomi, ca. 2.500 med ileostomi, og ca.
Hvordan skifter man en stomi?
- Sæt en affaldspose i bukselinningen med et par klemmer.
- Tag den gamle plade/pose forsigtigt af.
- Tjek pladens bagside for at vurdere, om der er fugt, som har opløst pladen.
- Kassér den brugte bandage i affaldsposen.
- Vask stomi og hud med en våd gazeserviet.