75 pct. af de adspurgte forventer nemlig at spise and juleaften, mens 65 pct. forventer at spise flæskesteg,” fortæller Nina Preus og fortsætter: ”Til sammenligning – og måske supplement – forventer 14 pct., at julebordet byder på medister.”
Hvad spiser de fleste danskere til juleaften?
Er der flest der spiser and eller flæskesteg? Blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% får flæskesteg, mens mere beskedne 6% spiser gås.
Er der flest der spiser and eller flæskesteg?
af de danskere, som fejrer jul, har and er på menuen juleaften. Derefter følger flæskesteg med 60 pct og så er der langt ned til nummer tre på listen, som er medisterpølse med 14 procent. Otte procent spiser kalkun, mens fem procent vælger gås.
Hvad spiser man juleaften i Jylland?
6 ud af 10 sønderjyder svarer i undersøgelsen, at de spiser and juleaften, mens 5 ud af 10 spiser flæskesteg. Hver fjerde sønderjyde – og dermed næsten tre gange så mange som landsgennemsnittet – spiser kalkun juleaften, mens mere end hver fjerde nordjyde og hver tredje fynbo foretrækker medisterpølsen.
Hvad spiser man til juleaften i England?
Det gøres på mange forskellige måder, her er et udpluk. I England spiser man julemad om eftermiddagen d. 25. december, på ”Christmas Day” og den består typisk af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn.
Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul?
Hvad spiser man til juleaften i Tyskland?
Det kan både være den helt traditionelle julegås, and eller kalkun. Ifølge en repræsentativ meningsmåling fra Civey fra slutningen af november har 13,4 procent af tyskerne planer om at servere fjerkræ juleaften, mens 8,8 procent spiser flæskesteg og 8,6 procent spiser fisk.
Hvad spiser man i Holland til juleaften?
Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.
Hvad spiser man til juleaften i Spanien?
Julemad i Spanien
december, juleaften, hvor de spiser den obligatoriske Serrano skinke, men fisk og skaldyr spiller også en stor rolle i menuen, især kongerejer. Til dessert er der sød mandel turrón og Roscón de Reyes, en kage fyldt med flødeskum med kandiserede frugter på toppen og en bønne og en figur inde i midten.
Hvad spiser man i Italien til jul?
Juleaften står på fisk og skaldyr
Men mest bemærkelsesværdigt er juleaftensmåltidet over hele Italien en kødfri middag, der foretrækkes fisk og skaldyr. Juledag byder menuen på antipasti, osteborde og charcuteri, forret, secondo( hovedret) og desserten – og nogle gange endda mere end det.
Hvad spiser man til juleaften i Finland?
Juleaften, den 24., spiser man risengrød med en mandel i om formiddagen. Om eftermiddagen går mange finner på kirkegården og sætter lys på deres kæres grave. I Finland danses der også om juletræet, og man spiser smörgåsbord og skinke og postejer til aftensmad.
Hvilket land opfandt flæskesteg?
Flæskesteg er en traditionel dansk madret af svinekød.
Hvad er mest populært at spise juleaften?
Og selv om flere og flere danskere skærer ned på kødet, så er det ikke dét, vi ser juleaften. And (78%) og flæskesteg (65%) udgør for de fleste den klassiske julemad – og som man kan se, så er der mange, der spiser begge dele. Der spises stadig også gås (5%) og kalkun (7%) til juleaften, men det er ikke i vækst.
Hvad spiser man i Norge til jul?
- Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
- Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
- Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
- Småkaker.
Hvad er det mest spiste julemad?
Mere end 8 ud af 10 danskere forventer nemlig brun sovs, brunede og hvide kartofler samt risalamande juleaften. Hele 78 pct. forventer derudover saftig andesteg, mens 64 pct. forventer flæskesteg med sprøde svær.
Hvor mange procent spiser flæskesteg juleaften?
80 procent af de danskere der fejrer jul, spiser flæskesteg enten juleaften og/eller til julefrokosten. Det viser en undersøgelse YouGov har lavet for Danish Crown. Når tre ud af fem danskere sætter sig til bordet for at fejre juleaften, så er der tilberedt to slags kød.
Hvor mange procent spiser andesteg juleaften?
En analyse finder, at blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% flæskesteg, nogle får begge dele, og kun få spiser andet [2]. Kapløbet mellem and og flæskesteg har stået på i 130 år [3]. Der er årligt diskussion om, hvorvidt andesteg eller flæskesteg er mest dansk eller mest traditionelt.
Hvad spiser man i Frankrig til jul?
Bliver man inviteret på julemiddag i Frankrig kan man derfor være heldig at få jomfruhummer, fois gras, østers eller kammuslinger til forret. Hovedretten kan herefter bestå af fisk, vildt eller fjerkræ som typisk enten er kalkun eller kapun (en kastereret hane, red.) fyldt med kastanjer og valnødder.
Hvad spiser man til jul i Belgien?
I Belgien indeholder julebordet traditionelt rige retter, herunder fiskeretter, forskellige typer kød og særlige juledesserter. Belgien er kendt for sin fremragende chokolade og byder således på et bredt udvalg af chokoladegaver og slik ved juletid.
Hvad er spansk julemad?
De traditionelle spanske juleretter tæller blandt andet stegt lam og kalkun samt skaldyr, mens turrón (en slags nougat-konfekt) og helligtrekongerskage er blandt de søde sager, man ikke bør snyde sig selv for.
Hvad spiser man til jul i Grækenland?
Efter messen spiser grækerne stegt kalkun med kastanjer, ris og en nøddekage kaldet kourambiethes. Til dessert får de baklava, som er en anden sød kage fyldt med mandler og kanel og derefter dyppet i citronsirup. I mange græske hjem er det en tradition at have en bowle af træ med et stykke snor spændt ud langs kanten.
Hvad får man i Norge juleaften?
Det serveres som regel juleaften. I Norge er der to udfordrere til titlen som årets populæreste julemad - ribbe (flæskesteg) og pinnekjøt (lammeribben). Ribbe har som oftest vundet det slag, men pinnekjøt vinder mere og mere frem for hvert år. I mange hjem serveres begge retter, og slaget ender derfor uafgjort.
Hvad spiser spanierne til nytår?
3. Spanien: At spise 12 druer. Spanierne starter deres nytår med at spise 12 druer, der symboliserer hvert slag af uret. Traditionen begyndte i slutningen af 1800-tallet og menes at afværge det onde, samtidig med at det øger dine chancer for et velstående og heldigt nytår.
Hvornår spiser man julemiddag i England?
England: Tålmodig venten
bliver der hængt strømper op på pejsen eller i fodenden af sengen. Næste morgen er strømperne fyldt med gaver, og de store gaver er lagt under juletræet. Man spiser julemiddag kl. 14.00 med gåsesteg, Plum-Christmas Pudding og forskellige postejer.
Hvordan holder man jul i England?
Englænderne pynter deres hjem med kristtjørn og kæder af kulørt papir. En krans af kristtjørn med røde bånd hænges på fordøren, og den obligatoriske mistelten hænges op i stuen. De laver fyldte postejer (“mince pies”), julekage (“Christmas cake”), og julebudding (“Christmas pudding”).
Hvad spiser man på Færøerne til jul?
På Færøerne er den ældste og mest traditionelle julemad ræstur fiskur, der på dansk er fermenteret fisk. Fisken hænger til tørre i mange måneder op til jul og har en karakteristisk duft, som de fleste færinger forbinder med jul.