En analyse finder, at blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% flæskesteg, nogle får begge dele, og kun få spiser andet [2]. Kapløbet mellem and og flæskesteg har stået på i 130 år [3].
Hvad spiser danskerne mest juleaften and eller flæskesteg?
Når det gælder det proteinholdige hovedelement i julemenuen, er det særligt and og flæskesteg, der splitter nationen. 7 ud af 10 danskere svarer i undersøgelsen, at de spiser and juleaften, mens mere end 6 ud af 10 spiser flæskesteg.
Hvad spiser de fleste danskere juleaften?
Mere end 8 ud af 10 danskere forventer nemlig brun sovs, brunede og hvide kartofler samt risalamande juleaften. Hele 78 pct. forventer derudover saftig andesteg, mens 64 pct. forventer flæskesteg med sprøde svær.
Er der flest der spiser and eller flæskesteg?
Blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% får flæskesteg, mens mere beskedne 6% spiser gås.
Hvad er mest populært and eller flæskesteg?
Over halvdelen af danskerne - 60,6 procent - spiser and til jul, og det gør retten til den mest populære på de danske juleborde den 24. december. Flæskestegen er også godt med, men når ikke samme popularitet som and. Flæskestegen spises »kun« af 45,9 procent af de adspurgte.
Den perfekte FLÆSKESTEG med sprød svær! HVER GANG!!!
Hvor mange danskere spiser flæskesteg juleaften?
Juleaften skal 57 procent af danskerne have flæskesteg, som især hitter blandt indbyggerne i Region Sjælland. Her er flæskesteg på julebordet i 7 ud af 10 husstande.
Hvor mange procent af danskerne spiser and til jul?
Og det gælder også for julemaden. Og selv om flere og flere danskere skærer ned på kødet, så er det ikke dét, vi ser juleaften. And (78%) og flæskesteg (65%) udgør for de fleste den klassiske julemad – og som man kan se, så er der mange, der spiser begge dele.
Hvad spiser flest danskere?
Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter.
Hvad spiser man mest til jul?
75 pct. af de adspurgte forventer nemlig at spise and juleaften, mens 65 pct. forventer at spise flæskesteg,” fortæller Nina Preus og fortsætter: ”Til sammenligning – og måske supplement – forventer 14 pct., at julebordet byder på medister.”
Hvor mange procent spiser and?
Cirka 95 procent af danskerne fejrer juleaften, og af dem spiser hele 78 procent and, mens 65 procent (også) får flæskesteg.
Hvor mange i Danmark spiser and juleaften?
Mens to ud af tre af de adspurgte spiser gris juleaften, er det hele otte ud af ti, der spiser and. Det gør de to dyr til de klart fortrukne på danskernes julebord.
Er Flæskesteg en dansk ret?
Flæskesteg er en traditionel dansk ret, der tilberedes med sprød svær og serveres med hvide- og brunede kartofler, lun rødkål, brun sauce samt sødt og surt.
Hvad spiser amerikaner juleaften?
På det traditionelle julebord i USA finder man ofte stegt kalkun med stuffing. Er du træt af den danske flæskesteg eller and, så prøv at arrangere en julemiddag “the american way”.
Hvilket land kommer flæskesteg fra?
Hvor på grisen kommer flæskesteg fra? Før i tiden kom flæskestegen fra skinken på grisen, som er fra grisens yderlår. I dag er det mere almindeligt, at flæskestegen kommer fra grisens nakke- eller svinekam og svinebrystet. Derfor kan stegen enten hedde en nakkekam, svinekam, ribbenssteg eller skinkesteg.
Hvornår begyndte man at spise flæskesteg til jul?
Flæskestegen som julemåltid kan spores flere hundrede år tilbage – helt tilbage til middelalderen. Dengang lod man grisene spise sig fede og mætte hele efteråret. I november blev de slagtet, og i december passede det med at spise grisene til jul, inden de havde ligget for længe i saltlagen.
Hvor mange procent spiser andesteg?
Spises ofte sammen med flæskesteg og deler tilbehør med flæskesteg: De brunede kartofler, rødkålen, den kraftige sovs. 70 procent af danskerne spiser andesteg juleaften. Ænder slagtes normalt efter 8 uger.
Hvad spiser man om julen i England?
I England spiser man julemad om eftermiddagen d. 25. december, på ”Christmas Day” og den består typisk af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn.
Hvor spiser man KFC til jul?
I Japan er dybstegt kylling – og særligt varianten fra den amerikanske fastfood-gigant Kentucky Fried Chicken (også kendt som KFC) – nemlig kongen af julebordet. - KFC er helt klart en fast del af det at fejre jul i Japan.
Hvad spiser de i Tyskland til jul?
Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.
Hvilket kød spiser vi mest i Danmark?
Det er de klassiske kødtyper okse- og grisekød, der dominerer danskernes kødtallerkener. Når danskerne spiser kød til aftensmad, er det hver tredje der spiser grise- eller oksekød. Samme mønster er også tilfældet ved udespisning og takeaway, hvor oksekød er den mest spiste kødtype.
Hvilken slags kød spiser danskerne mest?
Når der spises kød til aftensmad, er det oftest oksekød, grisekød eller kylling, der ligger på tallerkenen. Det er oftere yngre danskere, der vælger oksekød eller kylling, mens det oftere er danskere over 50 år, der vælger grisekød. Ved udespisning er det ligeledes oftest oksekød, grisekød og kylling, der spises.
Hvad for noget kød spiser danskerne mest af?
Mænd spiser lidt oftere kød end kvinder og de ældre forbrugere lidt oftere end de yngre. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte.
Hvor mange tons and spiser danskerne hvert år?
fact. Hvert år smider danskerne 814.000 ton spiseligt mad ud!
Hvad er det mest spiste julemad?
Dagen i dag fremstår ande- og flæskesteg som de mest almindelige retter på julebordet. Og så er der jo et væld af andre specialiteter, som det danske julebord kan byde på.
Hvad spiser man til jul i Jylland?
Ligesom juleaften har sine madtraditioner, består julefrokosten af traditionelle retter – koldt smørrebrød, gerne med marineret sild som en hovedingrediens, suppleret af lune retter som flæskesteg, frikadeller, leverpostej, medisterpølse og mørbrad.