Sådan forbereder du svar på spørgsmålet “hvad er dine svagheder?” Find en svaghed, der ikke er kritisk for stillingen, du søger. Erkend, hvor du mangler erfaring, men vend det til noget positivt. Fortæl, hvad du glæder dig til at lære.
Hvad er dine svage sider jobsamtale?
Hvad kan mine svage sider være? Læg vægt på de arbejdsmæssige steder, hvor du gerne vil udvikle dig og blive bedre, eller fremhæv den positive effekt dine svagheder også kan have. Er du fx detaljeorienteret, kan du nævne at du sjældent laver sjuskefejl, men at du arbejder på at have øje for det store billede.
Hvad kan være ens svagheder?
- "Jeg har tendens til at fokusere på detaljer" ...
- "Jeg har svært ved at give slip på arbejdsopgaver" ...
- "Jeg har svært ved at sige nej" ...
- "Jeg bliver utålmodig, hvis opgaver tager længere tid end beregnet"
Hvad er dine styrker eksempler?
- “Jeg har sans for detaljer og udsmykning” En af mine stærke sider er, at jeg har sans for detaljer og udsmykning. ...
- “Jeg er god til at håndtere forandringer” En af mine styrker er, at jeg er god til at håndtere forandringer. ...
- “Jeg er god til at have overblikket”
Hvorfor skal vi vælge dig?
Fokuser på dine styrker, færdigheder og erfaringer, der gør dig til den ideelle kandidat til stillingen. Del eksempler fra din tidligere arbejdserfaring og personlige egenskaber, som vil gøre dig værdifuld for virksomheden. Udtryk din motivation og vis hvordan du vil bidrage til virksomhedens vækst og succes.
HVAD ER DIN STØRSTE Svaghed? (11 GODE SVAGHEDER at bruge i ET JOBINTERVIEW!)
Hvorfor er dette job et godt match til dig?
Bestem, hvordan du er unikt kvalificeret
Når du ved, hvad en virksomhed har brug for, kan du finde ud af, hvordan du passer ind. Med dit svar vil du gerne “prøve at demonstrere, hvorfor du vil lykkes i rollen [og] være en værditilvækst til holdet – og hvorfor du er begejstret for rollen,” siger Vindbjerg.
Hvorfor vil du arbejde for os svar?
“Hvorfor vil du arbejde her hos os?” Her skal du gerne demonstrere, at du kan løse de opgaver, der er stillet i jobopslaget. Nævn gerne at du er meget interesseret i (og motiveret for) at arbejde med at løse netop de opgaver.
Hvorfor vil jeg gerne arbejde hos jer?
Det kan være en god idé at give et eksempel på, hvad der har motiveret dig til at søge stillingen. Måske har du set en interessant artikel om virksomheden, eller også har du haft et godt møde med en af medarbejderne. Dette kan give en god fornemmelse af, hvorfor du søger netop denne stilling.
Hvad kan personlige styrker være?
- Visdom. Kreativitet. Nysgerrighed. Dømmekraft. Videbegær. Perspektiv.
- Mod. Gejst. Tapperhed. Vedholdenhed. Ærlighed.
- Medmenneskelighed. Kærlighed. Venlighed. Social intelligens.
- Retfærdighed. Fairness. Samarbejde. Lederskab.
- Selvbeherskelse. Tilgivelse. Beskedenhed. Forsigtighed. Selvkontrol.
- Transcendens.
Hvad er personlige styrker?
Styrker – Brug dine personlige styrker rigtigt i dit job og opnå trivsel. Dine styrker, også kaldet dine personlige styrker, er karaktertræk alle mennesker besidder. Når du anvender dine styrker præcis som falder dig helt naturligt, er du autentisk og tro mod dig selv.
Hvad skal man sige om sig selv til en jobsamtale?
- Fokusér på emnerne uddannelse, karriere og seneste eller mest relevante erfaring i forhold til det pågældende job.
- Lad din fortælling bygge på din ansøgning og CV, uden du refererer dit CV slavisk.
- Fortæl kort om din vej på arbejdsmarkedet.
Hvordan beskriver man sine kompetencer?
Eksempler på personlige kompetencer: udadvendt, initiativrig, humoristisk, detaljeorienteret, energisk, positiv, nysgerrig, struktureret, grundig, beslutsom, god til at samarbejde osv. Eksempler på faglige kompetencer: retstavning, kundebetjening, div. IT-programmer, projektledelse, planlægning, god sælger osv.
Hvad siger dine kollegaer om dig?
Fortæl om, hvordan du har fået ting gennemført, hvilke resultater du tidligere har skabt. Fremhæv dine evner, interesser og særlig erfaring. Sig at du er overbevist om, at du vil kunne gøre en positiv forskel for virksomheden, og du vil være med til at skabe overskud, trivsel og resultater.
Hvad spørger man om til en jobsamtale?
- Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv? ...
- Hvorfor har du søgt jobbet hos os? ...
- Hvad er dine stærke sider? ...
- Hvad er dine svage sider? ...
- Hvad havde du af ansvar og opgaver i dit sidste/nuværende job? ...
- Hvordan arbejder du under pres? ...
- Hvordan prioriterer og planlægger du dine opgaver?
Hvor ser du dig selv om 5 år jobsamtale?
Du kan svare med: “Om fem år vil jeg gerne være i en stilling, hvor jeg ved mere om mine længerevarende karriereønsker som designer. Jeg vil have erfaring med at arbejde for et designbureau og vide mere om branchen generelt.
Hvad kan mine styrker være?
- Kreativitet. Du tænker tit 'Hmm, gad vide, om det kan gøres på en ny eller smartere måde? ...
- Nysgerrighed. Du elsker at stille spørgsmål og fordybe dig. ...
- Dømmekraft. Du er god til at se ting fra flere vinkler. ...
- Videbegær. Du elsker at lære nye ting. ...
- Visdom. ...
- Mod. ...
- Vedholdenhed. ...
- Ærlighed.
Hvad er en styrketest?
VIA-styrketesten består af en række udsagn, som eleverne skal svare på og som til sidst giver en oversigt over deres mest fremtrædende styrker ud fra deres egne svar. VIA er det førende center inden for forskning i karakterstyrker, og VIA-styrketesten er den mest anvendte styrketest.
Hvad er indre styrker?
Hvad er Indre Styrke? Indre Styrke er et trivselsprogram til udskolingen, der opbygger elevernes selvværd, selvtillid og mentale sundhed. Indre Styrke fokuserer på at skabe bedre relationer og stærke fællesskaber, hvor alle individer er opmærksomme på deres egen indre styrke – både børn og voksne.
Hvad motiverer dig jobsamtale?
2) Hvad er din motivation for at søge jobbet? Her skal du fortælle om, hvilke muligheder jobbet giver dig for at bruge dine færdigheder, erfaring og talenter. Måske er rollen, sagen, projektet eller afdelingen det, som motiverer dig? Svar i forhold til det konkrete job, og ikke hvorfor du vil arbejde for virksomheden.
Hvad taler man om til 2 samtale?
Til anden samtale skal du ofte tale med den chef, du kommer til at arbejde sammen med og en eller to medarbejdere. Her har I mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og du kan spørge mere ind til jobbet og stillingen. Det er også til anden samtale, at I kan tale mere konkret om løn og ansættelsesvilkår.
Er det godt at være den første eller sidste til en jobsamtale?
–Er det bedst at komme til jobsamtale først eller sidst? Det er bedst at være den første kandidat til jobsamtale i en rekrutteringsproces. Det tilskrives, at du er den første til at skabe et indtryk, hvorfor den næste i rækken som minimum skal overgå dig for at komme i betragtning.
Hvad kan jeg fortælle om mig selv?
- Fælde: Du fortæller hele din livshistorie baseret på en gennemgang af dit CV. ...
- Fælde: Du fortæller om alt det dårlige i dit nuværende eller tidligere job - for eksempel, at du er træt af din chef, får for lidt i løn, eller at du søger stillingen, fordi du er træt af at være ledig.
Hvad er mine faglige kompetencer?
Hvad er mine kompetencer? Kompetencer er en kombination af den viden, de færdigheder og de erfaringer, der kan omsættes til konkret handling. Der sondres mellem personlige og faglige kompetencer, som på den ene side beskriver, hvem du er som person, og på anden side hvad du kan fagligt.
Kan man spørge om løn til jobsamtale?
”Traditionelt har anbefalingen været, at løn ikke var noget, man skulle tage op under samtalen – og sådan forholder det sig vel stadig i det offentlige, hvor tillidsrepræsentanten skal inddrages; men når så mange bliver spurgt om løn til jobsamtaler i det private, er det klart, at det er vigtigt at være forberedt og ...