Om uddannelsen Som bygningskonstruktør tegner, planlægger og styrer du byggerier i og udenfor Danmark. Du arbejder bl. a. med projektering og 3D-modellering, digital planlægning og styring, energiberegning samt den praktiske projektledelse på byggepladsen.
Hvad laver man som bygningskonstruktør?
Hvad laver en bygningskonstruktør? En bygningskonstruktør arbejder med at planlægge, styre og kvalitetssikre bygge- og anlægsprojekter. Som bygningskonstruktør er du byggeprojektets gennemgående person, der ved noget om mange områder, for eksempel byggeteknik, økonomi, arkitektur og jura.
Hvad kræver det for at blive bygningskonstruktør?
Uddannelsen tager 3 ½ år. Adgangskravene er, at du er uddannet håndværker eller har en gymnasial baggrund. Uddannelsen til bygningskonstruktør er en 3½-årig professionsbachelor, og den største videregående uddannelse inden for byggeriet.
Hvad er lønnen for en bygningskonstruktør?
En bygningskonstruktør tjener omkring 42.000 kr.
Hvad er forskellen på en konstruktør og ingeniør?
Generelt kan man sige, at ingeniøruddannelserne indeholder mere teoretisk baggrundsviden end mellemteknikeruddannelserne som bygningskonstruktør uddannelsen også er. Derfor afhænger det bedste uddannelsesvalg for dig af, hvad du gerne vil arbejde med.
How innovative architectural design is changing education
Er der mangel på bygningskonstruktør?
Der er mangel på bygningskonstruktører i syv ud af landet otte beskæftigelsesregioner. Det kan ses af den seneste opgørelse af arbejdsmarkedsbalancen – som viser jobmulighederne i Danmark, fordelt på ca. 900 stillingsbetegnelser.
Hvor mange timer arbejder en bygningskonstruktør?
Du har krav på 11 timers hvile i døgnet og et ugentligt fridøgn. Derudover må du højst arbejde 48 timer om ugen i gennemsnit målt over en fire måneders periode. Hvis du er ansat på en overenskomst, kan der være faste regler for din arbejdstid.
Er en bygningskonstruktør akademiker?
Konstruktørforeningen opfylder allerede kriterierne for optagelse i Akademikerne. De en bacheloruddannelse, der er på samme niveau som de bygningsingeniører, vi også organiserer. Derudover optages der allerede konstruktører med overbygningen Cand. tech Derfor byder vi dem velkommen i AC.”
Hvor lang tid tager det at læse til konstruktør?
Uddannelsen til bygningskonstruktør tager 3½ år. Inden du kan starte på uddannelsen, skal du have en gymnasial eksamen eller en erhvervsuddannelse.
Er bygningskonstruktør en beskyttet titel?
Det er ikke en beskyttet titel, og alle kan kalde sig energirådgiver. Men det er typisk bygningskonstruktører, arkitekter og bygningsingeniører, som vælger at specialisere sig som energirådgivere eller energikonsulenter.
Hvad skal man have i gennemsnit for at blive bygningskonstruktør?
Adgang med gymnasial eksamen
Optagelse med en gymnasial eksamen. Specifikke adgangskrav: Matematik C-niveau. Det specifikke adgangskrav skal være bestået med et vægtet gennemsnit på minimum 2,0.
Hvad kan man arbejde med som bygningskonstruktør?
Som færdiguddannet kan du arbejde med planlægning af byggeprojekter fra forslag til færdig projektering. Du kan få job i fx ingeniør-, entreprenør- og arkitektfirmaer samt i offentlige forvaltninger.
Hvad er forskellen på en bygningskonstruktør og en arkitekt?
Bygningskonstruktøruddannelsen har bygningskonstruktion, administration og byggeledelse som det primære fokusområde og arkitektuddannelsen drejer sig om at skabe arkitektonisk kvalitet i det byggede miljø, indtænke sociale og funktionelle dimensioner samt holde fokus på bevarelse af fortidens huse.
Kan man blive arkitekt som bygningskonstruktør?
Det er vigtigt, at man ikke blokerer bevægelserne i byggeriet - mellem arkitekter, konstruktører, ingeniører og håndværkere. - Når en bygningskonstruktør ikke kan tage en kandidatuddannelse til fx arkitekt, er det, fordi man som led i kandidatuddannelsen først skal tage en ny professionsbacheloruddannelse.
Er bygningskonstruktør en god uddannelse?
Med en uddannelse til Bygningskonstruktør lærer du at lede, planlægge, projektere og koordinere bygge- og anlægsopgaver. Du får en god uddannelse, som giver overblik og indblik i arbejdet med at opføre bygninger.
Hvad er forskellen på byggetekniker og bygningskonstruktør?
Uddannelsen til byggetekniker er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse (svarende til 120 ECTS). De første tre semestre følger du uddannelsen til bygningskonstruktør. Det vil sige, at du går i klasse sammen med de studerende, som følger uddannelsen til bygningskonstruktør.
Hvorfor søge bygningskonstruktør?
Bygningskonstruktører sikrer kvalitet i alle faser og overgange i byggeri, anlæg og projekter. Med solid viden forankret i både praksis og teori er en bygningskonstruktør: I stand til at forestå både projektering og praktisk byggeledelse.
Kan man få merit på bygningskonstruktør?
Uddannelsen er en erhvervsakademiuddannelse der giver mulighed for at den studerende kan fortsætte i videreuddannelse på uddannelsen til Bygningskonstruktør. Der gives da 3 semestres merit. Uddannelsen til Byggetekniker AK har en varighed på 2 år (120 ECTS).
Hvor meget tjener man som struktør?
Den danske byggebranche forventer nemlig at mangle op mod 1.000 struktører allerede om få år. Som nyuddannet tjener du i gennemsnit 32.000 kr. om måneden og som lærling tjener du mellem 13.000 - 18.500 kr. om måneden.
Hvad kan man læse videre til efter bygningskonstruktør?
- Building energy design (AAU)
- Byggeledelse og bygningsinformatik (AAU)
- Ledelse og information i byggeriet (AAU)
- Arkitekturens teknologi (Det Kongelige Akademi)
Hvad koster en bygningskonstruktør i timen?
Indhent tilbud på fast pris eller pr. time. Timesats: Kr. 750 + moms.
Hvilken computer til bygningskonstruktør?
Hvilket udstyr får jeg brug for? Du skal bruge en kraftig bærbar computer, som kan håndtere 3D-programmer. Du kommer til at anvende et digitalt 3D tegneprogram, AutoDesk Revit, som kræver, at den bærbare pc har en hurtigere processor, bedre grafikkort og flere ram end en almindelig studie pc.
Hvor mange kvindelige bygningskonstruktører?
44 procent af ansøgerne til Bygningskonstruktør var kvinder, og det samme gælder optaget på Webudvikling. Mens en uddannelse som Energiteknolog i år optager 15 procent kvinder, hvilket måske ikke lyder af meget, men det er næsten en fordobling i forhold til sidste år.
Hvor mange bygningskonstruktør er der i Danmark?
Analysen viser, at ud af de 12.480 bygningskonstruktører, der er i 2020, arbejder 15 procent i arkitektvirksomheder, mens 14 procent er beskæftiget i ingeniørvirksomheder. For 10 år siden var fordelingen 19 procent som arkitekter og 10 procent som ingeniører.