Italiensk for rød. Vino rosso er således en rødvin.
Hvad betyder Rosso?
Rosso di, En betegnelse der benyttes i Italien om rødvine. Betegnelsen står foran navnet på den zone, hvor vinen kommer fra.
Er Rosso en drue?
Fakta om denne vin
Den blev født i 1984, og druen er den samme som til storebror, nemlig Sangiovese (100%). Lokalt hedder druen Sangioveto Grosso. I bedre år bruges druerne primært til Brunello, mens resten går til Rosso. I dårligere år går druerne næsten udelukkende til Rosso di Montalcino.
Hvad er forskellen på Barolo og Brunello?
Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.
Hvad er Gambero Rosso?
Gambero Rosso er det vigtigste italienske mad- og vinmagasin. Gambero Rosso blev grundlagt i 1986 og navnet stammer fra et værtshus i Pinocchio , hvor ræven og katten spiser.
Toprøde vine til begyndere - du SKAL prøve disse letdrikkelige rødvine!
Hvad er bedst Ripasso eller Amarone?
Amarone er helt klart i den mere intense ende, hvor der er masser af sødme, kraft men også bitterhed, som kommer fra skallerne, efter de er udtørret. Noterne er naturligvis meget varierende. Ripasso er mere frisk, let og frugtig, men igen kan det variere utrolig meget, så det er blot i “store penselstrøg”.
Hvad betyder Amarone?
Amarone, der betyder bitter på italiensk, fik i tidernes morgen sit navn for at adskille sig fra dessertvinen Recioto. I dag er Amarone en af de mest populære vine i verden, og særligt i Danmark har Amarone vinen vundet stor popularitet.
Hvilke druer er der i Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Er Ripasso en drue?
Regler for en Ripasso
Druesorterne i en Ripasso er typisk en blanding af Corvina, Corvinone og Rondinella. Enkelte producenter tilføjer også en lille andel af andre druesorter, hvilket der dog maksimalt må udgøre 15% af den samlede mængde.
Er Chablis en drue?
Chablis vine er lavet på druen, Chardonnay, hvor terroir i området er enestående i kraft af, at jordbunden består af kalksten og fossiler, der medfører sprøde hvidvine. Vinene er karakteriseret ved at være tørre med en stor renhed, aroma og smag.
Er Lambrusco en drue?
Lambrusco er en mousserene rødvin, det er også navnet på den blå drue der dækker over ca. 60 undersorter. Disse mere eller mindre forskellige sorter der samtidig dyrkes forskellige områder har skabt en bred palette af Lambruscovine. De fremstilles i forskellige sødmegrader fra Secco, Semi-Secco, Amabile til Dolce.
Hvad betyder Cuvée?
Fransk udtryk, der kommer fra cuve (en tank, hvor der fremstilles, blandes eller opbevares vin). En vin, der er tappet fra en sådan tank -som måske indeholder vin af flere druer eller fra flere marker- kaldes ofte “Cuvée” + et fantasinavn.
Er Rosso rødvin?
Italiensk for rød. Vino rosso er således en rødvin.
Hvad hedder tør på italiensk?
”Tør”. Betyder dog halvtør, hvis der er tale om mousserende vin. Vidste du?
Hvilken drue er Zinfandel?
Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia i Italien, er én og samme drue. Den er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella er en vinregion i Verona-provinsen, som er en del af Veneto-området, og ligger øst for Garda-søen. Røde vine med navnet Valpolicella, er oftest lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara.
Hvorfor hedder det Amarone?
Hvorfor hedder det Amarone? Navnet 'Amarone' kommer fra det italienske ord for 'bitter', nemlig "amaro". Det benyttes for at adskille den søde dessertvin Recioto della Valpolicella, som laves på samme druer.
Hvilken drue er i Barolo?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvad betyder della Valpolicella?
Valpolicella, der betyder noget i retning af ”dalen med de mange kældre”, er beliggende i hvad man kan kalde alpernes sidste krampetrækninger, ved foden af Monti Lessini. Zonen starter nordvest for Verona, omkring S. Ambrogio di Valpolicella og går i en vifte mod øst til kommunen Gazzano di Tramigna.
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Hvad koster en flaske Amarone?
Amarone della Valpolicella Classico
495,00 kr.
Hvad betyder Lambrusco?
Lambrusco er en meget gammel, rød druefamilie, der er hjemmehørende i Italien. Det menes, at denne rødvin allerede blev dyrket i etruskiske tider. Lambrusco vinfamilien omfatter over 60 sorter, hvoraf de bedst kendte repræsentanter er Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa og Lambrusco Sorbara.
Hvad betyder Tempranillo?
Hvad betyder Tempranillo? Navnet Tempranillo kommer fra det spanske ord "temprano", der betyder "tidlig". Det er velvalgt, da druen modnes tidligere end andre druer spanske druesorter. Tempranillo er en meget gammel druesort.
Hvordan smager Amarone?
Den moderne Amarone vil typisk være præget af modne, friske kirsebær og en lidt mere rank smag og noter af kokos, vanilje og fadene, den har ligget på. Den traditionelle Amarone har en modnet, blød profil, hvor noter af blomme og tørrede figner fylder mere end kirsebær i duft og smag.
Hvad er Barolo godt til?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.