Handlingsspørgsmål kan fx starte med "Hvad kan man gøre for at …", "Hvilke muligheder er der …" eller "Hvordan kan vi ændre …". Handlingsspørgsmål er også åbne spørgsmål. Svarene vil ofte være jeres eller andres forslag til, hvordan man kan handle ud fra en bestemt viden.
Hvad er et Forståelsesspørgsmål?
Forklarings- og forståelsesspørgsmål kræver, at man går et spadestik dybere ned i sagen. Hjælpespørgsmål kan fx være: Hvorfor…? Hvordan kan det være, at…?
Hvad er et problem spørgsmål?
En problemstilling er en afgrænset formulering eller spørgsmål, der indkredser den undren, de udfordringer eller de modsætningsforhold, som eleverne arbejder med i relation til deres valgte delemner. Problemstillingen har til formål at være retningsgiver for elevernes projektarbejde.
Hvad er et vurderende spørgsmål?
Et vurderende og diskuterende niveau, hvor spørgsmålet på den ene side kan være rettet mod, om noget var hensigtsmæssigt og funktionelt. På den anden siden kan spørgsmålet lægge op til en moralsk og etisk vurdering.
Hvordan laver man et analyserende spørgsmål?
- hvad du har iagttaget inden for dit emne.
- at finde et eller flere spørgsmål du vil besvare.
- hvilke pointer du tror, du vil komme frem til.
- at skrive dine spørgsmål ned og inddele dem i hoved- og underspørgsmål.
199 Største maskiner til tungt udstyr, der arbejder på et andet niveau ►3
Hvilke typer af spørgsmål findes der?
- Faktaspørgsmål er spørgsmål, der spørger ind til hvem, hvad eller hvor. ...
- Forklaringsspørgsmål spørger ind til hvordan og hvorfor. ...
- Vurderingsspørgsmål er også åbne spørgsmål. ...
- Handlingsspørgsmål kan fx starte med "Hvad kan man gøre for at …", "Hvilke muligheder er der …" eller "Hvordan kan vi ændre …".
Hvad er de 3 taksonomiske niveauer?
det redegørende (beskrivende) niveau. det analytiske (undersøgende) niveau. det vurderende (diskuterende) niveau.
Hvad er et forklarende spørgsmål?
Forklarende spørgsmål er designet til at bestemme årsagen til et problem. Derfor kaldes de også 'hvorfor'-spørgsmål (selvom de godt kan indeholde ord som 'hvad' og 'hvorfor').
Kan en hypotese være et spørgsmål?
En hypotese er en teoretisk, hypotetisk forklaring, som kan afprøves, og den har typisk form af en kausal sammenhæng eller en årsagsforklaring. Man kan også se hypotesen som et foreløbigt svar på et forskningsspørgsmål eller en problemstilling.
Hvad er et undersøgende spørgsmål?
En historisk problemstilling består af et eller flere spørgsmål. De kan være stillet af din lærer, de kan findes i din historiebog, eller du kan selv have udarbejdet en problemstilling med din lærers hjælp. Problemstillingen spørger til nogle ting i fortiden, som du gerne vil have svar på og undersøge nærmere.
Hvordan laver man gode arbejdsspørgsmål?
- Videns- og dataspørgsmål: Hvad er...?, Hvem er...?, Hvor er...?, Hvilke...
- Forklarings- og forståelsesspørgsmål: Hvorfor...?, Hvordan kan det være...?
- Holdnings- og vurderingsspørgsmål: Hvorfor er det rimeligt, at...?, Hvorfor er det godt/dårligt...?
Hvad er en god problemformulering?
En problemformulering udformes med et bærende spørgsmål og flere sammenhængende underspørgsmål. Spørgeformen hjælper med til at fastholde, at opgaven er en undersøgelse, der skal besvare et spørgsmål – den er ikke en fortælling, en lærebog eller et katalog over fænomener.
Hvor mange spørgsmål skal der være i en problemstilling?
En problemstilling kan ofte bestå af 3-5 spørgsmål, men det er ikke blot tilfældigt udvalgte spørgsmål indenfor opgavens emne. Nedenfor er derfor oplistet en række gode huskeregler, man kan finde inspiration i til arbejdet med problemstillinger.
Er problemstilling og problemformulering det samme?
Problemstillinger optræder i en synopsis og er underordnet problemformuleringen. Problemstillingerne er nødvendige for at få nuancerne frem i en samlet konklusion. Problemstillingerne formuleres som spørgsmål og er opbygget efter de taksonomiske niveauer.
Hvor lang skal en problemstilling være?
En problemformulering skal være sprogligt præcis og fyldestgørende, og den skal ikke være for lang. En rettesnor er at holde den under 10 linjer. Helt simpelt sagt går dit arbejde med opgaven/projektet ud på at producere viden, der gør det muligt for dit at besvare spørgsmålene i problemformuleringen.
Hvad er problemformulering i en opgave?
Problemformuleringen er den vigtigste del af en selvstændig akademisk opgave. Her beskriver du, hvad det er for et videnskabeligt problem, du vil undersøge. Det er nemlig ikke nok at skrive om et emne. Du skal finde noget i dette emne, som du fokuserer på, og som giver anledning til et eller flere spørgsmål.
Hvad er et hypotetisk spørgsmål?
Hypotetiske spørgsmål: • Hvad ville der ske, hvis …? Hvilken betydning tror du, det ville få, at …? Hvordan ville du opdage det? Hvem i dine omgivelser ville først opdage, hvis problemet forsvandt?
Hvad er forskellen på en tese og hypotese?
'hypo' betyder 'under', 'tese' betyder 'sætning' – i betydningen noget som er bevist. Hypotese er altså en ikke vist sætning – en påstand.
Hvad er en hypotese eksempel?
Hypoteserne er påstande om en mulig årsagsforklaring, som du kan teste ved at undersøge det nærmere. For eksempel kunne en hypotese være: Danske unge drikker mere end unge i de andre nordiske lande, fordi de har lettere adgang til alkohol.
Hvordan laver man et diskuterende spørgsmål?
På det redegørende niveau begynder dine spørgsmål ofte med hv-ord som hvad, hvem og hvornår. Mens du på det analytiske niveau kunne begynde med hvordan og endelig på det diskuterende/vurderende niveau kunne bruge hvorfor.
Hvordan laver man et forskningsspørgsmål?
Forskningsspørgsmålet skal præcisere, hvad du ønsker at besvare. Dit forskningsspørgsmål kan deles op i eventuelle underspørgsmål og/eller hypoteser. Litteratursøgningen skal opbygges således, at du kan finde relevante artikler, som kan bekræfte eller afkræfte dit forskningsspørgsmål.
Hvordan går man til historie eksamen?
Historieeksamen er en mundtlig eksamen. Der er 90 minutters forberedelsestid og herefter 30 minutters eksamination. Du starter med at trække et eksamenssæt på tre til fire normalsider. Eksamenssættet skal bestå af ukendt materiale og ofte vil det bestå af forskellige materialetyper i forskellige sværhedsgrader.
Hvad betyder ordet taksonomi?
Ordet taksonomi kommer af græsk taxis 'ordning' og -nomi. Termen stammer oprindelig fra biologien, hvor taksonomi er videnskaben om organismernes klassifikation, dvs. deres beskrivelse, navngivning og indplacering i klassifikationssystemet.
Hvad bruges Blooms taksonomi til?
Blooms taksonomi
Taksonomien kategoriserer niveauer fra den simple viden til den mere komplekse viden. Blooms taksonomi placerer seks læringsmål i en hierarkisk struktur, hvor man på de simpleste niveauer kan huske og forstå, og de mere avancerede niveauer kan evaluere og skabe.
Hvad bruger man taksonomi til?
Taksonomi er et begreb for klassifikation og nedarvning. Taksonomi bruges, når noget skal inddeles, klassificeres og sættes i hieraki. Ordet taksonomi kommer fra græsk og er en sammensætning af ordene orden og lov (taxis og nomos).