Hvad er forskellen på 112 og 1813?

Ring 112, hvis du har brug for øjeblikkelig hjælp ved akut livstruende sygdom eller skade. Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår skal man ringe til 1813?

​​​Akuttelefonen 1813 modtager opkald fra borgere i Region Hovedstaden, der har behov for sundhedsfaglig hjælp, når egen læge har lukket. Du skal kontakte din egen læge ved sygdom eller skade på hverdage mellem kl. 08.00-16.00, og ringe 1813 på hverdage mellem kl. 16.00-08.00 og i weekender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?

1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik. Under særlige omstændigheder rykker Akuttelefonen 1813's lægerne ud på hjemmebesøg. Region Sjælland: Akuttelefonen kontaktes på telefonnummer 1818.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvem tager telefonen på 1813?

Sygeplejerskerne ved Akuttelefonen 1813

Når du ringer til Akuttelefonen 1813, er det en af vores sygeplejersker, der tager telefonen. Sygeplejerskens opgave er at: Lytte og spørge grundigt ind til den sygdom eller skade, du ringer om.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Er 1813 akut?

Akuttelefonen 1813 er et tilbud til dig, som er kommet til skade eller er blevet pludselig syg. Akuttelefonen 1813 er åben døgnet rundt og bemandes af specialuddannet personale, som rådgiver og guider dig til den rette behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

1813 kampagnefilm



Hvad dækker 1813?

Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Ring 1818 hvis du bliver akut syg eller oplever akut forværring af sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid, Ring 112 ved livsfare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad sker der når man ringer 1813?

1813 oplyser, hvornår du kan forvente at blive behandlet, hvis du bliver henvist til en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestue). På den måde kan du vente hjemme, hvis der er ventetid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Er 1813 nedlagt?

Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggjorde tirsdag formiddag deres nye sundhedsreform, som bliver indført, hvis de vinder det kommende folketingsvalg. Et af reformens punkter er at nedlægge den udskældte akuttelefon 1813 til fordel for et landsdækkende nummer, 113.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på berlingske.dk

Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?

1813-lægevagten tilser patienter med mindre, akutte lidelser som f. eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Hvilken vagtlæge skal jeg ringe til?

Det kommer helt an på situationen. Hvis du er kommet til skade eller er blevet pludselig syg, så ring til lægevagten på 70 150 300 uden for din egen læges åbningstid. Ring til 112, hvis nogen er i livsfare. Er det ikke akut, skal du altid ringe til din ege læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Kan man ringe direkte til skadestuen?

Hvis din egen læge eller lægevagten vurderer, at du skal på skadestuen eller en akutklinik får du besked om, hvor du skal møde op. Lægen kontakter skadestue eller akutklinik og giver besked om, at du kommer. Du skal ikke selv ringe til dem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår skal man ringe 113?

- 112 er til livstruende akut sygdom eller hvis man er kommet meget alvorligt til skade. 113 er til hvis man kommet lettere til skade eller er blevet syg og det ikke er alvorligt, siger Ulla Astman.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2nord.dk

Er lægevagten og skadestuen det samme?

Er du blevet akut syg eller kommet alvorligt til skade, skal du kontakte din egen læge eller lægevagten - telefon: 70 150 300. Ring altid før du tager på akutmodtagelsen (skadestuen).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Kan man sende billeder til 1813?

Mere konkret fremhæver flere som eksempel, at det er positivt, at det er muligt at sende billeder ind, så personalet i 1813 kan vurdere skaden eller sygdommen, samt at det er rart at få mulighed for at blive ringet op af en læge indenfor 2 timer, hvis de har symptomer på øjenbetændelse, blærebetændelse og børneorm.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad er 1813 i Jylland?

På Akuttelefonen 1813 besvares opkald i dagtiden af sygeplejersker, mens der både er læger og sygeplejersker i vagttiden. 66 % af alle opkald i dag- og vagttid samlet set håndteres af sygeplejersker, mens 34 % håndteres af læger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vive.dk

Hvor lang ventetid er der på 1813?

Akuttelefonen 1813 for første gang servicemålet, da 90,5 pct. af alle opkald blev besvaret inden for 3 minutter, og 99,8 pct. af alle opkald blev besvaret inden for 10 minutter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår blev 1813 indført?

Akuttelefonen 1813 blev politisk vedtaget i regionsrådet i juni 2011. Akuttelefonen 1813 åbnede 30. januar 2012. Akuttelefonen har til huse på regionens AMK-vagtcentral på Herlev Hospital, som også besvarer de sundhedsfaglige 112-opkald.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan lægevagten udskrive penicillin?

Man udskriver ikke antibiotika i telefonen, medmindre der er tale om en sikker øjenbetændelse eller en sikker blærebetændelse. Det er stort set de eneste to tilstande, hvor vi kan acceptere at udskrive telefonrecepter«, siger han til Politiken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dagensmedicin.dk

Hvornår skal man ringe til skadestuen?

Du skal altid ringe til egen læge, vagtlæge eller skadetelefon/akuttelefon før du kan henvende dig på skadestue/akutmodtagelse ved akut ikke-livstruende sygdom eller skader. Ved alvorlig akut sygdom, ulykker og livstruende situationer skal du altid ringe 1-1-2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvordan ringer man til skadestuen?

Skadestuen: Ring 1818

Hvis du bliver skadet fysisk, kontakt skadetelefonen, før du møder op til behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvordan får jeg fat i lægevagten?

Du kan kontakte lægevagten på 70 11 31 31 ved behov for akut lægehjælp hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvad er 1818 i Danmark?

Lægevagten: Ring 1818

Ring 1818 for Lægevagten på Sjælland, hvis du bliver akut syg uden for din læges åbningstid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan man skrive til vagtlægen?

Hos Hejdoktor.dk ønsker vi at det skal være nemt at tale med en læge, så du hurtigt kan få den rette hjælp når det passer dig. Hos Hejdoktor.dk kan du enten skrive eller tale med en privat lægevagt online. Lægerne sidder klar til at svare på dine spørgsmål og rådgive dig i forhold til hvad du bør gøre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hejdoktor.dk