Hvad er forskellen på 1813 og 1818?

1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik. Under særlige omstændigheder rykker Akuttelefonen 1813's lægerne ud på hjemmebesøg. Region Sjælland: Akuttelefonen kontaktes på telefonnummer 1818.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår bruger man 1813?

​​​Akuttelefonen 1813 modtager opkald fra borgere i Region Hovedstaden, der har behov for sundhedsfaglig hjælp, når egen læge har lukket. Du skal kontakte din egen læge ved sygdom eller skade på hverdage mellem kl. 08.00-16.00, og ringe 1813 på hverdage mellem kl. 16.00-08.00 og i weekender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår skal man ringe til 1818?

Ring 1818 i tilfælde af akut opstået sygdom, akut forværring af eksisterende sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad dækker 1818?

Ring 1818 hvis du bliver akut syg eller oplever akut forværring af sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid, Ring 112 ved livsfare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan man tage på skadestuen uden at ringe 1813?

Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Tjek 1813.dk før du ringer eller gå til egen læge



Kan man ringe til lægevagten fra udlandet?

Kontakt Europæiske ERV Alarm på +45 70 10 90 30.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på europaeiske.dk

Hvornår er det bedst at ringe 1813?

opkald til vagtlægen godt kan vente til næste dag, når egen læge åbner. Det betyder desværre, at andre patienter, som måske er meget dårlige, må vente i længere tid. Eksempler på situationer, hvor det kan være en god ide at kontakte vagtlægen eller 1813, er: Pludseligt opstået sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegerformidler.dk

Hvornår skal jeg ringe til vagtlægen?

Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten. Det vil være en læge, du kommer til at tale med. Tryk 2, hvis du er kommet til skade og har brug for at tale med skadesvisitationen og eventuelt få en tid på skadestuen eller en skadeklinik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvornår må man ringe til akuttelefonen?

Ring til akuttelefonen 1813, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade og din egen læge har lukket. Akuttelefonen er bemandet med sygeplejersker, som med det samme kan fortælle dig, hvad du skal gøre. Fx om du skal kontakte din egen læge eller tage på en akutmodtagelse eller akutklinik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taarnby.dk

Hvad er forskellen på lægevagten og 1813?

Lægevagten - 1813

Kontakt Lægevagten 1813 uden for din læges åbningstid, ved akut opstået sygdom eller skade, som ikke er livstruende. Læs mere her.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Kan man tage direkte på skadestuen?

Du skal henvises af en læge for at komme på Skadestuen. Det betyder, at du altid skal kontakte din egen læge eller Lægevagten, før du kommer. Du kan ikke kontakte Skadestuen direkte eller møde op uden at have ringet først.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på auh.dk

Er 1813 landsdækkende?

Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggjorde tirsdag formiddag deres nye sundhedsreform, som bliver indført, hvis de vinder det kommende folketingsvalg. Et af reformens punkter er at nedlægge den udskældte akuttelefon 1813 til fordel for et landsdækkende nummer, 113.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på berlingske.dk

Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?

1813-lægevagten

eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt. Børn under 12 år bliver tilset af læger med særlig viden om børn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Hvor holder 1813 til?

Fakta om 1813
  • Du skal ringe 112 ved akut livsfare.
  • Du skal ringe 1813 i alle andre tilfælde, hvor du har akut brug for hjælp uden for din egen læges åbningstid.
  • Du skal ringe 1813, hvis du vil på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestue)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvem skal jeg ringe til hvis min læge har lukket?

Ring først - 70 11 31 31

weekend og helligdage hele døgnet. Mellem kl. 23 og kl. 08 tager Lægevagtens Natberedskab telefonen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan turister få lægehjælp?

Får du akut behov for lægehjælp uden for åbningstiden, kan du kontakte lægevagten. Hvis du er dækket af den offentlige sygesikring i et andet EØS-land (dvs. EU-landene samt Island, Norge og Liechtenstein) eller Schweiz, har du ret til de sundhedsydelser, som bliver nødvendige under opholdet i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitdenmark.dk

Hvad koster det at ringe til vagtlægen?

154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Hvad kan man ringe til vagtlægen om?

Al kontakt til Lægevagten begyndes telefonisk. Du vil komme til at tale med en læge eller en sygeplejerske. 1813 har altid åbent. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Kan man få en vagtlæge hjem?

Akuttelefonen 1813's læger kører på hjemmebesøg, men kun hvis: Det vurderes, at der er akut behov for, at en læge tilser borgeren. Borgeren ikke kan transporteres til en akutmodtagelse eller -klinik uden, at det går ud over borgerens helbred.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad er akut behov for lægehjælp?

Hvis man ikke kan opnå kontakt med egen læge, svarer 70 11 31 31 døgnet rundt. Hvis der er tale om alvorlig ulykke eller livstruende sygdom, skal du ringe 1-1-2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan man skrive til 1813?

Akuttelefonen 1813 er en del af det samlede akutberedskab. Derfor skal en klage sendes direkte til 1813. Hvis du vil sende ris eller ros, som ikke er en formel klage, kan du skrive til 1813 via borger.dk. (Hvis vi skal finde din henvendelse, har vi brug for datoen for, hvornår episoden skete samt dit cpr nummer.)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvordan får man fat i vagtlægen?

Du skal henvises af din egen læge eller lægevagten og skal altid ringe først:
  1. Hverdage fra kl. 8.00-16.00: Ring til egen læge.
  2. Fra kl. 16.00-8.00 på hverdage og hele døgnet weekend og helligdage: Ring til lægevagten på tlf. 70 11 31 31. Mellem kl. 23 og 08 tager Lægevagtens Natberedskab telefonen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvordan fungerer 1813?

Akuttelefonen 1813 hjælper dig ved sygdom uden for din egen læges åbningstid og ved skader døgnet rundt. Akuttelefonen 1813 er en del af det samlede akutberedskab. Derfor skal en klage sendes direkte til 1813. Hvis du vil sende ris eller ros, som ikke er en formel klage, kan du skrive til 1813 via borger.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk