En projektopgave er ikke en emneopgave, men en opgave, hvor du undersøger og fordyber dig i et problem; Et problem som ikke har én løsning eller et nemt 'svar'... Kort sagt: Det handler altså ikke om et næsehorn, men hvorfor næsehornet egentligt er en truet dyreart...
Hvad er forskellen på emnearbejde og projektarbejde?
Ved emnearbejder beskæftiger eleverne sig med faglige eller tværfaglige emner men arbejder ikke nødvendigvis projektorienteret. Projektarbejde kan gennemføres inden for et fag eller på tværs af fag. Hver elev eller arbejdsgruppe arbejder med hver sin del af et bestemt emne.
Hvad er en emneopgave?
En emneopgave består typisk af en gennemgang af den vigtigste teori inden for emnet, en række eksempler og nogle udvalgte beviser.
Hvad er en projektopgave?
En projektopgave er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder. Du skal prøve at tænke ind, hvilke fag, der kan være med til at gøre dit projekt bedre. Husk projektopgaven er ikke emnearbejde!
Hvad er et godt emne til projektopgave?
Det overordnede emne i projektopgaven skal give eleverne mulighed for at inddrage viden, metoder og arbejdsformer fra flere fag. Det overordnede emne bør derfor være bredt formuleret. Det kan for eksempel bestå af et enkelt ord eller et tema. Det overordnede emne skal vælges i samråd med eleverne.
What is an Assignment?
Hvad er et godt emne?
Et godt emne er et: der kan holde din interesse fanget i hele projektperioden. Du skal ikke bare vælge et emne, hvor du kan score en god karakter eller et, som du håber vil imponere din vejleder. Du skal skrive om noget, der interesserer dig.
Hvornår har man projektopgave?
På 9. klassetrin skal eleverne udarbejde en projektopgave. Eleverne får en uge til selvstændigt at belyse en tværfaglig problemstilling.
Er projektopgaven obligatorisk?
Ja. Projektopgaven er en obligatorisk del af undervisningen - på samme måde som øvrige opgaver, der udarbejdes i forbindelse med undervisningen i de forskellige fag i folkeskolen.
Hvordan laver man en god projektopgave?
- Det er sjovest, hvis du har Motivation! ...
- Find jeres fokus og Begræns jer. ...
- Stil det Gode spørgsmål. ...
- Brug jeres egen Viden og holdninger. ...
- Søg efter Viden. ...
- Gør dit projekt spændende Brug billeder og grafer.
Hvad er en indledning til projektopgave?
Indledningen introducerer læseren til dit opgaveemne og din behandling af det. Den er vigtig, fordi det er her, din læsers forventninger til opgaven skabes. Vær tydelig og informativ i indledningen. Her introducerer du til det problem, du tager fat på i opgaven, og hvordan du vil løse det.
Hvorfor har du valgt dette emne?
Det er altid en god idé at starte med at tænke over, hvorfor netop det emne I har valgt, er spændende, sjovt eller vigtigt. Det kan både være fordi, at I selv synes temaet er interessant, det kan også være fordi at emnet fylder meget i medierne eller berører mange børn og unge.
Hvad kendetegner et projekt?
Projekt, (af lat. projectum, af projicere 'kaste frem', af pro- og jacere 'kaste'), engangsbetonet opgave, der er afgrænset af tid og resurser. Som regel gøres der meget ud af at fastlægge opgavens mål, de vilkår, under hvilke den skal løses, dens forløb (proces), samt hvem der skal medvirke til dens løsning.
Hvad indeholder et projekt?
En projektplan indeholder typisk følgende: De forskellige faser i projektet, opgaverne og milepælene i projektet, start- og slutdatoerne for alle opgaver og projektet som helhed, afhængigheder mellem opgaver og milepæle i projektet og hvilke ressourcer eller personer som er en del af projektet.
Hvordan skal man fremlægge i projektopgave?
Ved fremlæggelsen af projektopgaven er det vigtigt, at eleverne er opmærksomme på, at deres opgave er at formidle et budskab til en målgruppe. De skal være velforberedte, og hvis det er en gruppe, skal de på forhånd have aftalt, hvem der siger hvad. Det er vigtigt, at alle i gruppen siger nogenlunde lige meget.
Hvad er en problemformulering projektopgave?
En problemformulering er en sproglig præcis beskrivelse af et fagligt problem, der skal undersøges. Problemformuleringen består typisk af en kort beskrivelse af problemet og et hovedspørgsmål, som besvares i opgaven. En god problemformulering fungerer som et styringsredskab under hele skriveprocessen.
Hvad er projektopgave i 9 klasse?
Alle elever i folkeskolen skal i 9. klasse arbejde med en obligatorisk projektopgave. Projektopgaven er en tværfaglig opgave, der tager afsæt i fagenes mål og har til for- mål at udvikle og vurdere elevernes projektfaglige kompetencer samt give eleverne indsigt i projektarbejdsformen.
Hvilket emne skal jeg skrive om?
- Forandring fryder.
- Udviklingshistorier.
- På vej.
- Skillelinjer.
- Danmark og danskerne.
- Opdagelser.
- Konflikter.
- Frihed.
Er projektopgaven vigtig?
Alle elever i folkeskolen skal i 9. klasse arbejde med en obligatorisk projektopgave. Projektopgaven er en tværfaglig opgave, der tager afsæt i fagenes mål og har til for- mål at udvikle og vurdere elevernes projektfaglige kompetencer samt give eleverne indsigt i projektarbejdsformen.
Hvordan kan en problemstilling se ud?
En problemstilling er en afgrænset formulering eller spørgsmål, der indkredser den undren, de udfordringer eller de modsætningsforhold, som eleverne arbejder med i relation til deres valgte delemner. Problemstillingen har til formål at være retningsgiver for elevernes projektarbejde.
Hvor mange arbejdsspørgsmål skal man have?
Det er for at vise dig, at der er mange forskellige måder at undersøge en problemstilling på. Til prøven skal du sikre, at alle fag indgår mindst ét sted i arbejdsspørgsmålene. Hvordan fordelingen mellem fagene er, bestemmer du selv. Du skal have omkring 5-7 arbejdsspørgsmål i alt.
Hvordan er en opgave opbygget?
- Abstract.
- Indledning.
- Problemformulering.
- Metode.
- Redegørelse og teori.
- Analyse.
- Diskussion.
- Konklusion.
Hvordan starter man på en opgave?
I indledningen skal du introducere læseren til rammerne for din opgave og give et overblik over, hvad du vil med opgaven og hvorfor. Det indebærer en præsentation af dit emne og din problemstilling, herunder hvorfor det er relevant at undersøge det, og hvordan du vil gøre det.
Hvordan laver man en god problemformulering?
- hvad du har iagttaget inden for dit emne.
- at finde et eller flere spørgsmål du vil besvare.
- hvilke pointer du tror, du vil komme frem til.
- at skrive dine spørgsmål ned og inddele dem i hoved- og underspørgsmål.
Hvad betyder emner?
Et emne er det, der tales og skrives om, som et dokument behandler eller er om, eller det, der søges information om.
Hvad er et kontroversielt emne?
Kontroversielle emner beskrives typisk som ak- tuelle uoverensstemmelser eller problemer, som vækker stærke følelser, skaber modstridende forklaringer og løsninger baseret på alternative overbevisninger eller værdier og/eller modstriden- de interesser, og som derfor har en tendens til at splitte samfundet.