Flextur er et alternativ til bus og tog, og derfor kan du ikke benytte dit pendlerkort. Du skal i stedet betale for turene enkeltvis. Plustur forlænger rækkevidden af den kollektive trafik, og derfor kan du benytte dit pendlerkort, Ungdomskort eller en togbillet som betaling for Plustur.
Hvad er en Plustur?
Plustur er flextrafik, som kan benyttes i de tilfælde, hvor bussen eller toget ikke kører hele vejen. Du bliver kørt mellem adresse og stoppested eller stoppested og adresse. Plustur vil altid koble dig på den nærmeste kollektive trafik. Du vil derfor aldrig blive kørt hele vejen med Plustur.
Hvad er en flextur?
Hvad er flextur
Flextur er kollektiv transport efter behov, der kan benyttes af alle og til alle formål. Flextur kan anvendes i og mellem kommuner med flextur. Flexturen starter og slutter ved kantstenen, hvor vores serviceuddannede chauffører kan hjælpe dig med at komme ind og ud af bilen.
Kan man køre gratis med flextrafik?
Når du er medlem af flexhandicap kan du køre gratis med Movias servicebusser i de kommuner, hvor busserne kører. Alle servicebusser har ramper til kørestole med indstigning i gadeniveau, og chaufføren hjælper dig med at komme ind og ud. For at få et servicebuskort, skal du indsende et pasfoto til Flextrafik.
Hvem er berettiget til at køre med flextrafik?
Du kan få handicapkørsel med Movia Flextrafik, hvis du er svært bevægelseshæmmet, har et omfattende synshandicap, en demensdiagnose eller erhvervet hjerneskade.
Sådan fungerer Flextur
Hvordan bliver jeg visiteret til flextrafik?
Opret dig som kunde og bestil flextur på flextrafiks selvbetjening. Du kan også ringe til Movias Kundecenter på 70 26 27 27, eller bruge flextrafik-appen i Google Play eller App Store. Fordele ved at bestille online: Det er nemt og fleksibelt at bestille flextur online på movia.flextrafik.dk.
Hvordan betaler man for flextrafik?
- Kontanter eller betalingskort ved indstigning i bilen*
- Et tilmeldt betalingskort på midttrafik.flextrafik.dk, i Flextrafik app eller rejseplanen.flextrafik.dk.
Hvor lang tid må en flextur tage?
Du kan køre Flextur alle ugens dage fra 6 morgen til midnat. Flextur kan dog ikke benyttes 24/12 og 31/12. Du kan bestille helt op til 14 dage før, men altid mindst 2 timer før afhentning. Når du bestiller en tur med et ønsket tidspunkt, bliver det højst 15 minutter før og senest 45 minutter senere.
Hvad koster det at køre med flextrafik?
Standardprisen er 7 kroner pr. kilometer, minimum 38 kr. Prisen kan komme helt ned på 3 kroner pr. kilometer, minimum 24 kr., hvis turen går til eller fra et knudepunkt.
Kan alle bestille flextaxa?
Flextur supplerer den kollektive trafik og kan benyttes af alle efter bestilling.
Kan man betale med dankort i flextrafik?
Ture bestilt over internettet betales med Dankort, VISA Dankort, Vpay, MasterCard, Maestro eller JCB.
Hvilke kommuner er med i Flextur?
Du kan køre med Flextur i følgende kommuner: Favrskov, Hedensted, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Norddjurs, Odder, Randers, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Struer, Syddjurs, Viborg og Aarhus Kommune.
Hvordan opretter jeg mig på flextrafik?
For at oprette dig, skal du have dit MitID og eventuelt det betalingskort, du ønsker at benytte, klar. Du kan kun oprette dig på midttrafik.flextrafik.dk. Når du er oprettet, kan du bestille ture både på midttrafik.flextrafik.dk og i Flextrafik app'en. e.
Hvem køre Plustur?
Plustur er kørsel til eller fra anden kollektiv trafik. Når plustur er en mulighed, vil den automatisk komme frem som en del af den samlede rejse, du søger på Rejseplanen.
Hvem kan bestille Plustur?
Plustur kan kun bestilles i Rejseplanen, hvis din rejse opfylder kriterierne for at kunne køre med plustur. Se om du kan få tilbudt plustur på dine rejser ved at søge i Rejseplanen fra adresse til adresse. Hvis det er tilfældet, skal du første gang oprette dig som bruger.
Kan man bruge rejsekort på Plustur?
Skolekort, rejsekort (personligt, flex og anonymt), Mobilbillet, turistbillet, eventbillet eller anden busbillet kan ikke anvendes. Du kan køre gratis med Plustur til eller fra en togstation, hvis du har billet til toget.
Hvordan får man Flextaxi?
Du kan bestille din flextur på tlf. 87 40 83 00 (tast 2) alle ugens 7 dage kl. 8.00 - 16.00.
Hvad dækker flextrafik?
Flextrafik er kørsel udført efter dit behov. Flextrafikken omfatter kørsel for kunder med et særligt transportbehov, men er også et tilbud om kollektiv trafik på tidspunkter - og i områder - der ikke er så godt dækket af almindelig bustrafik.
Hvor længe skal man vente på flextrafik?
Flextur kører ikke efter en fast køreplan, men du kan bestille en flextur senest to timer før, du ønsker at tage afsted. Du vælger selv et ønsket tidspunkt inden for åbningstiden kl. 06.00 til kl. 23.00, og du vil ved bestillingen få oplyst det forventede afhentningstidspunkt.
Kan man få kørsel til tandlæge?
Kan man få tilskud til transport, så man kan komme hen til sin egen tandlæge? Ole P. Nej, kommunen kan kun bevillige kørsel til egen læge eller speciallæge.
Hvem kan få flex handicap?
Hvem kan køre med flexhandicap? Flexhandicap er et tilbud til borgere, der har svært ved at benytte den almindelige kollektive transport uden hjælp fra andre. Du bliver medlem af kørselsordningen flexhandicap, ved at henvende dig til din bopælskommune, der visiterer dig til ordningen.
Hvad koster Movia flextrafik?
Der er altid inkluderet 10 km i prisen, derefter koster det 8 kr. pr. km. For flexture på tværs af kommuner stiger kilometerprisen til 15 kr.
Hvordan kan man bestille Flextur?
- Du opnår en større fleksibilitet, og kan nemt selv bestille, kopiere og afbestille dine ture.
- Du vil altid blive oplyst prisen for din tur inden du foretager din bestilling.
Er flextrafik offentlig transport?
Flextur er et kollektiv transport tilbud til borgere, der bor langt fra den rutebunden kollektiv transport, men anvendes også i stor grad af borgere, der er gangbesværet, og derfor har svært ved at gå ned til nærmeste busstoppested.
Hvor holder flextrafik?
Movia Flextrafik varetager kørsel for kommuner og regioner. Movia Flextrafik planlægger og udbyder kørslen, indgår aftaler med vognmænd eller taxafirmaer og varetager alt vedrørende driftsproblemer.