Hvad er fristen i forvaltningsloven for hvornår kommunen skal reagere på en anmodning om aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om partens anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad siger loven om aktindsigt?

Aktindsigt m.v. § 7. Enhver kan forlange at blive gjort bekendt med dokumenter, der er indgået til eller oprettet af en myndighed m.v. som led i administrativ sagsbehandling i forbindelse med dens virksomhed. 2) indførelser i journaler, registre og andre fortegnelser vedrørende den pågældende sags dokumenter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor lang tid tager det at søge aktindsigt?

Din anmodning om aktindsigt skal ske skriftligt. Der skal være henvisning til det konkrete sagsnr. og det konkrete dokument, du ønsker aktindsigt i. Retten skal inden syv arbejdsdage træffe afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor lang tid må der som udgangspunkt gå før du senest skal svare på anmodningen fra den er modtaget?

Når du har sendt en ansøgning om aktindsigt, skal myndigheden svare på henvendelsen hurtigst muligt. Som hovedregel skal du have svar på din anmodning inden for 7 arbejdsdage efter, at anmodningen er modtaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvad er forskellen på forvaltningsloven og offentlighedsloven?

Forvaltningsloven indeholder dog videregående regler om aktindsigt end offentlighedsloven. Forvaltningsloven regulerer spørgsmålet om parters adgang til aktindsigt i afgørelsessager, mens offentlighedsloven regulerer spørgsmålet om enhvers adgang til aktindsigt i alle sagstyper.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på offentlighedsportalen.dk

Forvaltningsret: Aktindsigt efter offentlighedsloven



Hvornår bruger man forvaltningsloven?

Forvaltningslovens regler gælder som udgangspunkt for sager, hvor der er eller vil blive truffet afgørelse af en forvaltningsmyndighed. Det betyder bl. a., at parten i en afgørelsessag tildeles en række partsbeføjelser, og at der stilles en række krav til selve udformningen af afgørelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Er kommunen omfattet af forvaltningsloven?

Loven omfatter således alle forvaltningsmyndigheder, uanset om de tilhører den statslige eller den kommunale forvaltning, og uanset om der er tale om almindelige forvaltningsmyndigheder, særlige nævn eller råd - f. eks. taksationskommissioner, landvæsensretter og ankenævn - eller særlige forvaltningsenheder - f.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor hurtigt skal en kommune svare?

Parten bør under alle omstændigheder – hvor der ikke er fastsat særlige svarfrister – have et svar fra myndigheden inden 1 måned efter, at sagen er modtaget. Det fremgår af Justitsministeriets cirkulæreskrivelse nr. 73 af 4.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid har kommunen til at behandle en sag?

Så vidt muligt inden for 8 uger. Ankestyrelsen skal så vidt muligt træffe afgørelse inden 8 uger efter, at klagen er modtaget. Hvis fristen ikke kan overholdes i en konkret sag, skal sagens parter have skriftligt besked om, hvornår de kan forvente en afgørelse. Det fremgår af retssikkerhedsbekendtgørelsen § 17, stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvis kommunen ikke overholder tidsfrister?

Hvis en kommune generelt ikke overholder reglerne i retssikkerhedsloven § 3, kan en borger henvende sig til det kommunale tilsyn, og få dem til at tage sagen op. Ankestyrelsen fører tilsyn med kommunerne. Der er tale om et retligt tilsyn, som omfatter spørgsmål om, hvorvidt der er sket en tilsidesættelse af loven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dukh.dk

Kan man få aktindsigt hos kommunen?

Det kan ske via e-mail, brev, pr. telefon eller ved personlig henvendelse i kommunen. Det er ikke et krav, at du begrunder dit ønske om aktindsigt. Din ansøgning om aktindsigt skal indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at kommunen kan finde den sag eller de dokumenter, du ønsker aktindsigt i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Kan man få afslag på aktindsigt?

En myndighed kan afslå at behandle en anmodning om aktindsigt, i det omfang behandlingen af anmodningen vil nødvendiggøre et uforholdsmæssigt ressourceforbrug. Det følger af den centrale ressourcebestemmelse i offentlighedslovens § 9, stk. 2, nr. 1.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man nægte aktindsigt?

En myndighed kan give afslag på en anmodning om aktindsigt, hvis myndigheden mener, at anmodningen tjener et retsstridigt formål, eller hvis anmodningen har et chikanøst formål. Det står i offentlighedslovens § 9, stk. 2, nr. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor hurtigt skal man svare på aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?

2 Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?
  • indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at myndigheden kan identificere den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i (det såkaldte ”objektive identifikationskrav”), og.
  • angive det tema, som sagen eller dokumentet vedrører (”temakravet”).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvornår er der tale om en aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvor længe har kommunen til at behandle en klage?

Kommunen eller myndigheden skal indenfor fire uger genvurdere afgørelsen. Hvis kommunen fastholder afgørelsen helt eller delvist, sender kommunen din klage videre til Ankestyrelsen. Når Ankestyrelsen har modtaget din klage, sender de dig en skriftlig bekræftelse på, at de har modtaget klagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor lang tid tager det at få svar fra kommunen?

En henvendelse besvares hurtigst muligt og oftest inden 7 arbejdsdage. Svartider er ikke sagsbehandlingstider og er derfor ikke udtryk for den tid, det tager for kommunen at træffe afgørelse om en konkret ydelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på halsnaes.dk

Kan man klage over kommunens sagsbehandling?

Hvis du mener, at der er begået fejl eller opstået misforståelser i en sag hos enten kommunale, regionale eller statslige myndigheder, som du er part i, har du normalt mulighed for at klage. Hvem du kan klage til afhænger af, hvad og hvem du ønsker at klage over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad er en rimelig frist?

Der fastsættes en rimelig frist for parten til at afgive en udtalelse, f. eks. 14 dage. I det omfang det er relevant, hører myndigheden eventuelle andre parter over de indkomne partshøringssvar.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

a., at sagsbehandlere har pligt til at inddrage alle saglige hensyn i sagen, og at de ikke må inddrage oplysninger, som ikke har relevans for sagsforløbet. F. eks. må sagsbehandleren IKKE inddrage sine personlige holdninger eller tage usaglige hensyn, når forvaltningen udøver skøn ved behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livoverlov.nu

Hvad er god forvaltningsskik?

God forvaltningsskik er normer og principper for, hvordan myndigheder bør opføre sig i forhold til borgerne. Det betyder generelt, at myndighederne bl. a. skal optræde venligt og hensynsfuldt og på en måde, der styrker tilliden til den offentlige forvaltning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad gør forvaltningsloven?

Hvad er forvaltningsloven? Forvaltningsloven fastsætter regler om inhabilitet, vejledningspligt, repræsentation, aktindsigt til parter, parthøring, begrundelse, klagevejledning og tavshedspligt. Forvaltningslovens regler er blandt andet med til at sikre, at afgørelser bliver truffet på et oplyst og sagligt grundlag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hk.dk

Hvornår skal der jf forvaltningsloven gives en skriftlig begrundelse med retlig henvisning?

Den, der har fået en afgørelse meddelt mundtligt, kan forlange at få en skriftlig begrundelse for afgørelsen, medmindre afgørelsen fuldt ud giver den pågældende part medhold. En begæring herom skal fremsættes over for myndigheden inden 14 dage efter, at parten har modtaget underretning om afgørelsen. Stk. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvilket ansvar har kommunen?

Kommunernes opgaver
  • Det sociale område: det samlede finansierings-, forsynings- og myndighedsansvar.
  • Børnepasning. ...
  • Specialundervisning for voksne. ...
  • Sundhed (forebyggelse, pleje og genoptræning, der ikke foregår under indlæggelse, behandling af alkohol- og stofmisbrug, hjemmesygepleje, tandpleje og socialpsykiatri)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fm.dk