Fra 1971 til 2016 er gennemsnitsalderen i Læsø Kommune steget fra 36,6 år til 52,3 år, og den forventes at stige yderligere til 54,6 år i 2040. Andelen af personer i den erhvervsaktive alder udgjorde i 2016 53,5 %, mens børne- og ældrekvoten lå på hhv. 20,3 og 66,7.
Hvor gammel er Læsø?
5.000 år siden. Det er en historie, som også forsøger at forklare, hvorfor Læsø forsvandt igen i bronzealderen og genopstod for højst 3.000 år siden for at udvikle sig springvis til den ø, som vi kender i dag. Geologisk set har Læsø været under konstant og massiv forandring i forhold til andre steder i Danmark.
Hvad lever man af på Læsø?
Lokalbefolkningen lever i dag af jomfruhummerfiskeri, saltsydning, landbrug, handel, håndværk og turisme. Efter 90 min behagelig sejlads fra Frederikshavn anløber Læsøfærgen Vesterø Havn på Læsø, hvor ferien starter. Øen har, med sine 118 km2 og kun ca.
Hvad er den største by på Læsø?
Af øens tre byer – Byrum, Vesterø og Østerby er Byrum den største.
Hvad hedder en der bor på Læsø?
Mens en læsøbo er fra Læsø, benævnes en person fra Amager ved København en amagerkaner. På øen Thurø syd for Svendborg finder man thurinere, på Tåsinge er man tøsinge, og på Lolland bor der lollikere, som dog også kan kaldes lollændere.
(2) Deskriptiv statistik - grupperede data - Middelværdi
Er der rotter på Læsø?
Succeskriterium for rottebekæmpelsen er, at der fortsat ikke findes rotter på Læsø. Steder med sikringsordninger udskiftes til anordninger beregnet til mus.
Hvor mange børn er der på Læsø?
I Læsø kommune er andelen af familier med: 1 barn 42,2% 2 børn 40,7% 3 eller flere børn 17,0%
Hvem ejer Læsø?
Læsø Salt har siden 2005 været er et aktieselskab, som ejes af Læsø Fonden. Aktierne er ikke omsættelige og Læsø Fonden blev stiftet som en erhvervsdrivende fond for – som moderselskab – at drive Læsø Salt A/S og Læsø Kur ApS. Læsøs borgmester er til enhver tid formand for Læsø Fonden.
Hvor langt er der rundt på Læsø?
På denne rute kommer du Læsø rundt og oplever både kyst, by og smuk natur. Flere steder vil du komme forbi grøfter, hvor du enten skal vade eller hoppe over. Ruten er 58 km og tager omtrent 12 timer, så det er oplagt at kombinere ruten med en overnatning på øen.
Hvad spiser man på Læsø?
Læsø byder på skønne lokale råvarer som jomfruhummer og Læsø Salt, og generelt smagsoplevelser, du sent vil glemme. Trods øens størrelse kan I besøge en række forskelige spisesteder i alle prisklasser og få lokale over hele øen.
Hvor mange bor fast på Læsø?
Med sine blot 1.817 fastboende indbyggere er Læsø befolkningsmæssigt Danmarks mindste kommune. Om sommeren mangedobles befolkningstallet af turister, som fra 1960'erne i stadig større antal besøger øen. Ud over turismen er fiskeriet stadig et af Læsøs vigtigste erhverv.
Hvordan er det at bo på Læsø?
På Læsø lever vi det gode liv, hele livet hele året. Det er de trygge rammer og herlighedsværdien ved at bo på en ø i tæt kontakt med naturen, der får mange til at bosætte sig på Læsø. Nogle tilflyttere er født på øen og føler det derfor helt naturligt at vende tilbage til det sted, hvor de har trådt deres barnesko.
Hvor dyb er Læsø Rende?
Læsø Rende strækker sig fra det nordlige Kattegat som en 30 m dyb rende mod syd for sydvest for Læsø at blokeres af en række 5-10 m dybe grunde.
Hvor mange sommerhuse er der på Læsø?
Læsø Feriehuse og Sommerhusudlejning har beskæftiget sig med sommerhusudlejning i mange år og tilbyder hele 250 velbeliggende sommerhuse på øen.
Hvor meget vokser Læsø om året?
I nutiden vokser øen med ca. 20 hektar hvert år. Især mod syd, hvor nye strandenge og græsholme hele tiden opstår. Andre dele af øen er opstået som opskylsrygge, barrierer og barriere-øer langs enhver tids kyst.
Hvor mange kirker er der på Læsø?
Læsø har tre fungerende kirker, deriblandt en af Danmarks ældste kirker og en kirke med unikke kalkmalerier. To af kirkerne er rødkalkede, hvilet er ret sjældent i Danmark. Læsøs fjerde kirke, den tidligere Vesterø Havnekirke, ligger midt i Vesterø og er i dag indrettet som kurbad.
Kan man have bil med til Læsø?
Læsøfærgerne Margrete Læsø og Ane Læsø
Færgerne kan rumme 75 biler og 500 passagerer pr. overfart. Skal I ikke have bil med over, kan I benytte den bagagevogn, som holder klar ved færgen. Placer jeres bagage på vognen - så slipper I for selv at slæbe jeres bagage ombord.
Hvor kan man sove på Læsø?
Teltpladser og sheltere
Flere steder på Læsø findes der områder, hvor man må slå et telt op for natten. Her kan du komme helt tæt på naturen og lægge dig til ro langt væk fra trafik og larm. I Klitplantagen er der både friluftscampingpladser og et par gode shelter-muligheder ved Birkelunden og ved Badesøen.
Hvor hurtigt sejler Læsø Færgen?
Går turen til Læsø, hvor der venter sig mange gode oplevelser? Hop på færgen og vær der i løbet af ingen tid. Det tager nemlig kun 90 behagelige minutter at sejle mellem Frederikshavn og Læsø. Det er en hyggelig overfart, og der er flere daglige afgange.
Hvor mange huse er der på Læsø?
Kommunens 987 husstande havde i 2016 en gennemsnitlig størrelse på 1,8 personer; heraf består 46,1 % af én person mod 33,1 % i 1990. Gennemsnitsalderen for førstegangsfødende kvinder er 29 år, hvilket er på niveau med hele landet, men ét år højere end i regionen.
Hvilke dyr er der på Læsø?
Det er habitat for mange insekter, dyr og plantearter såsom rådyr, ræve, havørne og grævlinger, bare for at nævne et par stykker. Det er også muligt at se en masse forskellige sommerfuglearter fordi der er mere end 120 forskellige plantearter. Der er også et rigt fugleliv, som gør Læsø til et paradis for fuglekiggere.
Er der landbrug på Læsø?
Læsø Museum. Menneskets påvirkning af Læsøs landskab har på én gang været lille og voldsom. For mens øens landbrug er begrænset til ca. 1/5 af øens areal og for en stor del består af græsarealer, ændrede saltsydningens behov for brændsel øens landskab dramatisk.
Er der gymnasium på Læsø?
Der er ingen friskoler, 10. klasser eller efterskoler på øen, ej heller ungdomsuddannelser eller videregående uddannelser. Læsø Saltsyderi blev i 1991 oprettet som et historisk værksted for arbejdsløse unge fra Læsø Produktionsskole.
Hvor lang tid tager det at sejle til Læsø?
Færgen sejler dagligt fra Frederikshavn, så det er nemt at komme til eller fra øen. Læsøfærgen har en overfartstid på 90 minutter. I lavsæsonen er der 3-4 overfarter, mens der i højsæsonen er op til 7 sejladser om dagen.