Kartoffelspegepølsen indeholder kun 14% fedt, men har samme kraft som de mere klassiske spegepølser. Vi har erstattet fedtet med kartofler, som netop gør kartoffelspegepølsen til et lidt sundere valg med kun 14% fedt. Smagen er stadig helt sin egen med en delikat afstemt blanding af kardemomme, peber og hvidløg.
Hvad er der i Kartoffelspegepølse?
Ingredienser: Skinkekød 54%, spæk 20%, kartofler 12%, oksekød 10%, salt 3%. Krydderier, bl. a. peber, muskat, koriander, SENNEP og krydderiekstrakt.
Er der kartoffel i Kartoffelspegepølse?
Til 100 g færdigvare er anvendt 125 g kødråvarer (56 % svinekød, 32 % oksekød, 12 % svinespæk), kartofler (16 %), salt, dextrose, krydderier, hvidløg, laktose (af MÆLK), maltodextrin, krydderiekstrakt, starterkultur, antioxidanter: natriumascorbat, ascorbinsyre; konserveringsmiddel: natriumnitrit.
Hvad er forskellen mellem salami og spegepølse?
Spegepølsen er i familie med den italienske salami, og navnet salami benyttes for nogle typer spegepølse. En stor forskel er dog bl. a. at salami er tørret længere end spegepølse, og konsistensen er derfor en del hårdere ved en salami.
Hvad indeholder en spegepølse?
Ingredienser: Oksekød 71%, spæk 25%, salt 3%. Krydderier, bl. a. peber, hvidløg og SENNEP.
En enkelt kartoffelpølse
Hvorfor hedder det en spegepølse?
Spegepølser, spegesild eller spegeskinke er lufttørrede eller saltede, så de holder sig. Dette ord er, ligesom det andet spege, af oldnordisk oprindelse: spæge, spicka eller speje. Det er formentlig udsprunget af et ord for flis, splint eller træpind, der kunne hedde spik, og som vi kender i spiger.
Hvorfor er spegepølse sundt?
Den kan beskytte dig og din familie mod hjertekarsygdomme, gigt, forhøjet blodtryk og endda kræft. Hemmeligheden ligger i de mælkebakterier, der er tilsat pølsen. De kan tilsættes alt efter, hvor sund og gavnlig spegepølsen skal være for helbredet.
Er pepperoni og spegepølse det samme?
Pepperoni er en italiensk, krydret pølse. Pepperoni minder lidt om en stærk spegepølse. Du kender den nok fra pizza. Du kan købe pepperoni som en hel pølse eller skåret ud i tynde skiver.
Er spegepølse rå?
En spegepølse er i princippet råt kød, så hvis noget af kødet er inficeret med salmonella, kan pølsen hurtigt udvikle sig til dødens pølse.
Er spegepølse dansk?
Spegepølse er en rigtig terroir-specialitet – for spegepølse er dansk. Det er navnet på en dansk, røget pølse. Egentlig betyder det saltet og tørret pølse, der alt efter type krydres med peber, paprika, hvidløg, chili, koriander, fennikel osv. Kartoffelspegepølsen er oprindeligt en sønderjysk specialitet.
Hvornår må man ikke spise en kartoffel?
Spis altid kun kartoflens knold, aldrig plantens andre dele som spirer, blomster, blade, stængler og frugter, fordi de har et meget højt indhold af giftstoffer. For en sikkerheds skyld bør du smide kartoflen ud, hvis den er grøn.
Hvorfor hedder det en kartoffel?
Ordet kartoffel kommer af tysk Kartoffel, af italiensk tartufulo, diminutiv af tartufo 'trøffel'.
Er en sød kartoffel en kartoffel?
Botanik. Sød kartoffel tilhører snerlefamilien og er botanisk set slet ikke kartofler. Sød kartoffel er nemlig en jordknold (rødder), hvorimod kartofler er de underjordiske opsvulmede bladstængler. Sød kartoffel kræver en lang, varm og fugtig vækstsæson, hvorfor det kan være svært at dyrke dem i Danmark.
Hvornår er en spegepølse for gammel?
Kødpølse: 4-5 dage. Leverpølse: 4-5 dage. Spegepølse: 4-5 uger. Løgpølse: 4-5 dage.
Hvilket dyr er spegepølse?
Spegepølser kan fremstilles af forskellig slags kød; mest almindeligt er svinekød, men almindeligvis kan også spegepølser af oksekød eller lammekød købes hos de fleste slagtere og dagligvarebutikker.
Hvad er det hvide i spegepølse?
GDL (Glucono delta-lactone) er et kemisk tilsætningsstof med E-nummer E575 man bruger til at tilsætte bla. spegepølser, så man starter en naturlig syrningsproces af spegepølsen hurtigere end pølser der ikke er tilsat GDL. Stoffet er et hvidt pulver og lugtfrit.
Er spegepølse tilberedt?
Spegepølsen er rå.
Den italienske salami og den danske spegepølse er i familie med hinanden. Spegepølser er produkter, der ikke er varmebehandlede, men rå.
Hvor usundt er spegepølse?
Fødevarestyrelsen råder til at spare på madderne med kødpålæg. Spis højst et stykke spegepølse, rullepølse eller andet kødpålæg om dagen. Reserver eventuelt kødpålæg og bacon til særlige dage. Det meste kødpålæg indeholder nitrit, som kan danne kræftfremkaldende nitrosaminer i kødet.
Hvilken spegepølse er sundest?
KØD: Gå efter den spegepølse med mest kød. Jo mere kød desto mindre fedt. SALT: Se efter, hvor meget salt der er i spegepølse og vælg den med mindst salt. KEMI: Undgå e-numre i din spegepølse ved at købe økologisk.
Er spegepølse varmebehandlet?
Fakta om spegepølse
Pølsen varmebehandles ikke, men fermenteres gennem en naturlig modningsproces.
Er pepperoni og chorizo det samme?
Den italienske pepperoni minder om den spanske chorizo, men pepperoni får sin røgsmag fra koldrøgning, mens chorizo får røgsmagen fra røget paprika.
Hvad er sønderjysk spegepølse?
Sønderjysk enebærrøget spegepølse. Den originale sønderjysk spegepølse har vi produceret siden 1862 efter traditionel sønderjysk opskrift. Den er fremstillet af mager svinekød, oksekød og spæk og røget på enebær så den bliver meget mild i smagen.
Hvilket kød er spegepølse lavet af?
Spegepølse er en pålægspølse af varierende mængder hakket svine- eller oksekød samt spæk. Kødet æltes med salt og krydderier, stoppes i tarme, tørres og røges.
Hvad er det sundeste kød?
Det er nemlig rensdyrkød, fortæller en omfattende undersøgelse, foretaget af det norske forskningscenter Nofima. Rensdyrkødet er ifølge undersøgelsen sundere end både okse- og svinekøde. Det er ikke blot på grund af det lave, sunde fedtindhold. Rensdyrkødet har også et langt højere indhold af vitaminer og mineraler.
Kan man fryse spegepølse i skiver?
Frysning af spegepølse
Du kan også forlænge holdbarheden på en spegepølse yderligere ved at lægge den i fryseren. Og her skal spegepølsen blot fryses i vacuum-indpakningen eller i en frysepose. Holdbarheden på en spegepølse på frost er op til tre måneder. Se også hvor længe de mest mest brugte fødevarer kan holde sig.