pletpanik - stressbetinget lidelse som bevirker at bueskytter ikke formår at ramme plet. tuneserlov - lov der pålægger personer på tålt ophold en daglig meldepligt til myndighederne.
Hvad er det nyeste danske ord?
Blandt de nye ord finder vi spølkum, hangry og flagesalt. Arbejdet er i 2021 blevet muligt med støtte fra Carlsbergfondet og Kulturministeriet.
Hvilket ord kom ind i 2009?
I 00'erne bekymrede vi os blandt andet om terror og finanskriser, hvilket også viste sig i sproget. Lømmelpakken blev kåret til årets ord i 2009.
Hvordan laver man et nyt ord?
Den traditionelle indsamling af ord
Den traditionelle metode til at finde nye ord er "manuel": Man læser, lytter og lægger i det hele taget mærke til hvad der siges og skrives, og så husker man forhåbentlig at notere det ned. En mere systematisk måde at gøre dette på er at læse bestemte aviser, blade osv.
Hvad hedder det når man opfinder egne ord?
Det er ikke usædvanligt, at en forfatter ligefrem opfinder et nyt ord (en såkaldt neologisme) til én bestemt tekst - og at ordet så kun bruges denne ene gang.
Hvad forårsager panikanfald, og hvordan kan du forebygge dem? - Cindy J. Aaronson
Hvordan lærer man nemmest et nyt sprog?
- Benyt enhver mulighed til at tale dit nye sprog. ...
- Omgiv dig med dit nye sprog. ...
- Brug tiden, når du slapper af til at lære. ...
- Oplev kulturen. ...
- Øv dig sammen med andre. ...
- Gå ikke op i de små ting. ...
- Tillad dig selv at begå fejl. ...
- Hold det ved lige!
Hvad er det sværeste ord i verden?
Det længste ord, der findes i den engelske ordbog, Oxford English Dictionary, er derimod pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis, der er den tekniske betegnelse for lungesygdommen silikose. Ordet er på 43 bogstaver.
Hvad er det ældste danske ord?
Blandt de danske ord, der kan dokumenteres længst tilbage i ti- den, er løg og øl, som i formen lauka og alu findes på en brak- teat fundet ved Skrydstrup i Sønderjylland. Ordene er skrevet på en sådan måde, at de følger brakteatens stil.
Hvad er verdens første ord?
Det første ord, det ene barn ytrede, var bekos, der betød "brød" på frygisk. Deraf sluttede man, at frygisk var det ældste af alle sprog.
Hvad betyder sovse rundt?
Og i den mere spøjse ende finder man udtryk som kukkuk, oho og sovse rundt. Sidstnævnte betyder, "at man bruger unødig lang tid på noget, ofte til ingen nytte". Så ikke mere sovsen rundt her.
Hvad er det mest danske ord?
Ved at sammenligne listerne kan man derfor sige noget om hvad der sandsynligvis kendetegner de mest almindelige ord i dansk. Og, det, i, at, en og til optræder på alle tre lister. (Men det betyder naturligvis ikke at de vil ligge så højt på listen i en hvilken som helst ordoptælling).
Hvilke ord bruger de unge?
- Bash = Når man er skæv.
- Bis / Sars = Når noget er virkelig dårligt eller ærgerligt.
- Bizzaz = Bryster.
- Bri = En rigtig god ven, eller et andet ord for bro.
- Cringe = Når noget er virkelig akavet, fx når din mor laver en parodi.
- Dræn = Nar.
- Erri = Penis.
- Fam = Når du er en del af familien, fx "I got you fam"
Hvad er det ældste sprog i Europa?
For mere end 4.500 år siden vandrede indoeuropæiske stammer ind i Europa, og selv europæernes oprindelige sprog blev udkonkurreret. Men i et lille hjørne har et forhistorisk sprog overlevet frem til i dag. Titlen som det ældste europæiske sprog, der stadig bliver talt, går umiddelbart til baskisk.
Hvilket land har flest ord?
flest ord. Papua Ny Guinea er det land med flest sprog – hele 840. Samtidigt har det engelske sprog flest ord med ca. 750.000 (og der bliver tilføjet nye hver uge).
Hvad er det første land i verden?
Egypten er et af verdens ældste lande og dets historie strækker sig tilbage til 6.-4. årtusinde f.Kr. Det regnes for en af civilisationens vugger, da oldtidens egyptere som nogle af de første mennesker i verden udviklede skriftsprog, landbrug, bykultur, organiseret religion og centraladministration.
Hvilket sprog stammer dansk fra?
De germanske sprog er en indoeuropæisk sprogfamilie, der omfatter følgende moderne sprog: afrikaans, dansk, engelsk, frisisk, færøsk, islandsk, nederlandsk (med flamsk), norsk, svensk og tysk.
Hvilke ord har dansk lånt fra engelsk?
Ord som weekend, okay, sms, starte, film og job er alle sammen engelske låneord som de fleste af os bruger. De betragtes dog alle sammen som "gamle lån" og er registreret i Ordbog over det danske Sprog (1918-1956), undtagen sms som er et "nyt lån" kendt siden 1994.
Hvilke sprog låner dansk ord fra?
De første låneord kom til dansk i vikingetiden med kristendommen. Ordene kom med engelske, frisiske og tyske missionærer, der havde de fleste ord fra latin, hvortil de var kommet fra græsk. Senere i middelalderen kom mange nye ord til fra latin og især fra nedertysk.
Hvad er det længste ord i Tyskland?
Det længste tyske ord, der er blevet publiceret, er "Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft" bestående af 79 tegn.
Hvad er det længste navn i verden?
Wolfe+585, Senior (eller Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff) (født den 29. februar 1904, død den 24. oktober 1997) havde (muligvis) verdens længste navn. Han blev født i Bergedorf nær Hamburg og udvandrede senere til USA, hvor han slog sig ned i Philadelphia.
Hvad er det mest kendte ord i verden?
Bortset fra "OK" er Coca-Cola det ord flest mennesker over hele kloden kender.
Hvad er de 10 nemmeste sprog i verden?
- Norsk.
- Svensk.
- Engelsk.
- Tysk.
- Islandsk.
- Færøsk.
- Spansk.
- Fransk.
Hvad er verdens sværeste sprog at lærer?
Grønlandsk er det vanskeligste sprog i verden at lære. Det fastslår sprogprofessor Rolf Theil fra Universitet i Oslo ifølge KNR. Professoren har udarbejdet en hitliste over alverdens sprog, og listen offentliggøres i dag i anledning af den europæiske sprogdag.
Hvad er det nemmeste sprog i verden?
De nemmeste sprog, målt i hvor lang tid det tager at lære, er: Dansk, hollandsk, italiensk, norsk, portugisisk, rumænsk, spansk og svensk. Disse sprog tager alle ca. 24 ugers træning.
Hvad kom først dansk eller norsk?
De første enkeltsprog er gammeldansk og gammelsvensk, bestemt ca. 1100-1550. Før det arbejdes med delvist konstruerede sprogformer i den historiske lingvistik: ca. 800-1100, runedansk, eller olddansk, runesvensk samt norrønt (Norge, Island og Færøerne for perioden 800-1300); ca.