Rehabiliteringsplanens forberedende del beskriver og dokumenterer personens situation, og planen udgør en forberedelse til rehabiliteringsteamets behandling af sagen. Rehabiliteringsplanens forberedende del skal indeholde: Personens uddannelses- og beskæftigelsesmål.
Hvad spørger man om til rehabiliteringsteamet?
Formålet med mødet er at tale med dig om din situation på arbejdsmarkedet, og hvilken støtte, du har brug for, så du kan komme i job eller uddannelse. Du deltager i mødet sammen med din sagsbehandler. Du har ret til at tage en bisidder med, for eksempel et familiemedlem eller en god ven, der kan støtte dig.
Hvad er Rehabiliteringsteamets opgave?
Efter reglerne skal rehabiliteringsteamet behandle alle sager om ressourceforløb, fleksjob eller førtidspen- sion. I disse sager skal rehabiliteringsteamet afgive indstilling til kommunen om, hvorvidt en borger skal have ressourceforløb, fleksjob, førtidspension eller anden indsats.
Hvor lang tid går der fra rehabiliteringsteam?
Behandlingen i rehabiliteringsteamet tager godt en måned
Kommunen med den korteste sagsbehandlingstid bruger i gennemsnit 2 uger til mødeafvikling. Kommunen med den længste bruger 7 uger – eller mere end tre gange så lang tid.
Hvad sker der efter et Rehabiliteringsmøde?
Hvad sker der efter rehabiliteringsmødet? Rehabiliteringsteamet indstiller til, at jobcentret træffer endelig afgørelse om ressourceforløb eller fleksjob.
Vejledning til udfyldelse af forberedende del til jobafklaringsforløb
Hvad skal en rehabiliteringsplan indeholde?
- Borgerens konkrete mål om job eller uddannelse. ...
- Hvilke delmål, inden for de beskæftigelsesmæssige, sundhedsmæssige, uddannelsesmæssige og sociale områder, der skal føre til det overordnede beskæftigelsesmål, herunder en begrundelse for disse delmål.
Hvad er en rehabiliteringsplan?
Rehabiliteringsplanen er det redskab, som jobcentret skal anvende i alle sager om revalidering, jobafklaringsforløb, ressourceforløb, fleksjob og førtidspension, samt i visse sager om sygedagpenge. Den består af to dele – en forberedende del og en indsatsdel.
Hvem består rehabiliteringsteamet af?
Hvem er med i et rehabiliteringsteam? Teamet består af kommunale repræsentanter fra beskæftigelsesområdet, sundhedsområdet, socialområdet og evt. uddannelsesområdet. En sundhedskoordinator fra regionen skal også være repræsenteret i teamet.
Hvem afgør om man kan få førtidspension?
Det er kommunen, der træffer afgørelse om tilkendelse af førtidspension. Førtidspension kan tilkendes, hvis arbejdsevnen er varigt nedsat i et sådant omfang, at den pågældende ikke vil være i stand til at forsørge sig selv ved et indtægtsgivende arbejde, herunder i et fleksjob.
Hvem kan vurdere arbejdsevne?
Kommunen vurderer arbejdsevnen, jf. §§ 6-8, på grundlag af en samlet beskrivelse og vurdering af borgerens faglige og personlige ressourcer, udviklingsmuligheder og barrierer sammenholdt med en vurdering af hvilke konkrete jobfunktioner, som borgeren kan varetage på arbejdsmarkedet.
Hvordan foregår det hos rehabiliteringsteam?
Rehabiliteringsteamets opgave er at drøfte din sag sammen med dig. Teamet skal sikre, at din sag bliver belyst fra alle vinkler med fokus på at bringe dig tættere på arbejdsmarkedet. Rehabiliteringsteamet skal afgive en fyldestgørende indstilling, som anvendes som grundlag for en afgørelse.
Hvad kan rehabiliteringsteamet indstille til?
Rehabiliteringsteamet har ingen beslutningskompetance i forhold til at afgøre sager, men skal give en fyldestgørende indstilling til kommunen i sager om jobafklaringsforløb, ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Hvornår skal en sag for rehabiliteringsteam?
Kommunen har kun pligt til at forelægge sagen for rehabiliteringsteamet i det tilfælde, hvor kommunen vurderer, at der er grundlag for at påbegynde behandling af sag om ressourceforløb, fleksjob, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende eller førtidspension.
Hvem er med til rehabiliteringsteam?
Rehabiliteringsteamet består af repræsentanter fra relevante dele af kommunen, herunder: Beskæftigelsesområdet. Socialområdet, herunder socialpsykiatrien. Sundhedsområdet.
Hvor lang tid tager det at få førtidspension?
Sagsbehandlingstid: 5-17 uger Den korteste gennemsnitlige sagsbehandlingstid er 5 uger. Det forudsætter, at borgeren bestiller tid hos egen læge straks ved ansøgning, at der ikke er ventetid hos lægen samt at lægen sender attesten til kommunen straks efter undersøgelsen.
Hvor længe kan man være i et ressourceforløb?
Den samlede varighed i ressourceforløb må dog ikke overstige 5 år, medmindre personen selv ønsker yderligere forløb. For personer over 50 år gælder at kan få bevilget ét ressourceforløb af maksimalt 3 års varighed.
Hvilke diagnoser giver førtidspension?
Knap 48 pct. af alle nytildelte førtidspensioner har baggrund i en psykisk lidelse. 85 pct. af disse er begrundet i ikkepsykotiske - funktionelle - lidelser, såsom depression, angst, stress, OCD, ADHD og somatoforme tilstande.
Hvad sker der efter et ressourceforløb?
Når et ressourceforløb slutter, kan kommunen vurdere, at borgeren nu kan klare sig med beskæftigelsesrettede tilbud og kontanthjælp. Kommunen skal dog være opmærksom på, at ressourceforløbet og -ydelsen ikke må stoppes, før kommunen har afgjort, hvad der nu skal ske.
Hvad siger serviceloven om rehabilitering?
Genoptræning efter servicelovens § 86, stk. 1. Kommunen skal tilbyde genoptræning til voksne på 18 år og derover med behov for genoptræning til afhjælpning af fysisk funktionsevnenedsættelse forårsaget af sygdom, der ikke behandles i tilknytning til en sygehusindlæggelse.
Kan sagsbehandler indstille til førtidspension?
Du har mulighed for selv at søge. Du har på hvilket som helst tidspunkt ret til selv at søge kommunen om førtidspension. De sagsakter, som kommunen har på ansøgningstidspunktet, skal forelægges for rehabiliteringsteamet, som indstiller dig til, om du skal have pension eller ej.
Hvad bruges læ265 til?
LÆ 265 indeholder oplysninger fra borgerens praktiserende læge om relevante helbredsforhold, der har betydning for vurderingen af, hvordan borgeren kan hjælpes i beskæftigelse, hvilke særlige hensyn det på grund af borgerens helbredsforhold vil være nødvendigt at tage i det videre forløb, lægens kommentarer til ...
Hvad er hverdags rehabilitering?
Hvad er hverdagsrehabilitering? Hverdagsrehabilitering er defineret som en indsats, der bedrives i borgerens hjem eller nærmiljø med henblik på at borgeren skal udvikle, genvinde, bibeholde eller forebygge forringelse af sine funktioner og evner.
Hvornår kan man søge om førtidspension?
Du kan søge om førtidspension, hvis du er mellem 18 år og folkepensionsalderen, og hvis: Din arbejdsevne er varigt og væsentligt nedsat.
Hvordan kan man arbejde rehabiliterende?
- Mød borgerne med åbenhed, tillid og respekt.
- Tag udgangspunkt i borgerens håb, ønsker og drømme.
- Fokusér på borgernes ressourcer.
- Inddrag borgerens netværk og lokalsamfund.
- Arbejd koordineret med borgerens samlede livssituation.
Hvorfor er det vigtigt at arbejde rehabiliterende?
De medarbejdere, der ofte arbejder rehabiliterende, finder deres arbejde mere meningsfuldt og oplever, at det er nemmere at møde borgerens behov. De finder, at de i højere grad yder en hjælp, som er tilpasset borgernes individuelle situation og ønsker.