Opal søen er mere end blot et gammelt granitbrud, søen bliver i dag brugt til en af Danmarks længste tovbaner og med sikkerhed Bornholms længste og måske også den sjoveste. Tovbanen byder på en tur af hele 290 meter og starter cirka 50 meter oppe i klipperne.
Hvad er der på bunden af Opalsøen?
Opalsøen ligger ved Bornholms nordligste klippeknold, Hammerknuden, som er et unikt naturområde præget af hav, klipper og klippehede. Ved siden af ligger Bornholms største sø, Hammersøen, som er bunden af den sprækkedal, der delvist adskiller Hammerknuden fra resten af Bornholm.
Hvad er Opalsøen kendt for?
Opalsøen. Opalsøen er et nedlagt granitbrud - de høje klippevægge omkring søen er imponerende og har et rigt plante- og dyreliv. Du kan tage en vandretur i klipperne og nyde den fantastiske udsigt over Opalsøen og Hammershus.
Hvad kan man lave ved Opalsøen?
I dag er det et stort og flot naturområde, hvor du om sommeren i øvrigt kan prøve Danmarks længste tovbane. Desuden er der forskellige vandreruter, der går forbi Opalsøen. Og fra toppen får du en fantastisk udsigt over hele området og Østersøen på begge sider.
Hvorfor er Opalsøen grøn?
Opalsøen er opstået af sig selv i et tidligere granitbrud, efter at brydingen ophørte i 1971, ved at indsivende vand langsomt har fyldt et bruddet. Søen er omgivet af høje klipper og har i solskin på en god forårs- eller sommerdag en smuk grøn farve.
Opalsøens svævebane (Bornholm) (Danmarks længste svævebane)
Er Opalsøen menneskeskabt?
Opalsøen er menneskeskabt. Den er et resultat af mange års stenbrud. Hvis du ikke selv tør tage svævebaneturen, kan du vælge en mindre farlig – men fantastisk smuk – vandretur rundt om Opalsøen i stedet.
Kan man hoppe i Opalsøen?
Opalsøen er en badesø. Det er derfor en oplagt destination, hvis du er feriegæst på Bornholm i sommermånederne. Søen er så dyb, at du kan hoppe direkte fra klipperne ned i det smukke vand – hvis du altså tør.
Er der dyr i Opalsøen?
De øverste rå og sønderskudte klippevægge udviklede sig til fortrinlige redepladser for måger alliker og et enkelt par tårnfalke. Selv et af landets eneste par Baltisk Sildemåge har fundet sig tilrette i Hammerbruddet. Og i 2005 skete så sensationen.
Er Opalsøen ferskvand?
Hvis du foretrækker ferskvand kan vi anbefale Opalsøen.
Hvad koster svævebanen ved Opalsøen?
Tovbanen er 293 meter lang og starter 50 meter oppe på Hammerknuden. Vi elsker turen ned i Opalsøen og det er blevet til en årlig begivenhed når vi er på Øen. Det koster 150 kr.
Hvor dybt er der i Opalsøen?
Opalsøen i dag, set fra toppen af det nedlagte stenbrud. Fra kanten er der 7 meter ned til vandoverfladen og søen er ca. 10 meter dyb.
Hvad var Opalsøen tidligere?
Opalsøen var oprindeligt en granitbrydning, kaldet Hammerbruddet, og var aktivt fra 1880'erne og frem til 1971. I dag er bruddet blevet fyldt med vand, og danner nu rammerne for en af de mest populære attraktioner på Bornholm.
Hvilke fisk er der i Opalsøen?
Søen har en god bestand af gedder, sudere og lignende som er typisk for en dansk sø og er en meget klarvandet sø, søen har på et tidspunkt fået tilført vandremuslingen og den har helt klar været medvirkende til det klare vand. Derudover har man gjort andre tiltag for at begrænse tilførslen af næring til Hammersøen.
Hvordan blev Opalsøen lavet?
Opalsøen ligger på Bornholms nordspids. Søen er opstået i 1970'erne, efter at mennesker i næsten hundrede år sprængte granit ud af klippen her. I 1972 stoppede det. Og den dybeste del af granitbruddet blev fyldt med vand, og søen var skabt.
Hvordan blev Opalsøen skabt?
Opalsøen: Smuk som en ædelsten
Sammen med Krystalsøen blev Opalsøen skabt ved granitbrydning på Hammeren. Granitbrydningen ophørte i 1967, fordi Hammerknuden blev fredet. Efter det blev den dybe dal fyldt op med vand.
Hvornår blev Opalsøen lavet?
Opalsøen er resterne af det, som i slutningen af det 19. århundrede og starten af det 20. århundrede var et granitbrud på Nordbornholm. Området var i brug til omkring 1970, hvorefter granitbruddet blev rømmet og hullet langsomt fyldtes op med vand, indtil det til sidst var en sø, som fik navnet Opalsøen.
Hvorfor hedder Opalsøen?
Opalsøen har tilsyneladende fået sit navn efter den smukke grønne farve, som vandet i søen har. Ifølge 367ture.dk så syntes den daværende formand for den lokale turistforening, at vandet havde samme farve, som hans kones ring - og ringen var en opal. Derfor kaldte han søen for Opalsøen.
Er der fisk i Rubinsøen?
Rubinsøen er lidt af en guldgrube for geddefiskeri. Søens bestand er stor og det samme er fiskene. Her bliver der jævnligt fanget gedder på 5-6 kg. Medefiskere har også ideelle muligheder her.
Hvorfor hedder det Hammershus?
Navnet Hammershus kendes fra 1200-tallet som castrum Hamar, 1394 Hamershus, af hammer i betydningen 'stenet bakke, klippe' og hus i betydningen 'borg'.
Er Bornholm varmere end resten af Danmark?
Bornholms klima er anderledes. Foråret kommer senere, og eftersommeren er varmere og længere end i resten af Danmark. Det skyldes øens beliggenhed i Østersøen. Bornholm og Ertholmene er de eneste steder i Danmark, hvor grundfjeldet når helt op til overfladen.
Er der rådyr på Bornholm?
I mange år var rådyret det største vilde dyr på Bornholm. Men i dag er der en stor bestand af dådyr.
Kan man gå fra Hammershus til Opalsøen?
Når du kommer så langt, at du kan se Hammershus – altid et smukt og imponerende syn – så fører stien dig væk fra kysten og ind over Hammerknuden. Du passerer den maleriske og menneskeskabte Opalsøen, Hammersøen (Bornholms største) samt Krystalsøen og når til Store Fyr, der rager næsten 70 m op i luften.
Hvor lang tid tager det at gå rundt om Opalsøen?
Tag ud på denne 1,0-km loop-rute nær Allinge, Bornholm. Den anses generelt for at være en let rute og tager i gennemsnit 12 min. at gennemføre.
Hvad er et must at se på Bornholm?
- Hammershus borgruin. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed. ...
- Østerlars rundkirke. ...
- Hammershus besøgscenter. ...
- Helligdomsklipperne. ...
- Rokkestenene på Bornholm. ...
- Ekkodalen. ...
- Døndalen. ...
- Rytterknægten.
Kan man bade i safirsøen?
I Lystskoven syd for byen finder du fire søer med de smukke navne; Rubinsø, Safirsø, Pyritsø og Smaragdsø. Søerne er opstået efter kul- og lergravning, og er i dag skønne oaser, hvor du kan bade og slappe af.