Ingrediensliste : Griselever 35%, grisespæk, vand, HVEDEMEL, SKUMMETMÆLKSPULVER, løg, salt, ANSJOSER, krydderier, konserveringsmiddel: sorbinsyre, antioxidant: natriumascorbat, stabilisator: E451.
Hvad er der i Stryhns leverpostej?
Ingredienser: Svinelever 35%, spæk, vand, HVEDEmel, skummetMÆLKspulver, løg, salt, ANSJOSER, krydderier, konserveringsmiddel: sorbinsyre, antioxidant: natriumascorbat, stabilisator: E451.
Hvor bliver Stryhns leverpostej lavet?
I Himmelev i udkanten af Roskilde ligger vel nok verdens største leverpostejfabrik. Det er her Stryhn's leverpostej bliver produceret – og det er den blevet siden 1956, hvor Henry Stryhn byggede fabrikken.
Hvad producerer Stryhns?
Stryhns Gruppen er et moderne mærkevarehus, der står for den nutidige hverdagsmad med rødder i den danske madkultur. Virksomheden producerer og markedsfører mærkerne Stryhn's, Graasten, K-Salat, Jensens Køkken, Langelænder samt Royal leverpostej.
Er der ansjoser i Stryhns leverpostej?
Vi stiller meget høje krav til kvaliteten af råvarerne. Det gælder lever, spæk og de hele friske løg. Derudover bruger vi ansjoser i krydderlage, der anstændigvis skal i enhver ordentlig leverpostej.
Stryhns: Skurvogn
Hvilken leverpostej er bedst?
Samlet vurdering. Selvom Aalbæk Leverpostej er kåret som vinder i denne smagstest, er der i virkeligheden mange vindere. Fem ud af de 10 leverpostejer bedømmes til at være over middel i smag. De har alle en god afbalanceret smag, hvor mængden af krydderier er godt afstemt i forhold til smagen af lever.
Er det sundt at spise leverpostej?
Nej, leverpostej er slet ikke usundt. Faktisk er det en meget sundere spise end rigtig mange går og tror. Indmad som hjerte, nyrer, og lever er generelt rigtig sunde og har et højt indhold af både vitaminer og mineraler.
Hvilken branche er Stryhns?
Stryhns Gruppen – lang historie i dansk fødevareproduktion
Med sin lange historie er navnet Stryhns nærmest blevet en institution i dansk fødevareproduktion. Siden 2008 har Stryhns, sammen med Graasten Salater Gruppen, været en del af den familieejede norske fødevarekoncern Agra under koncernnavnet Stryhns AS.
Er der gluten i Stryhns leverpostej?
Yderligere Information. Allergener: Indeholder: Hvede (glutenholdigt korn), Fisk, Mælk, Glutenholdigt korn.
Hvor gammel er Stryhns leverpostej?
Stryhns blev grundlagt af Henry Stryhn i 1941, da han startede som selvstændig efter han havde været chauffør i Kødbyen i København. Han begyndte at producere leverpostej.
Hvad er leverpostej lavet ud af?
Hvad er leverpostej lavet af? Færdiglavet leverpostej kan være lavet af lever fra svinekød, oksekød eller kylling og spæk tilsat eksempelvis mel, bacon, fløde, løg eller forskellige krydderier. Derudover er der desuden ofte tilsat skummetmælkspulver, konserveringsmiddel og stabilisator.
Hvorfor er der en viking på Stryhns leverpostej?
Derfor er vikingen i det nye logo selvfølgelig også flankeret af to vikingevenner bevæbnet med henholdsvis kniv og ske, der understreger, at Stryhns Gruppen er i markedet for skandinaviske fødevarer, og at noget så ufarligt som bestik tjener som våben, når man går på togt og erobrer nye markeder, der styrker Stryhns ...
Kan man varme Stryhns leverpostej?
Stryhn's Grovhakket postej fås som 175g og 400g. Velbekomme! Opvarmning af postej: Prøv den lun ved 200 grader i ovnen i 10-15 min eller giv 400 grams bakkerne 2-3 min.
Hvorfor må man ikke spise leverpostej?
Både lever og levertran kan indeholde store mængder A-vitamin, et depotvitamin som ophobes i kroppen. I store doser kan A-vitamin være giftigt. Det ufødte barn er særligt følsomt for store mængder A-vitamin. Du må gerne spise almindelig leverpostej i mindre mængder, da niveauet af A-vitamin er relativt lavt.
Hvad er forskellen mellem leverpostej og paté?
Engang skelnede man mellem pateer, postejer og terriner, men i dag er der sådan set ikke den store forskel i betydningen. Det drejer sig, kort sagt, om noget, der er hakket, hældt i en form og bagt i ovnen.
Er det gluten i æg?
Fødevarer, naturligt fri for gluten
– Kød (fersk, frossent, røget og saltet), fjerkræ, fisk, indmad, æg. – Kartofler og grøntsager (friske og konserverede). – Frugt (frisk, tørret, frosset eller konserveret), kokos, nødder, mandler. – Mælk, syrnede mælkeprodukter (uden mysli), ost.
Er der mælkeprotein i leverpostej?
Husk, at der kan være mælkeprotein i produkter som brød, pølser og leverpostej, undgå valle/valleprotein og kasein i ingredienslisten. Undgå også mælk fra andre dyr som ged eller får, eftersom det også kan give en allergisk reaktion.
Hvilket brød er der mest gluten i?
Gluten er et proteinstof i hvede, rug og byg, hvor hvede er den råvare, der indeholder langt mest gluten.
Er Stryhns markedsleder?
Stryhns er markedsleder med en markedsandel på omtrent 51% i 2016 (Ingemann, 2017), hvor markeds-udfordreren er Tulip som besidder sig af en markedsandel på ca. 20%, og markedsfølgerne er forskellige privat-labels som tilsammen har en markedsandel på 25%.
Hvem er Stryhns konkurrenter?
Kristian Kornerup fortæller, at koncernens største konkurrenter inden for saucer og kondimenter er de internationale spillere som Hellmanns, Heinz og Kraft, hvor det inden for leverpostej er tale om lokal konkurrence fra primært Danish Crown.
Hvem laver Langelænder pølser?
I Simmerbølle på Langeland bliver de velkendte Langelænder pølser produceret – og det er de blevet siden 1983. I 1995 blev fabrikken en del af Stryhns Gruppen, og det var i denne forbindelse reklameslogannet ”Kend den på knækket” blev lanceret.
Er der kød i leverpostej?
Leverpostej er et smørbart pålægsprodukt fremstillet af lever, spæk, krydderier og evt. suppe. Det fremstilles oftest af svinelever, men kalvelever og fuglelever (fra kyllinger, høns, gæs eller ænder) kan også benyttes.
Hvor meget leverpostej må man spise?
Sundhedsstyrelsen siger god for, at du kan spise leverpostej i mindre mængder. En klassiker som Stryhns leverpostej indeholder kun 35% svinelever, så du kan altså trygt spise en rundtenom leverpostej med rødbeder til frokost.
Kan man leve af rugbrød og leverpostej?
Du kan derfor trygt spise din daglige leverpostejsmad. Hvis du er bekymret for kalorieindholdet, så kan et tyndt lag leverpostej på en tyk skive rugbrød, sagtens være et sundt indslag i den daglige frokost. En almindelig leverpostejsmad med agurk vil typisk indeholde ca. 146 kcal og 4 gram fedt.