Hvad er den gennemsnitlige løn for en blikkenslager eller VVS'er? Den gennemsnitlige løn for en nyuddannet blikkenslager eller VVS'er varierer. Generelt er lønningerne for begge fag tæt på hinanden, med små forskelle afhængigt af placering og specialisering. En nyuddannet kan se frem til en løn mellem 28.000-35.000.
Hvad kræver det at blive blikkenslager?
Uddannelsen som blikkenslager er en del af VVS-energiuddannelsen. VVS-energiuddannelsen tager i alt 4 år, hvor 60 uger foregår som skoleundervisning. Resten af tiden er du i praktik i en virksomhed, hvor du prøver dine færdigheder og teori af i praksis – og hvor du lærer fagets håndværk.
Er en blikkenslager og VVS det samme?
Som grundregel varetager en blikkenslager alt uden på dit hus, såsom facadearbejde, tagrender og forskelligt tagarbejde, mens en VVS'er udfører opgaver indendørs som vand og sanitet, varme og ventilation, samt diverse installationer, som f. eks. toiletter, armaturer, afløbsrør, gulvvarme, radiatorer, mm.
Hvad koster en blikkenslager i timen?
Du kan som udgangspunkt forvente, at timeprisen for at hyre et autoriseret VVS firma vil være mellem 400 – 700 kr. ekskl. moms i timen. Her er den første time som regel dyrere end de efterfølgende timer.
Hvor meget tjener en VVS i timen?
Her kan du sammenligne din løn med medlemmer, der ligner dig. Den gennemsnitlige timeløn for VVS'ere i hele landet lå i 2022 på 223,76 kroner i timen.
Lærlingenes Hus - Blikkenslager og VVS
Hvad er lønnen for en montør?
En montør tjener omkring 34.000 kr. om måneden.
Hvor lang tid tager det at blive blikkenslager?
Varighed: 4 år 3 mdr. - 4 år 9 mdr. På uddannelsen lærer du at lave tekniske installationer i bygninger og industri med de nyeste grønne teknologier.
Hvad tjener en VVS lærling om måneden?
Begyndelseslønnen for elever/lærlinge på erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden og stiger for hvert år.
Hvor meget VVS må man selv lave?
Det må du selv
Du må gerne tilslutte blandingsbatteri, toilet og brusearmatur. Du må også gerne udskifte vandhaner og pakninger i toilet og vandhaner – vel at mærke så længe der er monteret afspærringsventiler.
Er der mangel på VVS er?
Behovet for arbejdskraft er stort i den danske vvs-branche. Der mangler faglærte i Danmark. Det gælder ikke mindst i vvs-branchen, hvor den stigende mangel på arbejdskraft i sidste ende kan blive en trussel for den grønne omstilling.
Hvor lang tid tager det at blive autoriseret VVS?
Bliv autoriseret! VVS-installatør er en 2-årig uddannelse, hvor du lærer om sanitetsteknik, varmeteknik, gasteknik, indeklimateknik samt automatik og styring.
Hvad tjener en voksenlærling VVS?
2. års voksenlærling: 5.482,67 kr. 3. års voksenlærling: 5.563,30 kr.
Hvad koster VVS installatør uddannelse?
Pris. Prisen for en fuld akademiuddannelse ligger mellem 50.000 og 80.000 kr.
Hvor lang tid tager det at blive personvognsmekaniker?
Personvognsmekaniker: 4 år 6 mdr.
Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads og perioder på skolen.
Hvor meget får man i løn som skraldemand?
En skraldemand tjener i gennemsnit 30.000 kr. om måneden inkl. pension, feriepenge og personalegoder. Lønnen afhænger blandt andet af, om du arbejder privat eller kommunalt, og om du er renovationschauffør (kører bilen) eller er renovationsarbejder (sidder ved siden af føreren).
Hvad får man i løn som mekaniker?
Gennemsnitlig indtægt pr. måned for nyuddannede (2019), inklusive pension, tillæg, værdi af personalegoder mv. 34.719 kr. 30.067 kr.
Er VVS en god uddannelse?
Med en vvs-energiuddannelse er du sikret god løn og jobmuligheder i en spændende branche i rivende udvikling, hvor du kommer til at bruge både hænderne og hovedet. Du er med til at gøre vores bygninger og installationer moderne og intelligente med den nyeste teknologi og design.
Hvad er VVS en forkortelse for?
Vvs står for varme, ventilation og sanitet og omfatter flere job og tilhørende uddannelser. Vvs-teknikere arbejder med alle former for anlæg inden for varme, ventilation og sanitet.
Hvad får man i løn som lærer?
En folkeskolelærer tjener i gennemsnit 47.200 kr. (inkl. pension) om måneden før skat, en pædagog tjener 38.700 kr., mens sygeplejersker tjener 43.300 kr.